4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Beeldententoonstelling ´Facetten van de mens´ van Frieda Waanders

{image_text}

171× bekeken

DEN HAM - De Stichting Expositiehuis begint trots het nieuwe jaar met een solo-expositie met beelden van Frieda Waanders. De expositie werd geopend door Ruurd Hallema, vriend en collega uit Borne. Frieda Waanders toont haar esthetisch vormgegeven beelden in marmer. Deels figuratief, uitgehouwen in ruwe steen, met subtiele details die het harde marmer menselijk en zacht laten lijken. Deels gestileerd in een schijnbare eenvoud van strakke lijnen en facetten, die desondanks sensualiteit, beweging of emotie laten zien. Frieda woont in Den Ham en heeft haar atelier aan de Herengracht in Almelo. Hier maakt ze haar sculpturen in natuursteen, zowel vrij werk als werk in opdracht. De beelden worden grotendeels handmatig met hamer en beitel in vorm gebracht, waarna ze door slijpen, schuren en polijsten afgewerkt worden.

Vier jaar volgde zij cursussen in beeldende vormgeving, beeldhouwen, marmerbewerking en diverse masterclasses aan de internationale beeldhouwacademie Campo dell’ Altissimo in Italië. Vanaf 2005 maakte Frieda van het beeldhouwen (een deel van) haar beroep en exposeerde geregeld. Haar leermeesters waren o.a. Ger Bonsink, Peter Rozenzweig, Roland Steger en Raphaël Beil.
Jaarlijks gaat ze naar Italië om te beeldhouwen nabij de marmergroeves in het prachtige berglandschap van Toscane. In 2010 is Frieda Waanders uitgeroepen tot winnaar van de Herman Krikhaar publieksprijs. Haar nieuwste beeld ‘Muze’ marmer - 95 cm. is voor het eerst te zien op deze expositie.

Zie ook www.friedawaanders.nl

De bijzondere expositie is te bewonderen in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham.
De tentoonstelling is open op woensdag t/m vrijdag van 14.00 uur t/m 16.00 uur in de periode 17 januari t/m 16 februari 2018. Gratis toegang.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 16,00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›