4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Raad neemt gedenkwaardig besluit

· 984× bekeken

De gemeenteraad ging donderdagavond in ruime meerderheid akkoord met de totale kosten voor ver-/nieuwbouw gemeentehuis Vriezenveen: niet meer dan 6.325.000 euro.

Dit budget is aan de lage kant, maar voor de ontwerpers niet onrealistisch en wel haalbaar. Het college had voorgesteld om 240.000 euro rente toe te voegen aan het budget. Dit kreeg alleen de goedkeuring van de PvdA. CDA'er Binnenmars wilde dit bedrag niet nu al op voorhand beschikbaar stellen.

SGP'er Engberts: "Straks moet blijken of we deze 2 ton hebben bespaard." CDA'er Binnenmars: "We doen nu poging om het binnen de 6,3 miljoen euro te houden". Wethouder financiën Koops van 't Jagt zegde toe zuinig met het geld om te gaan. Gehoopt wordt dat er nog voordelen gehaald zullen worden bij de aanbesteding.

PvdA'er Spang wil wel graag telkens geïnformeerd worden over de voortgang. Middels zogenaamde Beraps en nieuwsbulletins aan personeel en raad gaat dat ook gebeuren. "En u bent mans/vrouws genoeg om aan de bel te trekken", aldus Burgemeester Koetje tot de raad.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›