4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Tentoonstelling Hens Runhaar: Reflecteren

{image_text}

287× bekeken

DEN HAM - Het nieuwe jaar 2020 gaan we beginnen met een bijzondere expositie “Reflecteren op de wereld en jezelf” van de Almelose kunstenaar Hens Runhaar. Runhaar werd geboren in Goor in 1945 en volgde de opleiding 1e graad Beeldende Vorming. Hij werd docent CKV aan het Noordik in Almelo, en hij geeft al 46 jaar lang les aan de Kunstkring Westerhaar.

Als beeldend kunstenaar schildert hij in acryl en olieverf o.a. stillevens, landschappen en portretten. Hij maakt van deze onderwerpen vaak series zoals die van slachtoffers van geweld, bewoners van een verzorgingshuis of stillevens van glas met reflecties. Twee jaar geleden maakte hij speciaal tien schilderijen voor een expositie in de oude synagoge in Borne met als onderwerp het geweld in Syrië. Zijn stijl van schilderen varieert van realistisch tot expressief. Altijd wel naturalistisch.

Van alle onderwerpen zijn een aantal werken te zien. Naast werk uit eerdere series toont hij nu zijn meest recente schilderijen. Runhaar heeft al een reeks exposities op zijn naam staan. Enkele jaren geleden werd zijn schilderij “Ingestorte schuur in maisveld” finalist bij de wedstrijd “Schilderen als Van Gogh”. Eerder ontving hij de bronzen medaille van de stad Brussel ter gelegenheid van de internationale tentoonstelling “Les Arts en Europe”.
Zie ook www.hensrunhaar.nl

De opening vindt zaterdag 11 januari 2020 om 16.00 uur plaats in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham.
De tentoonstelling is open op woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 15 januari t/m 21 februari.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›