4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Geen uitstel voorjaarsnota

· 1375× bekeken

TWENTERAND - De drie oppositiepartijen VVD, GP en SGP kregen donderdagavond geen steun voor hun voorstel om de voorjaarsnota later te behandelen. Deze partijen hadden daar om gevraagd, omdat zij vonden dat het college "het onmogelijke van de raad vraagt". Ook hadden zij graag gezien dat het college kwam met scenario's waaruit men kan kiezen.

De fractievoorzitters van ChristenUnie, PvdA en CDA hadden helemaal geen behoefte om de discussie over de voorjaarsnota deze maand uit te stellen.

Namens het college antwoordde Koetje: "Met deze nota geven we de raad de mogelijkheid de voorbereiding richting de begroting te beïnvloeden. De eindafweging maken we bij de begroting in oktober."

Op de vraag van GP, VVD en SGP of het college is uit-geregeerd antwoordde burgemeester Koetje: "In gene dele. We hebben nogal wat ambities. Er zijn diverse onderwerpen die nog lang niet zijn uitgevoerd." Wethouder Koops van 't Jagt: "We hebben een 12-tal mogelijke onderwerpen aangegeven waarop bezuinigd kan worden."

Koops van 't Jagt: "Het druipt van de politieke items. Ik zou willen dat ik aan de andere kant van de tafel zat." Koetje liet de fractievoorzitters van de oppositiepartijen weten dat ook kleine fracties een beroep kunnen doen op ambtelijke ondersteuning: "Zij moeten zich niet kleiner voordoen dan ze zijn."

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›