4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vredesvuur in Vroomshoop

· 1489× bekeken

VROOMSHOOP - Afgelopen zondagmorgen werden 24 leden met hun begeleiders van de loopgroep de Zandstuve feestelijk verwelkomt op het Vredesplein.

Het publiek beloonde de lopers met een hartelijk applaus en Hans Nieboer zegde de lopers namens het 4 mei comité dank. In de nacht van zaterdag op zondag was het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen in estafettevorm naar Vroomshoop gebracht. Comitélid Carolien Eggens en bestuurslid Ben Davenschot van de loopgroep ontstaken samen de vlam van de eeuwige vrede. Op zaterdagavond 4 mei was er een zeer druk bezochte herdenking van de gevallenen op hetzelfde Vredesplein. Het christelijk mannenkoor Vroomshoop en het orkest van de Harmonie Vroomshoop brachten een indrukwekkende “hymn tot the fallen”. Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand bepaalde z’n gehoor bij de waarden van vrede, vrijheid en recht en stond ook stil bij de bevrijding van Vroomshoop op 5 april 1945.Op Bevrijdingsdag werden tevens de activiteiten van het 4 mei comité Vroomshoop onder het motto “Vroomshoop for Freedom” afgesloten. Vanaf 5 april getuigden billboards langs de openbare weg, een mars van de vrijheid, een bevrijdingsconcert en een jubileumexpositie met een proza- en poëzieavond van het werk van het comité tijdens de afgelopen 25 jaar.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›