4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Collecteweek Waypoint Twenterand

71× bekeken

TWENTERAND - In de week van 26 tot en met 31 augustus 2019 zal er in de gemeente Twenterand een huis-aan-huiscollecte plaatsvinden voor Waypoint Twenterand. Het doel van deze collecte is het preventiewerk.
Elk jaar kiezen we een specifiek doel voor de collecte. Dit jaar is dit het preventiewerk. Jaarlijks geven we tientallen voorlichtingen op onder andere middelbare scholen. We willen dit graag verder uitbreiden richting basisscholen, sportverenigingen, kerken etc. Ook gaan we investeren in de verdere ontwikkeling van ons aanbod. Een prachtig doel dus, want ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Waypoint Twenterand heeft een unieke aanpak op het gebied van preventie. Voorlichtingen worden altijd gegeven door een voorlichter en een lokale ervaringsdeskundige. De kracht van de preventielessen van Waypoint zit in deze combinatie. Tijdens een voorlichting wordt het thema verslaving interactief behandeld met een combinatie van kennisoverdracht, werkvormen, denktriggers en praktijkvoorbeelden. Het doel van het preventieteam is dat jongeren en hun (mede)opvoeders weten wat verslaving inhoudt, hoe dat ontstaat, welke gevolgen dit kan hebben en wat de kenmerken van verschillende veelvoorkomende verslavingen zijn. Ook wordt hen geleerd welke factoren verslaving bevorderen en welke het verminderen.

Wij kennen uit de praktijk van Twenterand veel schrijnende voorbeelden van inwoners die kampen met een of meerdere verslavingen. We hebben als gemeenschap de taak om naar elkaar om te zien. Wil jij ons helpen bij onze missie? Geef dan voor de collecte. Alvast heel erg bedankt! Voor meer informatie kunt u op onze website terecht: www.waypoint-twenterand.nl. Enorm bedankt voor uw bijdrage!

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›