4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Lezing: Van Ommerschans naar bedevaartskolonie

{image_text}

133× bekeken

DEN HAM - Op woensdagavond 31 oktober 2018 organiseert de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop we een lezing over de Ommerschans.
Op het voormalige verdedigingswerk De Ommerschans uit 1628 stichtte Johannes van den Bosch precies 200 jaar geleden een zogenaamde onvrije kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid. Deze Maatschappij had als doelstelling arme mensen, bedelaars, onderwijs te geven en een beroep te leren. Tot 1890 hebben tienduizenden, vaak verplicht, daar verbleven onder een strak regiem.

31 oktober komen bestuursleden van de Historische Vereniging Ommerschans nog veel meer vertellen over deze bedelaarskolonie.

De lezing vindt plaats in Het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham, en begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 3,00 voor leden en € 5,00 voor niet-leden. De koffie/thee is gratis.
Aanmelden kan via het secretariaat, e-mail secretariaat@okv-den-ham-vroomshoop.nl, telefoon: 06-40046286. Er is maar een beperkt aantal plaatsen aanwezig, dus reserveren is gewenst.

  • Tijd: 19.30 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›