4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Mannenkoor Vroomshoop werkt mee aan muziektheater De Groene Jager in Den Ham

{image_text}

87× bekeken

DEN HAM - De stichting Midzomeravond Den Ham (MZA) organiseert al sinds 2009 een cultureel evenement in de midzomer, namelijk een kunstmarkt in combinatie met een muzikale activiteit rondom de Brink in Den Ham. Dit jaar is dat de muzikale vertolking van de sage van De Groene Jager. Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop werkt daaraan mee, en ook een kinderkoor, gevormd uit (klein)kinderen van mannenkoorleden. Beide staan onder leiding van Gezinus Veldman, die ook de muzikale leiding heeft over de gehele muzikale avond.

Kort samengevat gaat die over een sage uit de 13e eeuw, wanneer Evert van Essen - de heer van kasteel Eerde - verliefd wordt op Gisela, die eigenlijk al verloofd is met Joncker Arent. Die wordt de groene jager genoemd vanwege de groene veer op zijn hoed. Door list en bedrog, moord en doodslag, lukt Evert van Essen toch met Gisela te trouwen. Met jJoncker Arent, op verkenning gestuurd door de bisschop van Utrecht, loopt het minder goed af. En door de loslippigheid van het dienstmeisje Jolanda wordt ook het lot van Gisela bezegeld. Een verhaal vol hartstocht en geweld, een verhaal over macht, verraad en onbereikbare liefde. Een verhaal à la Romeo en Julia, maar dan in Den Ham. Het einde is droevig: eeuwen later worden in de kerkers van kasteel Eerde twee geraamtes gevonden, in elkaar verstrengeld.

Deze muzikale vertelling wordt onder de naam ‘Droom de dag’ uitgevoerd op zaterdag 22 juni in de Hervormde kerk, Brinkstraat 4 te Den Ham. Zoals deze titel doet vermoeden is de voorstelling gelukkig positiever. Het muziektheater staat onder de muzikale regie van componist, dirigent en pianist Gezinus Veldman. Hij wordt terzijde gestaan door Jeroen Ardesch op trombone. Het grote Chr. Mannenkoor Vroomshoop en een flink kinderkoor, bestaande uit (klein)kinderen van de koorleden, allebei onder leiding van Gezinus Veldman, verlenen ook hun medewerking.

Hoofdrollen zijn er voor koorsolist Albert Wessels, die de rol van Joncker Arent vervult, koorlid Zweitze Hofman en Auke Koops van 't Jagt, die respectievelijk Evert en de bisschop uitbeelden, en Erika en Rianne Bosch, die Gisela en Jolande over het voetlicht brengen. Alle teksten zijn afkomstig van schrijfster en dichteres Marga Kool, oud-bewoonster van Vroomshoop, later dijkgraaf en gedeputeerde in Drenthe.

Dit muzikale spektakel wordt op 22 juni uitgevoerd om 18.30 uur en om 20.30 uur. De toegang is vrij, maar een gift wordt op prijs gesteld.

  • Tijd: van 18.30 uur en 20.30 uur tot 19.45 uur en 21.45 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›