4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Excuses gemaakt, integriteit goed, onderzoek gevraagd

· 1790× bekeken

TWENTERAND – De raadsfractie van de ChristenUnie wenst een parlementair onderzoek op lokale schaal naar de wijze waarop voormalig GBT-wethouder Koster “onrechtmatig” zou hebben gehandeld bij subsidietoekenning aan de voormalige Stichting Welzijn Twenterand. De fractie heeft deze vraag bij de andere partijen op tafel gelegd.

De ChristenUnie zou het nooit te doen zijn geweest om een afrekening met GBT-raadslid Elzinga, ex-directeur van de stichting, al ging het daar de afgelopen maand wel over. Daarvoor heeft de ChristenUnie nu Elzinga excuses aangeboden. Dat gebeurde tijdens een etentje.

Er is door beide partijen begrip voor elkaar getoond en de ChristenUnie heeft Elzinga excuses aangeboden omdat hij “bevlekt” zou zijn door raadslid Hilberink van de ChristenUnie die een integriteitsdebat aanvroeg. Aan zo’n debat hebben beide partijen na overleg tijdens de politieke eetdate geen behoefte meer. De kou is uit de lucht, meldt een verklaring.

Aan de dis zaten van de ChristenUnie fractieleider Smelt en raadslid Hilberink en namens GBT vicefractievoorzitter Paters en raadslid Elzinga. Het gesprek zou “intensief” en “constructief” zijn geweest. Over de kwaliteit van de spijzen en dranken wordt niet gerept. Wel staat expliciet vermeld dat de politieke en culinaire verzoening buiten de gemeentegrenzen plaatsvond.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›