4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

BOOST groeit uit tot grootste gospelfestival van Oost-Nederland

{image_text}

94× bekeken

DEN HAM – Daar waar Twenterand onder andere met Randrock in Vriezenveen al een succesformule in huis heeft, komt daar opnieuw BOOST Gospel Festival op Tweede Pinksterdag in Den Ham bij. Op maandag 21 mei vindt de tweede editie plaats rondom de Zandstuve. “BOOST heeft de potentie om uit te groeien tot het grootste gospelfestival van Oost-Nederland,” zeggen kenners.

BOOST voorziet in de Flevo-behoefte, maar trekt ook een breder publiek. “Ook best wel veel mensen, die je op reguliere festival zoals Randrock ook tegen komt, komen naar BOOST’, zeggen de initiatiefnemers Jordi Voort, Mark Nieuwlaar en Jerry Blekkenhorst. Toen het Flevofestival er een paar jaar geleden mee stopte, waren tanende bezoekersaantallen de grootste reden. “Toch kwamen er nog steeds zo’n 6000 mensen op af. En die vonden het erg jammer dat het jaarlijkse Christelijke muziekfeest ermee stopte. Voor ons was dat de inspiratie om BOOST op te zetten. De combinatie van bezinning en muziek is nog altijd populair.”

Grote gospelnamen
BOOST Gospel Festival biedt ook dit jaar weer een aansprekend programma voor een breed publiek. Van bekende gospelnamen als Joke Buis en de Rechtstaat, tot de de Praiseband uit Vriezenveen, er staat voor elk wat wils op de podia. “We proberen verrassend te programmeren, zodat er voor jou als bezoekers de hele dag door wel iets van je voorkeur te vinden is”, zegt Jordi Voort. “Bovendien hebben we bekende sprekers, zoals Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer.”

Familie-uitje
Omdat Tweede Pinksterdag ook echt een gezinsdag is, wil het festival zich ook neerzetten als ideaal familie-uitje. “Zo is er een uitgebreide Kids Area, waar kinderen volop kunnen spelen, knutselen, zingen en genieten van de voorstelling ‘De Barmhartige Baviaan’. Tegelijkertijd kunnen ouders genieten van de overige programma-onderdelen of van een goed gesprek met mede-festivalbezoekers.

Gratis toegang
Het festival wil zo laagdrempelig mogelijk zijn. Daarom is de toegang gratis. “Dat lukt, omdat we mogen rekenen op een grote hoeveelheid vrijwilligers en een groep bedrijven en kerken, die het festival ondersteunen”, zegt Mark Nieuwlaar. “Dat enthousiasme werkt aanstekelijk, ik weet zeker dat de bezoekers dat Tweede Pinksterdag gaan merken”. Het festival wordt 21 mei van 10.00 tot 20.00 uur gehouden op het terrein van de Zandstuve aan de Dennenweg in Den Ham.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 20.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›