4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Wandeling ‘Wilde planten en orchideeën’ Dal van de Mosbeek

{image_text}

75× bekeken

MANDER/VASSE - Wie wel eens wilde orchideeën heeft gezien, weet dat ze heel anders zijn dan die bij de bloemist. Ontdek het tijdens de wandeling ‘Wilde planten en orchideeën’ op woensdag 20 juni in het Dal van de Mosbeek. Met de natuurgids ga je op zoek naar zeldzame orchideeën en andere bijzondere wilde planten. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Waar in Nederland vind je nog wilde orchideeën? Het Dal van de Mosbeek is één van die schaarse plekken. Tijdens de wandeling ga je met de natuurgids op zoek naar onder meer de rietorchis en de gevlekte orchis. Hele andere orchideeën dan de kamerplantversie. Bekijk je ze van dichtbij, dan zie je hoe bijzonder de vorm en de kleuren zijn. Er groeien echter nog meer bijzondere planten in het Dal van de Mosbeek. Denk aan het vetblad, heidekartelblad en zonnedauw. De natuurgids weet de juiste plekjes en neemt je mee. Tip: trek stevige schoenen aan, de wandeling gaat buiten de gebaande paden.

Praktische informatie
De wandeling ‘Wilde planten en orchideeën’ is woensdag 20 juni. De wandeling start om 19.00 uur vanaf Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. De bijdrage voor deze wandeling is €3,00 per persoon, € 1,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Foto: Mark Zekhuis

  • Tijd: 10.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›