4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Evenementenagenda september 2017

376× bekeken

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 25-08-2017, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Vrijdag 1,8,15,22 en 29 september

Den Ham
Boerderij en Pluktuin "De Lindetuinen". Elke vrijdag in september geopend van 10 tot 17.00 uur. Locatie: De Lindetuinen Boerderij-en pluktuin, Lindrot 2, Den Ham. Voor bezoek even bellen:0548-231966 of 06-28623728 www.lindetuinen.nl.

Vrijdag 1 en zaterdag 2 september

Vriezenveen
PlonZ Bruggefeest 2017. Het spetterende festival van Twenterand voor jong en oud! Locatie: Grand Café Seven, Kanaalweg Zuid 1, Vriezenveen, 0546-339996,www.grandcafeseven.nl. Gratis entree. Aanvang: 14:00.uur. www.plonz.com.

Vroomshoop
American Tukker Day. Vrijdagavond is er live muziek in de trailer (21.00 uur). Op zaterdag (vanaf 10.00 uur) een gevarieerd programma met o.a. •Pro Wrestling Showdown •Burnout Team Spinning Wheels Een bijzondere show met een rokende Amerikaanse politieauto en bijzondere voertuigen. •Fastdraw Duel shooting; Duelschieten met originele/replica wapens uit het Wilde Westen. •Greyhound/schoolbus Maak een rondrit door Vroomshoop in een echte Amerikaanse schoolbus/Greyhoundbus. •Show & shine contest; De mooiste Amerikaanse auto, motor en truck worden gekozen en winnen een leuke prijs! •Diverse stands met allerlei American Lifestyle producten. •Pinstripe-artiest Pinstripe EP zal live zijn bijzondere artwork laten zien en live plaatsen. •Tattoo-artiest Altijd al een tattoo willen hebben of zien hoe een tattoo geplaatst word? Kom kijken naar deze needle-art van Eastside tattoo. •Kidscorner Voor de kids is er de speciale Kidscorner met allerlei gratis activiteiten en natuurlijk een springkussen. Verder de hele dag live muziek! Locatie: Vroomshoop-Oost, Vroomshoop. Entree gratis. www.americantukkerday.nl.

Zaterdag 2 september

Den Ham
EK Dog Frisbee AWI. Spectaculaire dog frisbee shows. Ultieme samenwerking tussen baas en hond.
Locatie: Manege de Bosruiters, Ruiterpad, Den Ham. Entree gratis. Aanvang: 09.00-18.00 uur.

Vroomshoop
DorpsBBQ in Vroomshoop. Voorverkoop kaarten bij Het Punt, DNNS, Schuurman schoenen ). De kaartjes zijn € 7,50 per persoon. Locatie: op het plein voor Grand Café en Sportcafé Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, Vroomshoop, 0546-705050. Bij de barbecue zal voor de kinderen een springkussen beschikbaar zijn en is er tussen 17.00 uur en 18.00 uur een clown aanwezig. Daarnaast zal een DJ tropische nummers ten gehore brengen zodat de bezoekers zich op een tropische bestemming wanen. Deelnameprijs 7,50 excl. drankjes.
Aanvang: 16:00-21:00. www.welkombijhetpunt.nl.

Zaterdag 2 september
Vroomshoop
AFGELAST !!!!! Grote streektaaloavond in het Punt.

