4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kleine Puntbrug moet blijven

· 1484× bekeken

VROOMSHOOP - De bewoners van het Zwolse Kanaal, Vierzonenweg en Seperatiepunt willen niet dat de Kleine Puntbrug verdwijnt. Een brief met veel argumenten en hand-tekeningen is onderweg richting het gemeentebestuur.

"Wij voelen ons afgesloten", aldus één van de bewoners. Alleen fietsers en voetgangers mogen momenteel gebruik maken van de brug. Zowel het wegdek als de dragende balken zijn dermate slecht dat het onveilig is om er het auto- en vrachtverkeer overheen te laten rijden.

Voorstel van de gemeente is om de Kleine Puntbrug te verwijderen en een dam aan te leggen naast de wat verderop gelegen spoorlijn. Deze dam verbindt dan de Kolkmansweg met de Havenstraat. Dat betekent dat de bewoners een eind moeten omrijden én twee keer de spoorlijn zullen moeten oversteken.

De bewoners strijden voor het behoud van de oudste en nog enige ophaalbrug van Vroomshoop. Zij vinden de brug bovendien van toeristische waarde. Op 4 juni is er een informatieavond. Echter de standpunten van de buurt zijn nu al wel duidelijk.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›