4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Ons Den Ham past reddingsplan voor Groene Jager aan

· 1281× bekeken

DEN HAM - De werkgroep Ons Den Ham heeft na lang wikken en wegen besloten om het eerder gemaakte reddingsplan voor de Groene Jager aan te passen aan de wensen van de raadswerkgroep.

Groene Jager ondieper

“Door het Hammer zwembad ondieper te maken en ook eventueel minder vaak open te stellen kunnen we de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage op nul laten uitkomen”, zegt Jos Bonte. Het eerste plan van Ons Den Ham, waarin om een jaarlijkse bijdrage van slechts 50.000 euro voor Den Ham werd gevraagd, werd door de raadswerkgroep resoluut van tafel geveegd.

“Ons eerste plan is inhoudelijk niet eens besproken in de raadswerkgroep zwembaden”, zegt woordvoerder Jos Bonte. “We kregen maar één mededeling: zorg dat de jaarlijkse bijdrage van de gemeente op nul uitkomt, anders voldoet jullie plan niet aan de voorwaarden en is het exit de Groene Jager. Dat was een zware domper. Een groot aantal vrijwilligers heeft zich in de afgelopen weken enorm ingezet om een realistisch reddingsplan te ontwikkelen. En dan wordt het afgedaan met één enkele mededeling en kun je als werkgroep na een paar minuten weer naar huis.”

Aangepast plan

Toch heeft de werkgroep de draad weer opgepakt. “We zijn met elkaar in gesprek gegaan en hebben gekeken naar de mogelijkheden”, vertelt Bonte. Zo kunnen kosten worden bespaard door het bad ondieper te maken tot maximaal 1,40 meter. Dan is er volgens wettelijke normen namelijk geen professionele badmeester meer nodig. De glijbaan kan dan wel behouden blijven. Ook wil Ons Den Ham het aantal openingsuren afhankelijk maken van het aantal vrijwilligers dat beschikbaar is voor diverse functies, zoals toezicht, kaartverkoop, kantine en onderhoud. “We hebben in totaal al zo’n 150 vrijwilligers achter ons staan”, zegt Jos Bonte, maar door het wegschrijven van een professionele badmeester hebben we de vrijwilligers ook hard nodig de openingstijden van het bad niet te hoeven aanpassen.”

Eerlijke beoordeling

Het aangepaste reddingsplan voor de Groene Jager wordt vrijdag ingediend. “We vertrouwen erop dat het een eerlijke beoordeling krijgt en kijken met spanning uit naar het advies dat de raadswerkgroep zwembaden op 18 december aan de gemeenteraad zal presenteren”, aldus Bonte. In januari staat het eindbesluit over de bezuiniging op de zwembaden op de agenda van de gemeenteraad.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›