4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Molenzeilen-expositie in gemeentehuis Twenterand

{image_text}

2786× bekeken

VRIEZENVEEN - De Leemansmolen in Vriezenveen bestond in 2012 maar liefst 150 jaar. Een belangrijk onderdeel van de jubileumviering was een educatief kunstproject met leerlingen uit groep 7 van vier basisscholen uit de gemeente Twenterand. Het project werd uitgevoerd onder leiding van molenaar Hans Schouten, kunstenares Louise Bramer en haar collega Wil van der Linden. De destijds door de kinderen beschilderde molenzeilen zijn vanaf zaterdag 1 april 2017 te bekijken in de centrale hal van het gemeentehuis van Twenterand in Vriezenveen.

Dit educatieve molenkunstproject startte destijds met een molenexcursie voor vier schoolklassen van GBS Domino uit Den Ham, KBS Willibrordus uit Vroomshoop, CBS De Bron uit Vriezenveen en OBS De Bloekstoeke uit Westerhaar. Daarnaast kregen de leerlingen interessante gastlessen op school van de kunstenaressen en bezochten ze het atelier van Louise Bramer voor het beschilderen van (wind)zeilen met een door hen zelf bedacht onderwerp. Op een vrijdag in juli 2012 volgde een slotfeest waarbij de beschilderde zeilen op de wieken werden gelegd.

Expositie
Deze beschilderde zeilen hangen vanaf zaterdag 1 april 2017 in de centrale hal van het gemeentehuis Twenterand aan het Manitobaplein 1 in Vriezenveen. Precies vijf jaar na het kunstproject, terwijl de Leemansmolen Vriezenveen zijn 155-jarig bestaan viert, vindt daar namelijk een expositie plaats. Deze expositie is tot stand gekomen op verzoek van burgemeester Visser. De heer Visser zag een tijdje terug foto’s van de totstandkoming van de geschilderde molenzeilen in het atelier van de kunstenares en dat leidde tot dit idee. De molenzeilen-expositie vindt tot en met juni plaats en is tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis te bezoeken (ma. t/m vr. van 8.30 tot 12.30 uur en do. van 17.00 tot 19.30 uur).

Voorjaarsmarkt en Nationale Molendag
Op de Leemansmolen worden de vier zeilen met elk een oppervlakte van 8 x 1,5 meter nog regelmatig gebruikt tijdens feestelijke gebeurtenissen. Op zaterdag 13 mei a.s. tijdens de voorjaarsmarkt en Nationale Molendag is de Leemansmolen ook weer in bedrijf. Ditmaal alleen zonder de beschilderde zeilen. De voorjaarsmarkt vindt deze dag plaats van 10.00 tot 16.00 uur. De molen is in verband met het 155-jarige bestaan geopend van vrijdag 12 mei 16.00 uur tot zaterdag 13 mei 16.00. Bij goed weer en voldoende wind proberen we een 24-uurs maalmarathon te houden. Ook hier zijn bezoekers van harte welkom.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›