4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Wandeling rond Vilsterse veld

{image_text}

85× bekeken

DEN HAM/VROOMSHOOP - Landgoed Vilsteren, een particulier familielandgoed, omvat ongeveer 1000 hectare. Het bestaat uit het Huis Vilsteren, het dorp Vilsteren, ruim 400 ha. landbouwgrond met boerderijen en 530 ha. bos en natuurterrein. Het beleid van het landgoed is er op gericht hier naast bos ook een deel als heide in stand te houden. Dit vooral vanuit het cultuurhistorische belang. Dit in stand houden vereist wel constante aandacht. Bij niets doen wordt de heide eerst verdrongen door gras en daarna neemt het bos het al snel over. De heide wordt soms deels geplagd en zomers begraasd door schapen. De natuurwaarden vormen er eigenlijk een mooi ‘'bijproduct'. Zo komen op de heide een flink aantal soorten libellen voor. In augustus zal hier de struikheide uitbundig kunnen bloeien.

Tijdens de rondwandeling, georganiseerd door Milieuraad Den Ham-Vroomshoop, kijken we naar de voorkomende planten, insecten/vlinders en vogels. Natuurlijk beleven we het heidelandschap ook vanaf de in 1998 aangelegde zichtheuvel de Stikkebelt.

We vertrekken om 09.00 uur met eigen auto's vanaf de parkeerplaats aan de voorzijde van de Rank in Den Ham, ingang Brinkstraat.
Terugkomst omstreeks 12.30 uur. Deelname is gratis.
Meenemen: stevig schoeisel, verrekijker.
Eventuele nadere informatie bij Gerrit Kollenstaart (0546 671963) of Wim Hilderink (06 37527485).

  • Tijd: van 09.00 uur tot 12.30 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›