Maandag 4 september en dinsdag 5 september

Twenterand
Week van de Alfabetisering. In Twenterand vragen de gemeente en Taalpunt Twenterand deze week aandacht voor laaggeletterdheid door middel van verschillende activiteiten.
Startactiviteit bij Kinderopvang Dukkie in Vriezenveen met wethouder Martha van Abbema die vanaf 09.30 uur voorleest aan kinderen. Gedurende de week komen diverse gasten langs om voor te lezen uit mooie prentenboeken. Dit is ook het geval bij enkele andere kind centra: KDV De Hooiberg in De Pollen en KDV De Giraffe en Kind centrum Dol.Fijn in Vroomshoop. Ook basisschool De Fontein locatie Hoofdweg doet mee aan de voorleesactie.
Start VoorleesExpress Tijdens de Week van de Alfabetisering gaat ook de VoorleesExpress weer van start. Dit najaar gaat opnieuw een aantal vrijwilligers van de VoorleesExpress bij in totaal acht Twenterandse gezinnen voorlezen. Bij die gezinnen wordt in de periode tot eind januari twintig keer voorgelezen. Elke week komt een vaste voorlezer een uurtje langs om voor te lezen, maar soms ook om een spelletje te doen of samen te zingen.
Op dinsdagmiddag 5 september wordt een gratis taalwandeling gehouden door het centrum van Vriezenveen. Doel is om gesprekken aan te gaan naar aanleiding van de culturele bezienswaardigheden. Hierbij willen we nieuwe inwoners van Twenterand en inwoners die hier geboren en getogen zijn met elkaar verbinden. Burgemeester Annelies van der Kolk wandelt mee. Medewerking wordt verleend door het Historisch Museum.Aanvang:14.00 uur -15.30 uur. Locatie: Bibliotheek Vriezenveen. Inlichtingen: 06-21612881, www.bibliotheektwenterand.nl.

Woensdag 6,13,20 en 27 september

Den Ham
Rondleiding IVN Kruidentuin. Elke woensdagavond rondleiding in de Kruidentuin achter het Middendorpshuis.
De Kruidentuin bezit ook een kleine Bijbeltuin. Aanvang:19.00-20.00 uur. Groepen tot 30 personen graag op afspraak (ook op andere dagen mogelijk).Locatie: IVN Kruidentuin, Grotestraat 4, Den Ham, 0546-672971. Entree gratis. www.ivn.nl/afdelingdenham-vroomshoop.

Woensdag 6 tot en met 9 september

Vroomshoop
Feestweek Vroomshoop. Veelzijdig programma..Op het Oranjeplein vindt de traditionele kermis plaats. Dit jaar treden in totaal vier artiesten op tijdens Feestweek Vroomshoop: DJ Paul Rabbering, 538-DJ Ivo van Breukelen, DJ JWD en Jackfire. Nieuw dit jaar is dat er een liveband én een dj is op zaterdagavond. Locatie: Feesttent, Oranjeplein, Vroomshoop Zie voor verdere informatie zoals prijzen en tijden: www.oranjeverenigingvroomshoop.nl.

Woensdag 6 september

Vroomshoop
Women & Girls Summernight.. Een vrouwenfestijn wat zich speciaal richt op lekker eten en drinken in een relaxte "Ibiza-sfeer". Locatie: Feesttent Oranjeplein Vroomshoop. Gratis te bezoeken. Aanvang: 17.30-22.30 uur.
Er komen 10 hobbykoks in actie die hun specialiteiten op deze avond klaarmaken en verkopen. Ook zijn er kookworkshops onder begeleiding van chef-koks uit de regio. Het wordt aanbevolen niet vooraf thuis te eten. Alle gerechten worden aangeboden in de hoeveelheid van een tapas. Elk gerecht is op deze avond te koop voor 1 euro. Naast aandacht voor eten en drinken zijn er drie themapleinen: Beauty, Fashion en Interior. Hier staan in totaal 30 deelnemers uit heel Twenterand en omgeving. Denk aan een workshop meubels pimpen of een demonstratie armbanden vlechten. Er zijn ook ontspanningsactiviteiten, zoals een massage. Er zal tevens een Miss Summer Ibiza verkiezing worden gehouden in samenwerking met Niek Erents Fotografie en Max Hair & Beauty.

Woensdag 6 september, dinsdag 12 september, maandag 18 september en maandag 25 september.

