4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Twenterand gaat voor Keurmerk Veilig Ondernemen

· 1428× bekeken

TWENTERAND - Ondernemers, gemeente, politie, brandweer en MKB-Nederland gaan ervoor om binnen een half jaar het Keurmerk Veilig Ondernemen te krijgen voor alle bedrijventerreinen in de Gemeente Twenterand.

De samenwerking daarvoor wordt beklonken met het ondertekenen van een intentie-verklaring op 31 januari. "Partijen spreken hiermee af dat we gezamenlijk criminaliteit en onveiligheid op onze bedrijventerreinen aanpakken en proberen te voorkomen", zegt Burgemeester Cornelis Visser. "Op deze manier willen we ook het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van de Twenterandse bedrijventerreinen verder verbeteren."

De eerste stap is het uitvoeren van een enquête, die ondernemers via internet kunnen invullen. Alle bedrijven krijgen daarover deze maand een brief met een link naar een speciale site.

Daarin komen thema's aan de orde als: Hoe zit het met het gevoel van veiligheid? Zijn betrokkenen wel eens geconfronteerd met diefstal of overlast?

Op basis van de enquête wordt een stappenplan ontwikkeld met verbetermogelijkheden. En afspraken worden vastgelegd in een convenant. Het moet lukken om binnen een half jaar de eerste bedrijven van het Keurmerk Veilig Ondernemen te voorzien.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›