4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Tentoonstelling ‘Voetstappen door aarde en water’ Den Ham

{image_text}

301× bekeken

DEN HAM - Het Expositiehuis Den Ham nodigt u van harte uit voor de nieuwe tentoonstelling “Voetstappen door aarde en water” met keramiek van Caroline Kuiper en haar cursisten, en schilderijen van Tineke Steenvoorde.
De beide kunstenaars wonen en werken in Den Ham. Zij herkennen bij elkaar het gebruik van dezelfde kleuren die te zien zijn in aarde en water.

Caroline Kuiper is al meer dan 18 jaar bezig met keramiek.
Na haar opleiding begon zij in 2006 een eigen atelier aan de Marleseweg waar zij ook les geeft. “Omdat de cursisten geïnspireerd zijn door mijn werk, maar ik zeker ook door hun werk, blijft het lesgeven mij boeien en is mijn werk de afgelopen jaren ook zeker daardoor veranderd.” Na jaren kleurrijk werk te hebben gemaakt, vaak met een heel verhaal, kijkt ze anders naar de klei en de vormen en toevoegingen van materialen. De vorm is nu belangrijker, de glazuren soberder en ze werkt nu graag met eigen transfers om het helemaal compleet te maken.
In deze expositie laat zij haar nieuwe werk zien.

Er is ook een vrolijke noot van de cursisten die al jaren met veel plezier Caroline blijven verbazen.

Tineke Steenvoorde heeft haar hele leven al getekend en geschilderd. Ze kreeg in Leiden les, daarna in Enschede en in Den Ham o.a. Van Willem Faas. Veel tekenen en aquarel maar later meer olieverf en acryl. Ook haar onderwerpen zijn veranderd. Geen bloemetjes en stillevens meer, maar ze is nu in de ban van het landschap. Vooral de bergen inspireren haar. “Het geweld waarmee die rotsen zijn ontstaan, de kleuren van de verschillende aardlagen. Ik kan er niet genoeg van krijgen en mijn mooiste vakanties zijn dan ook: lopen tussen al dat moois en het later verwerken in de schilderijen.”

De expositie is te bewonderen in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham.
De tentoonstelling is open op woensdag t/m vrijdag van 14.00 uur t/m 16.00 uur in de periode 12 sept. t/m 26 oktober 2018.
Gratis toegang.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›