4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Schilderijen van Betty Stokvisch in het Middendorpshuis

{image_text}

246× bekeken

DEN HAM - Het Expositiehuis Den Ham toont een nieuwe tentoonstelling met schilderijen van Betty Stokvisch uit Ommen. De in Barneveld geboren schilderes studeerde in 1997 af aan de docentenopleiding kunst en beeldende vorming van Windesheim. Het beeldend bezig zijn is voor haar een voortdurend spel en onderzoek. Het gaat haar niet zozeer om de afbeelding maar om de verbeelding van de dingen. Betty geeft met verf op doek gestalte aan vaak persoonlijke belevingen, waarin de emotie de hoofdrol speelt. Het zijn realistische beelden, maar eigenlijk heeft het niets met de letterlijke realiteit te maken. Juist door de realiteit los te laten, krijg je veel meer ruimte om vrij te associëren. Vaak treedt een kleurrijke figuur in het schilderij naar voren vanuit een vagere achtergrond.

“Licht in mijn werk vind ik belangrijk; licht staat voor mij voor meer dan letterlijk licht. LICHT staat ook voor liefde, vrijheid en humor”.

De kern van de onderwerpen heeft veel te maken met de kwetsbaarheid van het leven. Dat fascineert, boeit en ontroert haar.
Ruimte voor eigen interpretatie van de toeschouwer is belangrijk en juist die verschillende ervaringen vindt zij spannend.

Betty Stokvisch geeft ook cursussen schilderen.
Zie ook; www.bettystokvisch.nl

De expositie is vrij te bezoeken in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham.
De tentoonstelling is open op woensdag t/m vrijdag van 14.00 uur t/m 16.00 uur in de periode 20 september t/m 27 oktober 2017.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›