4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

“Beatrix is een icoon en dat straalde ze ook uit”

· 1704× bekeken

TWENTERAND - "Het vertrek van koningin Beatrix zal een gemis zijn. Ik zie het als het eind van een tijdperk Ze is een icoon en dat straalde ze al die jaren ook uit." Dat is desgevraagd de eerste reactie van burgemeester Visser op het aangekondigde afscheid.

"Tegelijkertijd is het zo", aldus de burgemeester, "dat ze, zoals ze zelf heeft gezegd, ruimte biedt aan de nieuwe generatie." Visser heeft de vorstin zelf nimmer ontmoet en ook was koningin Beatrix bij zijn weten nimmer in één van de kernen van de huidige gemeente. "Haar moeder, koningin Juliana, was in Vriezenveen bij de ruilverkaveling van landbouwgrond."

Visser beklemtoont dat de gemeente Twenterand bijzonder oranjegezind is. "We hebben hele actieve oranjeverenigingen. Elk jaar begin ik op 30 april in Den Ham, daarna ga ik naar Vriezenveen, vervolgens ga ik door naar Vroomshoop en dan eindigt het in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Overal is die dag van alles te beleven."

De burgemeester laat weten zeker van plan te zijn de nieuwe vorst, na drie koninginnen weer eens een koning, uit te nodigen voor een bezoek aan Twenterand. "Met zoveel oranje in de gemeente zou dat niet misstaan", aldus Visser.

Burgemeester Visser

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›