4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Unieke verzameling onder de hamer

· 795× bekeken

"Prachtig hoe Willem Wemekamp dit alles heeft verzameld. Ik veil al 35 jaar, maar dit slaat alles. Ik heb dit nog nooit meegemaakt", aldus veilingmeester Hagels. Volgende week mag hij alles veilen.

Eind vorig jaar overleed "Scholten Willem". Aan de Zomerweg 10 in Den Ham had hij zijn museumboerderij. Hij begon zijn verzameling met strijkijzers. Hij had er 800, waaronder een flink aantal zeer unieke.

Uniek is ook de verzameling oude gereedschappen, emaille, speelgoed, landbouwwerktuigen, enz.De Enschede veilingmeester Hagels veilt de talrijke strijkijzers in bundels van 5. Ook bijvoorbeeld het timmergereedschap wordt bij elkaar in bundels geveild. Hagels: "Dat moet ook wel, want er is zoveel! In totaal hebben we 730 kavels."

De artikelen zijn dinsdag van 12.00 tot 17.00 en woensdag van 10.00 tot 14.00 aan de Zomerweg te bekijken. De veiling in zaal "De Beuk" in Den Ham vindt woensdag en donderdag vanaf 14.00 uur plaats. Na de veiling en vrijdag kunnen de kopers hun artikelen afhalen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›