4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Foto-expositie ‘overLeven’ in Middendorpshuis Den Ham

1919× bekeken

DEN HAM - Het Expositiehuis Den Ham heeft rond deze tijd van herdenken en vieren een bijzondere fototentoonstelling van Marijke Talen uit Vroomshoop georganiseerd. Fotograaf Marijke Talen (1965) had al lange tijd de wens om Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog te portretteren en hun verhalen vast te leggen, nu het nog kan. Deze wens is uitgekomen met het boek ‘overLeven’ en de gelijknamige reizende foto-expositie.

Tegelijkertijd houdt de Oudheidkundige Vereniging een aansluitende expositie in het Middendorpshuis: “Jodenvervolging en verzet in Den Ham en Vroomshoop”.

Door haar gevoelige portretten laat Marijke ons op indringende wijze kennismaken met de mensen uit haar boek. Zo zal de heer Siegfried van Maagdenburg (1932) tijdens de opening aanwezig zijn. Talen fotografeerde hem 70 jaar na de oorlog bij de Puntbrug in Vroomshoop, op dezelfde plek als waar de toen 13-jarige onderduikjongen de bevrijding beleefde. Marijke is verheugd dat de foto-expositie van de 25 portretten met korte autobiografie en levensmotto’s nu te bezichtigen is in haar eigen gemeente, Twenterand.

Binnenkort gaat de interactieve presentatie 'de Kracht van overLeven' voor basisscholen groep 7 en 8 van start.
Meer info:www.fotografiemarijketalen.nl

De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop houdt in samenwerking met het 4 mei comité Vroomshoop een tentoonstelling over
- Lieneke, het joodse meisje dat de oorlog overleefde bij dokter Kohly in Den Ham.
- De bevrijding van Vroomshoop in april 1945. De dvd is te zien en te beluisteren op de 1e verdieping van het Middendorpshuis.
- Het verzet in Den Ham

De beide exposities zijn te bezoeken in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham.
De tentoonstellingen zijn open tijdens de openingsuren van de VVV in de periode 21 april t/m 30 mei 2017. Gratis toegang.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›