Twenterand
Eetmee Twenterand. Voor deelname kunt u zich opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot 13.00 uur. Aanvang: 17.00 uur..
Geen zin om alleen te eten? Betaalbaar uit eten te gaan (met uw gezin)? Anderen ontmoeten? Kosten: € 5,- per persoon. Gezinsprijs: volwassenen € 5,- per persoon; 2 kinderen t/m 12 jaar gratis, vanaf drie kinderen € 2,50 extra per kind.
locatie:
6 september: Kulturhus "De Klaampe", Beeklaan 1, Westerhaar. Tel. 0546-80515 www.deklaampe.nl.
12 september: Restaurant Harwig, Ommerweg 1, 7683AV Den Ham, 0546-671228, www.harwigdenham.nl
18 september: Grand Café Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, Vroomshoop, 0546-705050, www.welkombijhetpunt.nl
25 september: Grand Café Seven, Kanaalweg Zuid 1,Vriezenveen, 0546-339996, www.grandcafeseven.nl

Donderdag 7 september

Vroomshoop
Twenterand Tour voor senioren. Aanmelden per mail kan bij Jan Kriekjes: jankriekjes@gmail.com of per telefoon via Regien Lambers: 06-24714647. De vierde editie van Twenterand Tour voor senioren gaat dit jaar naar de hunebedden in Drenthe. Ook dit jaar zijn er meerdere opstapplaatsen in de gemeente Twenterand: Activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop, de parkeerplaats bij Veneberg IJzerwaren in Den Ham, De Klaampe in Westerhaar en De Hulle in Vriezenveen. Ook inwoners buiten de gemeente Twenterand zijn van harte welkom om deel te nemen aan de bustocht. Aanvang: De bussen vertrekken tussen 9.00 en 9.30 uur. Kosten deelname € 10,00. Dit is inclusief koffie tijdens een stop en een broodje tussen de middag. Aansluitend op de bustocht is het mogelijk om deel te nemen aan de seniorenmiddag in de feesttent in Vroomshoop met onder meer livemuziek. Alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om thuis te worden gebracht. www.oranjeverenigingvroomshoop.nl.

Zaterdag 9 september

Den Ham
Oefencross De Bosruiters. De cross loopt door de Zandstuve bos en over het terrein van de Bosruiters. Voor meer info en een impressie kijk op www.facebook.com/oefencrossdenham. In het parcours zijn 16 fraai aangeklede hindernissen met 18 sprongen geplaatst. Hoogte 40-50 cm of 70-80 cm. Lengte parcours: 2,4 km.
Locatie: De Bosruiters, Ruiterpad 3, Den Ham.

Zaterdag 9 september

Den Ham
Wandeling Arboretum De Lutte. De IVN Den Ham-Vroomshoop nodigt u uit voor een wandeling in De Lutte onder leiding van Henk Nieuwerth. Vertreklocatie: De Rank Brinkstraat, Den Ham. Tijden: 09.00-13.00 uur.

Zaterdag 9 september

Twenterand
Open Monumentendag 2017. Thema: Boeren, burgers en buitenlui. In heel Twenterand zijn er diverse panden te bezichtigen en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Van boerderijen, particuliere woningen, musea, distilleerderij, galerie, kerken, orgels etc. tot een molen. Een unieke mogelijkheid om bij tal van panden binnen te kijken die normaal voor publiek gesloten zijn. Locaties: door heel Twenterand; haal de folder bij Twenterand Tourist Info, Grotestraat 4, Den Ham. Gratis entree. Openingstijden: 10.00-16.00 uur.

Zaterdag 9 september

Vroomshoop
De Haere Triatlon Vroomshoop. De 9e editie van de De Haere Triatlon wedstrijd in Vroomshoop en omgeving. Locatie: Start bij zwembad de Zandstuve, finish bij de rotonde bij de Beatrixlaan / Hoekweg. Er is keuze uit diverse afstanden: • kwart triatlon: 1 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen; • achtste triatlon: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen; • jeugd afstand (in diverse leeftijdscategorieën): 100 mtr zwemmen, 6,8 km fietsen, 1 km lopen. In alle categorieën kan zowel individueel of als team (duo of trio) worden deelgenomen. Toegang: gratis. Tijden: 11.30-18.00 uur.

Zaterdag 9 september

Vroomshoop
Vertelavond op Open Monumentendag. Avond met vertellingen van Ina Laarman en Hidde Visser en accordeonmuziek van Lineke Schippers-Benus. Entree prijs: vrije gift. Locatie: Lunchroom Bij Saartje, De Sluis 8, Vroomshoop, 0546-644481. Aanvang: 19.30 uur. Inlichtingen: www.lunchroombijsaartje.nl of www.levendvroomshoop.nl.

