4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Expositie ‘Winters in Vjenne’

{image_text}

252× bekeken

VRIEZENVEEN - Het Historisch Museum opent 2020 met een tentoonstelling over winters in Vriezenveen. De expositie geeft een overzicht van allerlei winterse gebeurtenissen in het dorp Vriezenveen. De ijsclubs Vooruit en de Eendracht hebben medewerking verleend bij de opbouw van de tentoonstelling.

Er zijn veel foto’s uit vroegere winters, waaronder schaatsen op het kanaal, sneeuwpret en een originele antieke slee. Winterse kleding zoals ondergoed en bovenkleding uit het eind van de 19e eeuw worden getoond. Ook een diorama met een vos in een winterse omgeving en winterse schilderijen van Bernard Jaspers Faijer. Er is een grote collectie schaatsen uit vroeger tijden, maar ook de nieuwste “klapschaats” is aanwezig.

Een speciale vitrine is ingericht over de Elfstedentocht van 1985 waaraan een aantal Vriezenveners hebben deelgenomen. Er is een Elfstedenkruisje te zien, een originele stempelkaart van de 11 steden en een paar “hoge noren” waarop de tocht destijds is volbracht. De expositie toont een keur aan huishoudelijke artikelen van toen waaronder warmwaterkruiken in verschillende vormen en ook levertraanflesjes. Kortom een leuke tentoonstelling met veel wetenswaardigheden over de winters van toen.

De tentoonstelling is te zien tot en met 31 maart. De entree is slechts € 1,00 pp.
Het Historisch Museum Vriezenveen is gevestigd op Westeinde 54 te Vriezenveen en het museum is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›