4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Klokkenstoel begraafplaats Dennenhof gereed

· 2272× bekeken

VROOMSHOOP/DEN HAM - Vanmiddag werd op begraafplaats Dennenhof, gelegen tussen Vroomshoop en Den Ham, de klokkenstoel officieel in gebruik genomen.

De klok in de klokkenstoel wordt geluid bij begrafenissen om een rouwstoet te begeleiden. Op initiatief van de Stichting Fondswerving Klokkenstoel Dennenhof zijn door een groot aantal sponsoren de financiële middelen bijeen gebracht voor een klokkenstoel op de begraafplaats. De klokkenstoel is gerealiseerd door de samenwerking tussen de stichting, BOVO-opleidingen te Vroomshoop, het ROC van Twente en de gemeente Twenterand.
Leerlingen van het ROC hebben de technische tekening gemaakt en leerlingen van de BOVO hebben met hun begeleiders in de werkplaats in Vroomshoop de onderdelen van de stoel gemaakt, waarna de stoel op locatie in elkaar is gezet. Nadat de klok van 700 kg in de stoel was gehangen, is de rieten kap geplaatst.
Bij de officiële ingebruikname bedankte wethouder Koster initiatiefnemer Jan Reefhuis, het stichtingsbestuur, de sponsoren en BOVO voor het "gepaste klokkengelui".
"Veel werk is verzet", zei stichtingsvoorzitter De Jonge. En: "Er is spontaan financieel gereageerd! Hartelijk dank voor dit geweldige resultaat"

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›