Zaterdag 9 september

Westerhaar
"Loat oe Zien" Festival. Tijdens deze dag zullen verenigingen een muzikale, sportieve of creatieve bijdrage leveren. Er zijn optredens, kraampjes en activiteiten voor jong en oud. Bij de boerderij van de familie Dekker is op deze Open Monumentendag van alles te beleven zoals o.a. viering 10 jaar Deltapiraat, zang, dans, kunst en theater, muziek, sport, volkskunst, eetplein en kidsplace. Entree: gratis. Locatie: Galerie Jennie Dekker-Post, Twistveenweg 13, Westerhaar, 0546-659118. www.boerderijdekker.nl Openingstijden: 10:00-23:00.

Maandag 11 september

Vriezenveen
Schrijfavond Amnesty International. Aanvang: 18.30-19.30 uur. Locatie: Bibliotheek, Jonkerlaan 4, Vriezenveen. 0546-562385, . www.bibliotheektwenterand.nl Entree: gratis.

Donderdag 14 september

Vroomshoop
Filmavond “Onze Jongens”. In Onze Jongens speelt Jim Bakkum de rol van Jorrit. Jorrit komt na jaren afwezigheid weer terug in Nederland Toegangsprijs: € 6,00. Aanvang: 20.00 uur.Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, Vroomshoop, 0546-705050, www.welkombijhetpunt.nl

Zaterdag 16 september

Den Ham
Werken in het Zandstuvebos. Iedereen die het Zandstuvebos een warm hart toedraagt en lekker buiten de handen uit de mouwen wil steken is welkom. Aanvang: 09.30 uur. Locatie: Partycentrum De Zandstuve, Dennenweg 11, Den Ham, 0546-671650, www.dezandstuve.nl

Zaterdag 16 september

Den Ham
Save Our Summer. Het meest gezellige dance-event in Overijssel met ultra professionele lichtshow. Dit jaar ook een feesttent met de naam ‘Wimpy’s Party Palace’, hier kunnen bezoekers genieten van Après-skimuziek, Hollandse hits, 90’s en feestmuziek. Locatie: Terrein Janmansweg, Den Ham. Entreeprijs: €15,00. Aanvang: 17.00 uur. www.saveoursummer.nl. en/of via de Facebookpagina van het festival www.facebook.com/saveoursummerfestival.

Zaterdag 16 september

Vroomshoop
2e "Puntdag". Muziek, sport en gezelligheid. Tijdens deze dag zullen er tal van activiteiten in en rondom Het Punt zijn waaronder een kofferbak verkoop en kinderrommelmarkt. De gehele dag kunt u genieten van diverse (muziek) optredens in het theater en op het buitenpodium. Bij de bibliotheek is het de allerlaatste dag van de jaarlijkse boekenverkoop voor jong en oud! Aanvang: 11.00 uur. Toegang gratis. www.welkombijhetpunt.nl.
Locatie: Grand Café en Sportcafé Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, Vroomshoop, 0546-705050

Zaterdag 16 september

Vroomshoop
Europreuverie Vroomshoop. Lokale ondernemers bieden voor slechts € 1,00 iets lekkers aan. Met een sfeervol terras, veel muziek en leuke activiteiten voor de kinderen. Locatie: Hammerstraat en Passage Vroomshoop.
Entree: gratis Aanvang: 14.00-18.00 uur. www.ondernemendvroomshoop.nl.

Maandag 18 september

Den Ham
Lezing Het vlinderommetje. IVN Den Ham-Vroomshoop. Joop Verburg geeft een presentatie over het Vlinderommetje in Zuidwolde. Locatie: Scouting Azoelen, Veldsweg 8, Den Ham. Aanvang: 20:00 uur

Zaterdag 23 september + zondag 24 september

Marle
Wandel tweedaagse. langs de oevers van de Regge. Ontdek het wandelarrangement van Pannenkoekenhuus Marle! Wandel 7,5 km, 12 km of 25 km door het groene, veelzijdige Reggedal. Locatie: Pannenkoekenhuus en Blikken Museum Marle, Hellendoornseweg 40, Marle, 0548-681316, www.pannenkoekenhuusmarle.nl
Deelnameprijs: € 10,00, incl. pannenkoek en dessert. Start tussen 09.30-12.30 uur. Gratis parkeren.

