4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Onderzoek privatisering zwembaden

· 1105× bekeken

TWENTERAND - Wethouder Visser kwam donderdagavond tegemoet aan het SGP voorstel om aanvullend onderzoek te doen naar de privatisering van de zwembaden.

SGP fractievoorzitter Ben Engberts had zich zelf al laten informeren naar de privatisering van de zwembaden in Noorderveld (Drente) en Scheemda (Groningen). Daar worden de openlucht/overdekte baden geëxploiteerd door lokale stichtingen. In een overeenkomst tussen gemeente en de stichting wordt naast beheer en exploitatie ook de hoogte van de subsidie vastgelegd.

Noordenveld en Scheemda verbaasden zich erover dat Twenterand 900.000 euro uitgeeft voor zwemwater, terwijl zij met 30 duizend euro klaar zijn.

Aanvankelijk zei wethouder Visser dat hij geen ambtelijke capaciteit heeft om onderzoek te doen. Hij ging overstag toen SGP'er Engberts zei: "Als daar nu eens 2 mensen een dagje voor gaan zitten."

Zo gauw de onderzoeksresultaten bekend zijn, is een vervolgstap dat zwemlustige Twenteranders kunnen kiezen voor het initiatief tot privatisering van de baden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›