4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Expositie ‘Surrealisme met een knipoog’ in Den Ham

{image_text}

62× bekeken

DEN HAM - De Stichting Expositiehuis Den Ham houdt de expositie “Surrealisme met een knipoog” met actueel werk van Kees Visser uit Almelo. Zijn werk is te bewonderen in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham. De tentoonstelling is open op woensdag t/m vrijdag van 14.00 uur t/m 16.00 uur in de periode 18 april t/m 25 mei. Toegang gratis.

Kees Visser is geboren in 1943 in Andel aan de Maas. Hij verhuisde in 1950 naar Nieuwendijk aan de rand van de Brabantse Biesbosch, een gebied dat toen nog in open verbinding stond met de zee. “In de Biesbosch heb ik leren kijken” zegt hij daarvan. Visser volgde de Kweekschool voor onderwijzer in Gorinchem waar hij leerde tekenen, zoals hij het verwoordt. In 1973 behaalde hij de bevoegdheid voor leraar handvaardigheid en in 1984 die voor tekenleraar.

Vooral aquarelleren boeide hem toen. Na zijn verhuizing naar Almelo in 2000 werkte Visser voornamelijk met acryl op doek.
Ook het thema van zijn werk veranderde. Het landschap werd stilleven. Het stilleven werd surrealisme, waarin het landschap wel een
rol bleef spelen. Het werd een vervreemde wereld, maar wel bezien met een glimlach. Het werd “Surrealisme met een knipoog”. Het is een intrigerende tentoonstelling geworden die de bezoeker soms op het verkeerde been tracht te zetten. Visser werkt vaak gedetailleerd in pasteltinten. Kees Visser toonde zijn werk op diverse exposities en op kunstmarkten zoals op de Midzomeravond in Den Ham.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›