4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Expositie borduurwerkstukken Elly ter Beek

268× bekeken

VRIEZENVEEN - Tot vrijdag 23 maart is in de leeszaal van de Bibliotheek Vriezenveen een deel van het werk van handwerkkunstenaar Elly ter Beek te zien. Afgezien van het feit dat ze oud-medewerkster is van de Bibliotheek, is ze vooral erg vaardig met de borduurnaald. De expositie betreft een selectie van 13 kunstwerken uit haar collectie.

Elly ter Beek is geboren en getogen in Amsterdam. Vanaf haar kindertijd vond ze breien en borduren al leuk. In latere jaren heeft ze het als hobby weer opgepakt. Vooral toen ze ruim 40 jaar geleden, als Amsterdamse, naar Westerhaar kwam wonen met haar man Cor. Naast haar werkzame leven bij de Stichting Openbare Bibliotheek Vriezenveen (nu Twenterand), hield ze zich met haar hobby’s bezig.

Begon het vroeger met patronen uit de Margriet en de Libelle, later kocht ze borduurpakketten. Voor de stoffen en de garens kan ze de laatste jaren goed terecht bij atelier MoiMi in Vroomshoop.
Na haar pensionering wisselt Elly haar hobby’s breien en borduren, lezen en verzamelen, graag af.

In de Bibliotheek Vriezenveen hangt slechts een klein deel van haar verzameling borduurwerk. Sommigen nog niet eens ingelijst. Elly: “Dat moet nog gebeuren, meest door de heer Haitjema uit Aadorp. Want het werk moet wel netjes zijn”.
Kom en bewonder het werk, tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Gratis entree.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›