4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Oktober in teken van ‘Twenterand Ontmoet’

{image_text}

TWENTERAND - In het kader van de landelijke ‘Week van de eenzaamheid’, die plaatsvindt van 1 tot en met 8 oktober, vraagt ZorgSaam Twenterand volop aandacht voor eenzaamheid in Twenterand.
Dat wordt op verschillende manieren gedaan, zoals het lanceren van het Meldpunt Eenzaamheid, het voeren van een campagne en het organiseren van extra of speciale activiteiten in de maand oktober in het kader van het lokale thema ‘Twenterand Ontmoet’.

Oud papieractie Chr. Mannenkoor Vroomshoop

VROOMSHOOP - Iedereen met oud papier is weer welkom op zaterdagochtend 5 oktober tussen 9 en 12 uur bij onze papiercontainers op de parkeerterreinen bij de Jumbo en bij fysiotherapie De Haere. De mannen van het koor staan daar klaar om uw papier in ontvangst te nemen.

Geen tijd op dat moment? U kunt uw oud papier ook kwijt in onze twee vaste containers:

- Op de parkeerplaats van Expert Berkhof aan de Tonnendijk te Vroomshoop, tijdens de openingstijden van de winkel.
- Op het terrein van de Larcom (tussen de studio van DeltaFM en de brandweerkazerne), aan de Karel Doormanlaan 5. Daar kunt u gedurende kantoortijden terecht (NIET in de vakantietijd).

  • Tijd: van 09.00 uur tot 12.00 uur

Oud ijzer actie Gospelkoor Vision Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Gospelkoor Vision houdt op zaterdag 5 oktober weer de jaarlijkse oud ijzer actie. Tussen 10.00 en 14.00 kunt u oud ijzer brengen bij Uitslag Metaal aan de Bedrijfsweg in Vriezenveen. Leden van het koor zijn aanwezig om u te helpen met uitladen en sorteren.
Woont u in Twenterand en bent u niet in de mogelijkheid om het oud ijzer te brengen? Dan kunnen wij het ook komen ophalen. Stuur dan een mail naar wimsmelt@gmail.com met daarin de vermelding van uw naam en adres.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 14.00 uur

Toneelgroep Het Volk wil toneelliefhebbend Twenterand verrassen

{image_text}

VROOMSHOOP – Laat je verrassen door de rijke, geestige dialogen en de humor waarmee toneelgroep Het Volk keer op keer ‘mannelijk onvermogen’ weet vorm te geven. In ‘Het vermoeden van Poincaré’ zijn twee heren voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld, omdat het Alpenchalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt. Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip. Ze spelen het op zaterdag 5 oktober aanstaande in theater Het Punt.

  • Tijd: 20.00 uur

Filmavond met een Toefje ZorgAccent

VROOMSHOOP - Enkele keren per jaar heeft theater Het Punt de theaterzaal beschikbaar voor filmliefhebbers. Op 10 oktober aanstaande is het de beurt aan de film Dorst met Simone Kleinsma in de hoofdrol. Dorst is een verfilming van de gelijknamige roman van Esther Gerritsen en gaat over de zorg van een dochter voor haar terminaal zieke moeder.

  • Tijd: 20.00 uur
  • Entree: € 7,00

Interkerkelijke koffieochtend Vroomshoop

VROOMSHOOP - Heeft God een app? Op woensdag 16 oktober zal het tijdens de volgende koffieochtend hierover gaan.
Debora Krikken komt vertellen over Gods App. En het mooie is, dat we er geen WIFI verbinding voor nodig hebben; en ook geen mobiele telefoon.

  • Tijd: van 09.30 uur tot 11.30 uur

Symposium ASS met lezing Martine Delfos over Autisme

ALMELO - Evenmens informele zorg voor elkaar organiseert op woensdag 16 oktober een symposium over autisme met een inspirerende lezing van Martine Delfos. Daarnaast is er een informatiemarkt waarop verschillende organisaties op het gebied van autisme zich presenteren. Geïnteresseerd? Wees welkom!

Dr. Martine F. Delfos geeft tijdens het symposium haar kijk op de verschillende ontwikkelingsfasen binnen een persoon met autisme. Graag gaat ze in op vragen die er bij het publiek spelen.
Delfos is biopsycholoog en werkzaam als wetenschapper en therapeut. Zij schreef behalve verscheidene handboeken op het gebied van de psychologie ook therapeutische kinderboeken. Martine Delfos heeft langdurig ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van kinderen, jeugdigen en volwassenen. Haar specialisaties zijn onder andere relatietherapie, autisme en eetstoornissen.

  • Tijd: 19.00 uur

De Huiskamer van (Levend) Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - Onze stichting Levend Vroomshoop bestaat tien jaar en dat willen we weten. Nog mooier, u kunt erbij zijn op vrijdag 18 oktober in theater Het Punt te Vroomshoop. Dat is ook in de week van 'Toon je kunst', een initiatief van de gemeente Twenterand en Zorgsaam Twenterand. U kunt dan elf mooie 'Verhalen van Vroomshoop' horen in de 'Huiskamer van Vroomshoop'. Wat houdt dat in?

  • Tijd: 19.30 uur

Höllenboer en Levend Vroomshoop eten samen ‘geile vla’

{image_text}

VROOMSHOOP - De stichting Levend Vroomshoop bestaat dit jaar 10 jaar. Speciaal daarvoor heeft de stichting, net als 10 jaar geleden, de muziekgroep Höllenboer weer gecontracteerd. Op vrijdag 1 november kunt u met ons meegenieten van dit roemruchte trio, want iedereen herinnert zich nog wel hun topper van toen: "Busje komt zo". En dit jaar komen ze dus opnieuw naar Vroomshoop, niet in het toenmalige theaterzaaltje Het Front, maar in ons Twenterands theater Het Punt.

  • Tijd: 20.00 uur
  • Entree: € 15,00
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›