4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

College laat besluit Activiteitencentrum aan raad

· 2050× bekeken


VROOMSHOOP – Het college van B&W laat het van de gemeenteraad afhangen of er een Activiteitencentrum in Vroomshoop komt en zo ja wat de bouw en exploitatie mogen kosten. Het college komt niet met een eensluidend voorstel. Eerder werd besluitvorming in het college aangehouden. Dit duidt op een patstelling.

Wethouder Binnenmars, eerstverantwoordelijk bestuurder in dit dossier, bevestigt desgevraagd dat er een voorstel komt, maar wil er niet nader op ingaan. “We komen er dinsdag mee naar buiten en ik schend geen afspraken.”

In het gemeentehuis wordt gezegd dat het Activiteitencentrum in zijn oorspronkelijke vorm een groter exploitatietekort oplevert dan het maximum van 79.000 euro. Er zou minimaal het dubbele bedrag aan jaarlasten nodig zijn, ook als de bibliotheek een plek in het centrum krijgt

Eerder gaven met name ChristenUnie en SGP aan dat 79.000 euro echt het maximum moet zijn. Sinds enige tijd maakt voormalig SGP-raadslid Engberts als wethouder deel uit van het college. Dat zou de verklaring kunnen zijn voor een patstelling in het college van B&W over het Activiteitencentrum.

Het college van B&W komt er niet uit, laat alles open en legt het hele spul op het bord van de raad. Interessant en vermoedelijk doorslaggevend is het stemgedrag van CDA en GBT, de partijen die tot medio vorig jaar het college vormden en het Activiteitencentrum wilden realiseerden.
 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›