4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Quilts, tekeningen en schilderijen in Bibliotheek Vriezenveen

{image_text}

1881× bekeken

VRIEZENVEEN - Van 7 juni tot de zomervakantie exposeert Lita Kompagne haar werk in de Bibliotheek Vriezenveen. Wat ze in de Bibliotheek met name laat zien, zijn moderne quilts met vrije snijmethode en met verftechnieken. Traditioneel op de hand genaaid en met de paperpiece methode. Ook treft u er Art Quilts aan, met verschillende materialen zoals wol, lint en organza.

Lita is al meer dan 25 jaar ben enthousiast bezig met quilten. Ze beheerst verschillende technieken, van traditioneel tot de moderne zogenaamde ‘Art Quilts’. Lita: “De laatste jaren ben ik steeds meer bezig met het uitwerken van mijn eigen ontwerpen waar dan ook steeds meer teken- en schildertechnieken in gebruikt worden. Ook het gebruiken van verschillende materialen in een quilt is een uitdaging”.

Lita geeft quiltcursussen en workshops in haar studio aan huis. En sinds kort eveneens Zentangle en Intuïtieve schilderworkshops. Het maken van een Zentangle is een creatieve manier om je geest tot rust te laten komen. Door herhalende patronen te maken kan je geest loslaten en in een meditatieve staat komen. Zentangle helpt ook je concentratie en je fijne motoriek te verbeteren.

Op dit moment volgt Lita een opleiding tot Creatief Coach. Na het behalen hiervan kan ze al haar quilt-, teken- en schildertechnieken inzetten. Onder andere bij het begeleiden van mensen die bijvoorbeeld in een burn out zitten, helpen met het verwerken van trauma's uit het verleden of andere psychische problemen.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›