Dinsdag 26 en woensdag 27 september

Den Ham
Diamant van Twenterand. De Diamant van Twenterand is een jaarlijks terugkerend evenement wat bestaat uit een spring- en dressuureditie voor paarden en pony's. (BB t/m ZZ). Hierbij zullen de paarden- als ponycombinaties aan de start verschijnen. Tijdens de dressuureditie is er de mogelijkheid om 12 dressuur-ringen op het terrein te leggen langs de bosrand. Op beide dagen kunnen de paardenruiters aan de start verschijnen in alle klassen (BB t/m ZZ-licht) De pony’s zullen op de zaterdagmiddag zich van hun beste kant tonen in alle klassen (BB t/m Z2) en zal er voor de beginnende ruitertjes de bixie-rubrieken zijn. Op de zondagmiddag zal er voor zowel de paarden als de pony’s gestreden worden om de titel Diamant van Twenterand 2017 tijdens de finales. Locatie: Manege De Ruiterhoek, Ruiterpad 3, Den Ham. Gratis toegang. Aanvang: 08.30-16.00 uur.
www.debosruitersdenham.nl.

Zaterdag 30 september

Vroomshoop
Sound of Silence The Story of Simon & Garfunkel. Joost Botman en Niels van der Gulik komen uit West-Friesland maar als zij het repertoire van hun helden Paul Simon en Art Garfunkel zingen, nemen zij het publiek moeiteloos mee naar New York, waar dit meest succesvolle muzikale duo ooit, begon. Met behulp van prachtige muziek, verhalen, anekdotes en beelden uit de roerige jaren 60 en 70 vertellen Joost en Niels op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes, de botsingen tussen de twee mannen, hun professionele scheiding en het legendarische reünieconcert in Central Park in 1981. Net als Simon en Garfunkel zijn de vrienden Joost en Niels soms ook op zoek naar verbondenheid, maar in hun muzikale spel vinden ze elkaar altijd weer terug. De lol spat er vanaf bij de uptempo nummers en bij de breekbare nummers bezorgen ze het publiek kippenvel. Sound of Silence is niet alleen een feelgood concert, het werpt ook een nieuw licht op tijdloze hits als The Boxer, Mrs. Robinson, The Sound of Silence, Cecilia en Bridge over Troubled Water. Bert Schipper: percussie. Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, Vroomshoop, 0546-705050, www.welkombijhetpunt.nl Toegangsprijs: € 15,00. Aanvang: 20.00 uur

Exposities en tentoonstellingen

Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker, Twistveenweg 13, Westerhaar, tel. 0546-659118. www.boerderijdekker.nl. Geopend: woensdag t/m vrijdag 16.00-18.00 uur en za 10.00-18.00 uur.

Den Ham Expositie “fietsen”. De kinderen hebben met diverse materialen en technieken gewerkt. Er is een grote variatie aan kunstwerkjes ontstaan. Tijdens openingsuren TTI te bekijken. Gratis toegang. Locatie: Middendorpshuis, Grotestraat 4, Den Ham.

Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info, Den Ham. Tel 0546-671778 www.puurtwenterand.nl.

Fietsarrangement "Frietje Malle Pietje". Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van ma t/m za

Fiets arrangement "De Boer op". Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo.

Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za.

Arrangement "Proef het Platteland". Landelijke fietsroute van ongeveer 30 kilometer. Mogelijk van 15 juni tot 30 sept. Elke di t/m do 10.00 – 16.00 uur . Locatie: Landal De Vlegge, Valkenlaan 100, Sibculo of Tourist Info Vriezenveen, Westeinde 8, Vriezenveen. Arrangementsprijs: kinderen t/m 12 jr.€ 5,50 Volw: € 9,00.

Langlopend

Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 - 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a, 7671 SM Vriezenveen.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›