4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Elk half uur een Veenexpres

· 1130× bekeken

TWENTERAND - Buslijnen die nu nog parallel lopen aan de spoorlijn zullen verdwijnen. Alleen de buslijnen die haaks op de spoorlijn staan blijven over. Met dit plan zal de spoorlijn Almelo-Mariënberg een meerwaarde krijgen.

Met deze maatregel wil men dat de Veenexpres ook vaker zal rijden, bijvoorbeeld elk half uur. Hierdoor zullen meer reizigers van de trein gebruik gaan maken.

De financiën voor de spoorlijn zijn tot 2007 zeker gesteld. Daarna stelt de provincie geen geld meer beschikbaar. Aanliggende gemeenten zullen de kosten van de spoorlijn na 2007 moeten betalen. Wethouder Lambers liet op Delta FM weten dat als er geen meerwaarde komt ook Twenterand de betalingen zal opschorten. Lambers: "Hierdoor komt de lijn dan rechtstreeks onder vuur."

Vanwege het flink afnemende reizigersaantal op het platteland wil Den Haag nog meer op de (bus-)lijnen bezuinigen. Lambers: "We doen ons uiterste best om het openbaar vervoer hier toch overeind te houden en voor Twenterand zelfs op te plussen."

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›