4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Hoogste punt nieuwbouw Poorthuis Speciaaldruk

· 2287× bekeken

VRIEZENVEEN – Bij de nieuwbouw van Poorthuis Speciaaldruk BV op het bedrijventerrein Almeloseweg-Oost te Vriezenveen is het hoogste punt bereikt.

De gemeente kwam vorig jaar met de directie overeen dat het bedrijf aan het Oosteinde 53-55 zou worden verplaatst. Dat gebeurde in het kader van de herstructurering van het Oosteinde. De nieuwbouw krijgt een vloeroppervlak van vierduizend vierkante meter op een perceel dat zevenduizend vierkante meter omspant. Het bedrijf heeft daarnaast nog een optie op een kavel van drieduizend vierkante meter voor uitbreiding in de toekomst.

“Het bedrijventerrein Almeloseweg-Oost krijgt zo steeds meer bewoners en daardoor de dynamiek die we mogen verwachten op een dergelijk bedrijventerrein,” aldus wethouder Oordt bij de feestelijkheid bij het bereiken van het hoogste punt.

De inrichting van het nieuwe pand bestaat uit diverse kantoren, productie- en expeditieruimten, twee laadplatformen en een groot magazijn voor opslag van drieduizend pallets. Het geavanceerde automatisch verrijdbare magazijnsysteem in het twaalf meter hoge magazijn wordt uniek genoemd.

De nieuwbouw geschiedt naar een ontwerp van Studio WDG uit Vriezenveen. De algehele bouwcoördinatie is in handen van aannemer Henk Folbert uit Vriezenveen en de uitvoering ligt bij het bouwbedrijf Löwik uit Almelo. Naar verwachting vindt de oplevering in oktober plaats.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›