4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Open Dag en beroepenbeurs Bovo

{image_text}

VROOMSHOOP - Bij Beroepsopleidingen Vroomshoop en Omstreken (Bovo) is op woensdag 31 januari van 15.00 uur tot 21.00 uur de open dag, waar men voorlichting geeft over de bouw-, afbouw- en infraberoepen. Tijdens deze open dag komen de diverse opleidingen aan bod, zoals: Bouw timmeren, metselen, voegen, beton timmeren, werkplaats timmeren, stukadoren en tegelzetten. De bouw is tegenwoordig meer dan alleen metselen of timmeren. De kracht van de Bovo is dat hier verschillende opleidingen aangeboden kunnen worden, die steeds meer in elkaar overlopen. Een bouwvakker moet tegenwoordig breder, over meerdere disciplines, worden opgeleid. Ook is de Bovo een opleidingslocatie voor de infraberoepen.

  • Tijd: van 13.00 uur tot 12.00 uur

Alzheimer Café Twenterand voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten

DEN HAM - Als we ouder worden, hebben we allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager en als we niet meer zoveel dingen tegelijk kunnen onthouden, maken we ons daarover niet ongerust. Maar het wordt anders als u het gevoel krijgt dat u niet zo goed meer kunt nadenken of dat het warrig is in uw hoofd of dat er iets niet goed is. Dat vage ‘niet-pluis’ gevoel waarmee u geen raad weet, maakt u misschien onzeker en u kunt zich er onbehaaglijk bij voelen. Mensen om u heen merken subtiele maar terugkerende veranderingen: u vergeet dingen en soms gedraagt u zich wat anders. Is het nu vergeetachtigheid of dementie.

  • Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur

Plukkersfeest en Vrijwilligersavond

DAARLERVEEN - Donderdag 1 februari 2018 is er een groot plukkersfeest en een vrijwilligersavond in “De Schoof”. We beginnen om 19.30 uur. Heb je de afgelopen 10 jaar deelgenomen aan de fruitacties en/of doe je vrijwilligerswerk bij “De Schoof”, dan ben je van harte welkom! Ook als je de sfeer wilt proeven en wilt instappen, meer dan welkom! We kijken alvast vooruit naar het nieuwe plukseizoen 2018 en maken de definitieve opbrengst van het jubileumjaar 2017 bekend. Er zijn al diverse ideeën aangedragen voor de fruitactie 2018 die in september en oktober zullen plaatsvinden. Misschien komen er tijdens het plukkersfeest en de vrijwilligersavond nog ideeën bij? De fruitcommissie dankt iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt.

  • Tijd: 19.30 uur

Oud papieractie Chr. Mannenkoor Vroomshoop

{image_text}

Iedereen met oud papier is weer welkom op zaterdagochtend 3 februari tussen 9 en 12 uur bij de papiercontainers op de parkeerterreinen bij de Jumbo en bij fysiotherapie De Haere. De mannen van het koor staan daar klaar om uw papier in ontvangst te nemen.
Geen tijd op dat moment? U kunt uw oud papier ook kwijt in onze twee vaste containers:

- Op de parkeerplaats van Expert Berkhof aan de Tonnendijk te Vroomshoop, tijdens de openingstijden van de winkel.
- Op het terrein van de Larcom (tussen de studio van DeltaFM en de brandweerkazerne), aan de Karel Doormanlaan 5. Daar kunt u gedurende kantoortijden terecht.

  • Tijd: van 09.00 uur tot 12.00 uur

Op&Top Vrouw-show van zussenteam Shine

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Na het overweldigende succes van hun eerste show, de afgelopen tijd gevolgd door meerdere kerstshows, komen de dames van Op en Top Vrouw opnieuw met een verfrissend programma. Deze keer met als titel; TIJD. Gebaseerd op Prediker 3; voor alles is een TIJD. Met nieuwe liedjes en een aantal "gouwe ouwe" nemen de dames je mee op reis. Er is immers voor alles een tijd; om geboren te worden en te sterven, om te lachen en te huilen. Hoe kijk je terug op je leven als je oud bent? Wat zijn je wensen en dromen? Al deze aspecten komen aan bod in het inmiddels ook in deze regio bekende "op en top vrouw jasje"; met een lach en een traan.

  • Tijd: 20.00 uur

Harry Sacksioni komt naar Vroomshoop met succesvolle voorstelling Once Upon a Time…

VROOMSHOOP - De wegens succes verlengde tournee Once Upon a Time… van gitaarvirtuoos Harry Sacksioni komt op zaterdag 3 februari 2018 naar Het Punt in Vroomshoop. In zijn programma laat Sacksioni zijn gitaar spreken via zijn meest geliefde filmmuziek. Na het bijwonen van een imponerend live optreden van de grote filmcomponist Ennio Morricone, sloeg de vonk bij Harry over en werd filmmuziek zijn nieuwe uitdaging. Hoofdthema’s uit o.a. Once Upon a Time in the West, The Pink Panther, The Sting en James Bond krijgen een bijzondere ‘Sacksioni aanpak’.

  • Tijd: 20.00 uur
  • Entree: € 16,00

Meezing Gospeldienst in Gereformeerde kerk Den Ham

DEN HAM - Op zondag 4 februari 2018 komt André Bijleveld bij ons voor een meezing Johannes de Heer dienst in de Gereformeerde kerk van Den Ham. Dat wil zeggen, er wordt ’s middags gerepeteerd en ’s avonds zingt het gelegenheidskoor tijdens de dienst. Wat zou het geweldig zijn om met een groot koor samen te zingen! Hieronder de info:

  • Tijd: 13.30 uur

Gospeldienst Den Ham

DEN HAM - Op zondagavond 4 februari is er een Johannes de Heer dienst om 19.00 uur in de gereformeerde kerk in Den Ham. Een groot gelegenheidskoor uit Den Ham en omstreken zal dan voor ons optreden en ook zal er veel samenzang zijn. Deze dienst staat onder begeleiding van de welbekende en enthousiaste André Bijleveld. De dienst begint om 19.00 en er wordt een collecte gehouden bij de uitgang. Graag tot dan!

  • Tijd: 19.00 uur

Tekencursus van Louise Bramer in Historisch museum Vriezenveen

VRIEZENVEEN - “Alles begint met tekenen,”aldus Louise Bramer, kunstenares in Vroomshoop. Tekenen is de basis van de beeldende kunst en zowel voor schilder, beeldhouwer, en architect van belang. Wil je een goed beeld of een goed schilderij maken dan is het van groot belang eerst een tekening te maken.
Een aantal basisprincipes van de kunst van het tekenen wil Louise graag overdragen in een cursus op zes dinsdagen in februari en maart in de raadszaal van het Historisch Museum Vriezenveen. Ze gaat daarbij onder andere in op licht en donker verdelingen, de vorm en opbouw van een portret, de compositie en de verhouding object en achtergrond, en het zelfportret.

10e Ouderenmiddag met ‘De Kakelkontjes’

{image_text}

DAARLERVEEN - In november 2013 begonnen de beide kerken “De Schoof” en “De Kruiskerk” Daarlerveen, in samenwerking met ‘Welzijn Ouderen Daarlerveen’ met de eerste ouderenmiddag. Met één vergadering was het stramien en de rode draad van dit 1+1=2 succes geboren. Twee ouderenmiddagen per winterseizoen – in november en februari – worden steeds door 80 á 100 mensen bezocht. Inmiddels zijn de ouderenmiddagen in Daarlerveen en omstreken een begrip en komt de 10e editie eraan. Op woensdag 7 februari 2018 willen wij dit graag met u vieren.

  • Tijd: 14.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›