4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

“Bidden langs het kanaal”

{image_text}

216× bekeken

BEERZERVELD, GEERDIJK, VROOMSHOOP, DAARLERVEEN, VRIEZENVEEN - Handelingen 16 vers 13 was de aanleiding van “Bidden langs het kanaal”. In Aadorp / Vriezenveen, Daarlerveen, Vroomshoop, Geerdijk en Beerzerveld staan kerken langs het kanaal. Tijdens de landelijke Week van Gebed zijn er vijf avonden “Bidden langs het kanaal”. Nieuwe gebedskringen ontstaan en bestaande kringen krijgen nieuwe inspiratie. Iedere kerk werkt een eigen programma van 45 minuten uit. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 21 t/m 28 januari. Alle avonden beginnen om 19.15 uur.

Maandag 22 januari 2018:
Hervormde Kerk, Westerweg 38, Beerzerveld.

Dinsdag 23 januari 2018:
“De Schoof”, Brugstraat 10, Daarlerveen.

Woensdag 24 januari 2018:
Hervormde Kerk, Kanaalweg-Zuid 7, Vriezenveen.

Donderdag 25 januari 2018:
Sint Willibrordus, Schoolstraat 80, Geerdijk.

Vrijdag 26 januari 2018:
Hervormde Kerk ‘Het Anker’, Hoofdstraat 35, Vroomshoop

Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus, en is afkomstig uit het Caribisch gebied. Het verhaal over de bevrijding van het volk van God, is zeer aansprekend voor de Caribische christenen. Gods rechterhand leidde het volk Israël recht door zee. Daarmee deed God het volk recht, dat jarenlang onderdrukt was door de Egyptenaren.

Tegenwoordig zien de Caribische christenen uit veel verschillende tradities de hand van God actief in het beëindigen van de slavernij. De reddende daad van God die vrijheid brengt, is een samenbindende ervaring. Tegenwoordig zijn er nieuwe bedreigingen die mensen in slavernij brengen. De menselijke waardigheid, geschapen naar het beeld en de gelijkenis van God, is opnieuw in gevaar.

Van 22 tot en met 26 januari houden vijf kerken een avond tijdens de Week van Gebed en sluiten aan bij “Bidden langs het kanaal”. Naast gebed is er samenzang, Bijbellezing en een verwerking. Elke avond heeft een andere invulling. Wij roepen jong en oud(er) op om te investeren in deze gezamenlijke ontmoeting en gebedsbijeenkomst. U komt tocht ook? Weet u welkom!

  • Tijd: 19.15 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›