4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Raad eindelijk eensgezind over begraafplaatsen

· 769× bekeken

BRUINEHAAR/WESTERHAAR - Uniek in de gemeenteraad van Twenterand was dinsdagavond het initiatief raadsvoorstel uitbreiding begraafplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk en herstructurering begraafplaats Bruinehaar. Achter de schermen is de afgelopen maanden hierover veel overleg geweest tussen alle politieke partijen.

"We zijn als gezamenlijke indieners dankbaar en verblijd dat we een oplossing hebben gevonden", aldus SGP'er Ben Engberts. Ook GT'Albert Engels liet zich positief uit: "Het is grote winst dat de coalitie (CDA, ChristenUnie, LLT) en oppositie (PvdA, GT, SGP, HVT) naar elkaar luisteren. In overleg is nu overeenstemming bereikt."

Engels is blij dat er nu niet geruimd hoeft te worden, dat er geen tariefsverhoging komt en dat nu procedures gestart worden tot uitbreiding van de begraafplaats in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Vorig jaar nog was de gemeente van plan om graven te ruimen, maar SGP en GT verzetten zich hier toen fel tegen. "Na de patstelling hebben we gepraat over waar we het wél over eens zijn. Dit is nu een goede opmaat voor de toekomst", aldus CDA'er Johan Oordt. Mochten bij de uitwerking van het raadsvoorstel problemen komen dan komt wethouder Koops van 't Jagt hier op terug.

De gemeenteraad stelt verder voor om deze uitbreiding zodanig te situeren dat andere beheersstichtingen of -verenigingen de mogelijkheid wordt geboden om een eigen begraafplaats aan te leggen.

Op het oudste gedeelte van de begraafplaats in Westerhaar-Vriezenveensewijk is onlangs een grondradaronderzoek uitgevoerd. Dit maakte de mogelijkheid duidelijk van ruim 100 nieuwe graven (dubbeldiep). Van cruciaal belang is dat hierbij de aanwezige graven (wel/niet zichtbaar) op geen enkele wijze geroerd zullen worden.

Voor de aankoop en de realisering van beide begraafplaatsen wordt een krediet beschikbaar gesteld van 662 duizend euro.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›