4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

HVT’er Carla Hilberink stapt over naar ChristenUnie

· 1678× bekeken

TWENTERAND - De ChristenUnie startte haar campagne 'We zijn op zoek naar jou!' om kandidaten te werven voor de gemeenteraads-verkiezingen en voor het bestuur. De afgelopen maanden is er veel inzet gepleegd om kandidaten te benaderen voor een functie binnen de ChristenUnie. Dat de ChristenUnie juist in Carla Hilberink haar nieuwe kandidaat heeft gevonden is wel bijzonder. Tot en met de behandeling van de Voorjaarsnota is Hilberink namelijk vertegenwoordigd geweest in de partij van Helénè van Tol, Hart voor Twenterand. Hilberink is bekend met het raadswerk, omdat ze als fractievertegenwoordiger voor HVT actief was tijdens de raadsdebatten.

Carla Hilberink is ambitieus en wil in de toekomst graag als volksvertegenwoordiger haar werk blijven doen maar dan nu namens een landelijke georganiseerde partij, de ChristenUnie. In de ChristenUnie heeft ze een partij gevonden die heel goed bij haar past.
Vanaf 1 september zal Hilberink meedraaien met de huidige raadsfractie van de ChristenUnie. Ze kent de inhoud van het werk al wel, maar om zich goed in te leven in de benadering van de standpunten loopt ze de komende periode tot de gemeenteraadsverkiezingen mee met de raadsfractie van de ChristenUnie. Zelf heeft ze al het initiatief genomen om een kadercursus te volgen van de ChristenUnie.
De fractie laat weten "dankbaar te zijn met de transfer" van de Vriezenveense Hilberink en ziet in haar een goede vertegenwoordigster voor de partij. Ook een belangrijk item is dat de ChristenUnie graag vrouwen hoog op de kandidaten-lijsten wil kunnen plaatsen. Hilberink heeft een netwerk opgebouwd en is sociaal en maatschappelijk actief en bekend bij een deel van de burger. Ook haar kerkelijke betrokkenheid speelt een belangrijke rol. "Samengevat is Carla voor de ChristenUnie een welkome aanwinst."
De ChristenUnie is overigens nog steeds op zoek naar nieuw elan. Opnieuw geldt de oproep voor geïnteresseerden zich te melden via g.smelt@twenterand.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›