4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Fototentoonstelling over de Engbertsdijksvenen in gemeentehuis Twenterand

366× bekeken

VRIEZENVEEN - In het gemeentehuis van de gemeente Twenterand hangt vanaf 18 oktober de fototentoonstelling: “De seizoenen in de Engbertsdijksvenen”. In de zomer van 2016 heeft de Stichting Engbertsdijksvenen een fotowedstrijd georganiseerd met als thema de seizoenen in de Engbertsdijksvenen. Meer dan 100 foto’s zijn er ingestuurd en hieruit zijn 30 foto’s geselecteerd en zijn inmiddels tentoongesteld in het ’t Haarschut in Kloosterhaar, het Dorpsarchief in Kloosterhaar, de Klaampe in Westerhaar en de Koppel in Hardenberg. Uit alle inzendingen is de foto van Tom Kruissink gekozen als winnende foto met het typerende beeld van pluus en de prachtige wolken boven de Engbertsdijksvenen. Deze foto hangt nu in de Pluus in de Engbertsdijskvenen. De fototentoonstelling is een groot succes omdat het zo goed weergeeft hoe mooi dit unieke natuurgebied is in de gemeente Twenterand.

De fototentoonstelling hangt vanaf 18 oktober, 6 weken, in de het gemeentehuis van Twenterand, in Vriezenveen.

Het natuurgebied de Engbertsdijksvenen is een groot te herstellen hoogveen met veenputten, veenmos, heide en in de kern nog een uniek stuk levend hoogveen. In het natuurgebied zijn zeldzame planten en diersoorten aanwezig en de Engbertsdijksvenen is bekend bij vele vogelaars.
De Engbertsdijksvenen is uniek en bijzonder en heeft daarom ook een beschermde status binnen Natura 2000

De fotowedstrijd en de fototentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Natuur en Milieu Overijssel.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›