4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

“Zussenstreken” in Expositiehuis Den Ham

{image_text}

3052× bekeken

DEN HAM - Zoals de titel al duidelijk maakt exposeren van 14 januari 2017 tot en met 24 februari 2017 twee zussen in het Middendorpshuis in Den Ham: Rieke Walraven-Mast en Adriana Mast. Rieke Walraven-Mast (1947, Paramaribo) woont en schildert in Den Ham. Na een werkzaam leven in het onderwijs ging Rieke zich na haar pensionering intensiever met schilderen bezig houden. Sinds 2012 schildert ze bijna iedere dag. Ze volgt wekelijks lessen bij haar zus in Ruinen. Rieke maakt werk in olieverf en acryl; meestal modern realistisch, maar soms ook abstract. De onderwerpen zijn portretten, bloemen, stillevens en situaties die ze tegenkomt. Zij nam deel aan diverse exposities in Overijssel en Drenthe.

Adriana Mast (1959, Utrecht) woont en werkt in Ruinen (Drenthe). Adriana volgde de opleiding autonoom beeldend kunstenaar aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Ze werkt voornamelijk met olieverf, maar gaat ook het experiment aan met acryl, potlood en pastel. Een realistische benadering van onderwerpen heeft haar voorkeur. Adriana maakt schilderijen die met alledaagse gebeurtenissen te maken hebben. Daarnaast schildert en tekent ze portretten (al dan niet in opdracht). In 2013 was zij winnaar van Het Portret van Drenthe. Hierna volgde een serie met “Drentse Schrievers en Dichters”. In de afgelopen jaren heeft ze zich ook toegelegd op het buiten schilderen, plein-air genaamd. Zij exposeert in binnen- en buitenland. In haar atelier Goselaere in Ruinen, aan de rand van het Nationale Park Dwingelderveld, geeft zij schilder- en tekenles en verzorgt zij workshops model/portret met levende modellen, en plein-air schilderen. De programma’s staan op www.goselaere.nl. Zie ook www.adrianamast.nl

De opening van “Zusterstreken” vindt plaats op zaterdag 14 januari om 16.00 uur in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham. De tentoonstelling is open op woensdag t/m vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 18 januari t/m 24 februari 2017.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›