4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vraagtekens rondom financiën MCC

· 961× bekeken

VROOMSHOOP - Wethouder Visser denkt dat er financieel meer aan de hand is met het MCC. Hij concludeert dat uit het feit dat het bestuur een bedrag van 20.000 euro vraagt van de Gemeente Twenterand.

MCC-voorzitter Netters sprak deze week in de regionale krant over een bedrag van zo'n 13.000 euro wat de stichting misloopt nu de Stichting WeB is verhuisd. Deze zomer loopt het huurcontract af met de St. WeB. Volgens Visser zou de marktconforme huurprijs ook van een nieuwe huurder gevraagd kunnen worden.

Visser vindt het niet kloppen dat het MCC-bestuur eerst voldoende tijd krijgt om een nieuwe huurder te vinden en vervolgens vrijwel direct een verzoek doet aan de gemeente om financieel bij te springen.

Het MCC is sinds een jaar of twaalf een zelfstandige stichting. De kapitaallasten zijn destijds door de voormalige gemeente Den Ham opgeheven. Wethouder Visser in Tussen Brink & Plein op Delta FM: "Je kunt je afvragen of de gemeente nu verantwoordelijk is voor het MCC. Daar kunnen we best over praten, maar dat is nu nog niet aan de orde."

Los daarvan is het opmerkelijk dat dhr. Netters in de media steeds aangeeft dat door het wegvallen van de Stichting WeB een gat ontstaat van 13.000 euro. Naar verluidt betaalde de Stichting WeB veel meer huur, namelijk ruim 18.000 euro. De vraag is dan ook waarop de door het MCC-bestuur vastgestelde huurprijs is gebaseerd. Het lijkt er nu op dat de Stichting WeB, en daarmee indirect de gemeente, tien jaar lang teveel huurgeld heeft betaald.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›