4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Geraniumactie V.V. Voorwaarts Westerhaar

WESTERHAAR - V.V. Voorwaarts Westerhaar houdt op vrijdag 28 april a.s. haar traditionele geraniumactie. Vanaf 14.00 uur is er bij de garage van Schepers Tours een geranium/planten markt alwaar iedereen van harte welkom is.
Vanaf 18.00 uur gaan de vrijwilligers weer in groepen door Westerhaar om de planten huis aan huis te verkopen.

  • Tijd: 14.00 uur

Excursie naar de Doorbraak met Milieuraad Den Ham - Vroomshoop

DEN HAM-VROOMSHOOP - Een nieuwe beek vindt sinds vorig jaar slingerend zijn weg in het Twentse landschap ten zuiden van Almelo. Dit project van het waterschap Vechtstromen kreeg de naam de Doorbraak. In 2016 werden de werkzaamheden aan de beek afgerond. De waterloop tussen Loolee en de Eksosche Aa met een lengte van 13 kilometer is om meerdere redenen aangelegd:

  • Tijd: 13.15 uur

Ladies Night in Het Punt Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - Op zaterdag 29 april kunnen alle dames uit Twenterand (en omstreken) een complete avond uit in Het Punt te Vroomshoop. Op die dag zal namelijk de 1e Ladies Night gaan plaatsvinden. Een gezellige avond met een hapje, drankje, een leuke fair en een goede film. Deze Ladies Night staat vooral in het teken van gezelligheid en genieten. Dames kunnen vanaf 19.00 uur in het Grand Café terecht voor een hapje en een drankje. Ondertussen kunnen ze in en rondom het Grand Café een kijkje nemen op de gezellige fair waar verschillende ondernemers uit de regio hun aanbod presenteren. Zo kun je er o.a. terecht voor kleding, accessoires, wellness en coaching. Kortom, voor ieder wat wils.

  • Tijd: 19.00 uur

Evangelisatiedienst in Hervormde kerk Westerhaar

WESTERHAAR - Op zondagmorgen 30 april wordt u van harte uitgenodigd voor een evangelisatiedienst in de Hervormde kerk Hoofdweg 166 te Westerhaar. Deze dienst begint om 9.30 uur en de voorzang om 9:20 uur. Drs. J. Eertink uit Rijssen zal spreken over het thema: “Boer zoekt vr…….!!!!”
Muzikale medewerking wordt verleend door Only one way, trompettiste Anniek Otten en organist Niek Nijland.
Iedereen is van harte welkom! We hopen op een goede opkomst. U komt toch ook? Er is kinderoppas aanwezig.

  • Tijd: 09.30 uur

Jongerendienst Westerhaar met spreker René Ruitenberg

WESTERHAAR - Op zondag 30 april is er om 19.00 uur een jongerendienst in de Hervormde kerk aan de Hoofdweg 166 in Westerhaar. René Ruitenberg zal spreken over het thema: 'De Wedloop' deelnemer of toeschouwer. Muzikale medewerking wordt verleend door Leonie en Henk www.leonie.nu.
Iedereen is van harte welkom.

  • Tijd: 19.00 uur

Peddemorsboerderij organiseert gratis kinderworkshops voor Moederdag

{image_text}

VRIEZENVEEN - De Stichting Peddemorsboerderij organiseert op zaterdag 13 mei een viertal workshops in haar boerderij. Deelname is voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar, zij kunnen dan deelnemen aan één van de workshops om voor zondag 14 mei een leuk zelfgemaakt Moederdagcadeautje te maken.
Van 14.00 - 16.00 uur kunnen kinderen deelnemen aan één van vier workshops: steenbewerken, schilderen, plakken en cupcakes versieren.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur

Koningsdag-lied voor onze koning

VROOMSHOOP - Daan, Nouk en Sharon, ofwel Raak!, presenteren samen met de kinderen van de Telekids Musicalschool vol trots hun allernieuwste single 'Koningsdag'. Het Koningsdag-lied is special opgenomen voor de viering van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Op donderdag 27 april viert Nederland Koningsdag en dit jaar is het een bijzondere dag, want Koning Willem-Alexander wordt 50 jaar. En voor Raak! hoort bij een kroonjaar een echt Koningsdag-lied. In het lied wordt Den Haag als koninklijke stad benoemd en dat was aanleiding voor de gemeente Den Haag om mee te werken aan dit bijzondere project. De opnames voor de videoclip vonden plaats in Den Haag en wel rondom Paleis Noordeinde (het werkpaleis van Koning Willem-Alexander), de Paleistuinen en het Paleishotel. Ook werd er gefilmd in de Koninklijke Schouwburg, waar Raak! samen met de talentvolle dansers van de Telekids Musicalschool een koninklijk feestje vierden.

Algemene Ledenvergadering Reizigersvereniging Alma

VROOMSHOOP - De ledenvergadering van reizigersvereniging Alma vindt plaats op maandag 15 mei in Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop, Julianastraat 27.
De vergadering begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

  • Tijd: 19.30 uur

Alzheimercafé met als thema: vrijheid en veiligheid

WESTERHAAR - Op woensdag 17 mei vindt het Alzheimer Café plaats in het Hervormd Centrum, Hoofdweg 166 te Westerhaar-Vriezenveensewijk. Het thema is dit keer: vrijheid en veiligheid. Spreker is mevrouw Jeannette Smulders namens Alzheimer Nederland.
De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur staat de koffie voor u klaar. Opgave is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

  • Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur

Lezing en excursie Sporen zoeken op De Sallandse Heuvelrug

{image_text}

NIJVERDAL - Arend Spijker is een kenner op het gebied van sporen zoeken en neemt je graag mee in de wereld van dieren en hun sporen. Op 17 mei zal boswachter Arend Spijker een lezing geven over sporen zoeken op de Sallandse Heuvelrug. Dieren die zich voortbewegen laten sporen achter. Aan die sporen kun je zien welk dier, of op zijn minst welk soort dier, daar gelopen op gekropen heeft. Als je een spoor hebt gevonden wil je ook graag weten wat of wie daar gelopen heeft. Naast aandacht voor sporen van dieren komen ook sporen uit een ver verleden van mensen die op de Sallandse Heuvelrug hebben geleefd aan bod. Wil jij ook leren spoorzoeken en op zoek gaan naar allerlei sporen die mensen en dieren hebben achtergelaten in het landschap, in de bodem, in de bomen of onder de grond, dan is deze lezing het begin van een mooi avontuur! De lezing start om 19.30 uur met aan het begin een kop koffie of thee.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›