4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

D66 bundelt nu ook in Noordwest Twente de krachten

· 1450× bekeken

TWENTERAND – Net als in Noordoost Twente gaat D66 ook in Noordwest Twente (waaronder Twenterand) één afdeling met één bestuur vormen waaronder mogelijk meerdere (volledig zelfstandige) fracties kunnen ressorteren. Overwogen wordt in maart 2014 mee te doen aan de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad in Twenterand.

Opvallend is de omarming door de vier gemeenten van Almelo. In de huidige bestuurlijke samenwerking houden de vier plattelandsgemeenten de grote stad Almelo namelijk angstvallig buiten de deur. De kandidaat-voorzitter van D66 Noordwest Twente is de stedeling Van Golde.

In de gemeenten Almelo en Hellendoorn heeft D66 momenteel een vertegenwoordiging in de gemeenteraad met respectievelijk drie zetels en één zetel. In de gemeente Wierden maakt D66 deel uit van Progressief Platform Wierden (vier raadszetels) en wethouder De Putter van deze fractie stamt zelfs uit D66. In de gemeenten Rijssen-Holten en Twenterand heeft D66 momenteel geen raadsleden. D66 deed nog nooit mee mee aan de verkiezingen in Twenterand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›