4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Buurt onderhoudt eigen groen

· 1051× bekeken

TWENTERAND - Tevergeefs probeerde de PvdA in de raad om het groen-onderhoud in de woongebieden op te plussen. "Goed groenbeheer wordt door onze burgers zeer belangrijk gevonden", aldus de PvdA'er Molenveld. Inzet van de PvdA was om met het geld te schuiven terwijl verder onderhoud toch op een aanvaardbaar niveau blijft.

De SGP vindt dat de zelfwerkzaamheid van buurten geld moet opleveren. Deze zelfwerkzaamheid moet dan wel gestimuleerd en financieel gewaardeerd worden.
De VVD is positief over de plannen om buurten hun eigen groen te adopteren.

Het CDA wil dat het beheer van de openbare ruimte minimaal op het normale onderhoudsniveau wordt uitgevoerd. Als tips gaf CDA'er Ribberink wethouder Blokland mee dat veegwerkzaamheden beter niet vlak voor de oudejaarsdag uitgevoerd kunnen worden en dat het gras zomers bij warm weer niet elke week gemaaid hoeft te worden.

SGP'er Engberts wil dat achterstanden in het onderhoud van wegen weggewerkt worden. Wethouder Lambers zei dat het huidige budget mager is, maar wel volstrekt verantwoord is en niet leidt tot gevaarlijke situaties.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›