4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Oppositie stelt vragen over begraven

· 1152× bekeken

TWENTERAND - Naar aanleiding van de hoorzitting maandag, waarbij dhr. Teunis namens de gezamenlijke begrafenisverenigingen insprak, stellen Gemeenschaps Partij, VVD en SGP een drietal vragen aan het College.

Zij vragen zich af waarom de beantwoording van de brief 17 januari j.l. van de begrafenisverenigingen zo lang op zich laat wachten.

Verder willen zij weten of er bij het college ook reacties uit de bevolking binnenkomen m.b.t. de nieuwe tarieven voor graven en wat de aard is van deze reacties. Ook vragen zij zich af of het college de mening deelt dat het huidige tarievensysteem geen draagvlak onder de bevolking heeft en daarom reden is voor heroverweging of betere onderbouwing.

Net als de begrafenisverenigingen zijn de drie oppositiepartijen voor een onafhankelijk onderzoek. Zij zijn van mening dat het college positief dient te reageren op hun verzoek voor het uitvoeren van een dergelijk onderzoek. Wanneer er duidelijkheid komt m.b.t. de onderbouwing van de cijfers, ontstaat er ook een beter draagvlak bij de verenigingen en bij de bevolking.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›