4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Aanval van gemeente(n) op de schooluitval

· 1228× bekeken

TWENTERAND – De gemeente Twenterand trekt met vijf andere gemeenten in de regio Almelo op om schoolverzuim en vroegtijdig schoolverlaten een halt toe te roepen.

Binnen het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC) werkt Twenerand samen met Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen en Wierden. De wethouders van deze gemeenten, onder wie wethouder Binnenmars van Twentrand, lanceren vanmiddag een gezamenlijke website. Dat gebeurt in de bibliotheek van Almelo.

In Twente verlaat circa 2,5 procent van de jongeren tot 23 jaar voortijdig het onderwijs. De rijksoverheid stimuleert lokaal beleid om dit te voorkomen. In de “aanval op de uitval” moet de website wonderen verrichten. Jongeren kunnen via een aantal muisklikken ontdekken hoe het RMC hen kan helpen en hoe ze met het RMC in contact komen. En dat horen ze dan niet van experts of leerplichtambtenaren, maar van jongeren zelf. Zij vertellen op de website over hun ervaringen met het RMC en hoe het RMC hen hielp de weg te vinden richting onderwijs, een maatwerktraject of een passende studierichting. 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›