4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Speels, uitdagend en leerzaam: Free Energy!

{image_text}

143× bekeken

VRIEZENVEEN - Twente wil bij uitstek de regio zijn die mogelijkheden biedt voor ontwikkeling, innovatie en onderzoek. Als innovatieve maakregio heeft Twente burgers nodig die geïnteresseerd zijn in techniek en in staat zijn om in een technologische omgeving te werken. Vandaar dat Tetem deze zomer het High Tech programma “Free Energy” presenteert voor kinderen in heel Twente. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen tijdens de zomervakantie zelf energie opwekken. Kinderen worden zo op speelse wijze bewust gemaakt van het belang van duurzaamheid en groene energie.

Op zaterdag 24 augustus zijn er twee workshops bij Bibliotheek Twenterand in Vriezenveen, van 10.00 uur tot 11.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en van 12.00 uur tot 13.30 uur voor kinderen van 10 tot 12 jaar.Iedere schoolvakantie worden er workshops aangeboden bij de lokale maakplaatsen, zoals bibliotheek en/of Kulturhus. Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality), gaming en als eerste op ‘Free Energy’. Het High Tech programma is onderdeel van de Twentse Maakplaatsen. Om technologie, digitalisering en maakprocessen nog beter te verankeren in de regio zijn de Twentse Maakplaatsen in het leven geroepen. Binnen de reguliere maakplaatsen worden tijdens de zomervakantie meerdere activiteiten aangeboden.

Wat is er deze zomer te doen?
Workshop zelfrijdende auto: Hoe kan je een autootje laten rijden zonder brandstof? Het antwoord op deze vraag ontdek je tijdens deze workshop. Bouw je eigen autootje en zorg ervoor dat deze zelfstandig kan rijden. Doelgroep 6-9 jaar.

Workshops windmolen/propeller/zonne-energie: Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou om beweging uit de zon te halen? Doelgroep 10-12 jaar.

Geef je op voor een van de workshops en ervaar hoe je zelf energie kunt opwekken. Speels, uitdagend en leerzaam! De workshops zijn gratis, aanmelden via de website van de bibliotheek.

Data omliggende gemeenten:
Wierden – 24 juli, Almelo - 15 augustus en Tubbergen 22 augustus. Zie bijlage voor data en tijdstippen van de workshops per gemeente.

Het High Tech programma is een initiatief van Tetem. Voor meer informatie: www.tetem.nl of 053-2308791

  • Tijd: van 10.00 uur tot 13.30 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›