4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Gedichtenwedstrijd Bibliotheek Twenterand tijdens de Landelijke Gedichtendag

WESTERHAAR - Donderdag 25 januari is het Landelijke Gedichtendag. De bibliotheken in Twenterand geven opnieuw aandacht aan deze landelijke dag door de organisatie van de gemeentelijke gedichtenwedstrijd. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen De Regenboog, De Bron, De Pölle, Elthetoschool, De Fontein locaties Oranjestraat en Hoofdweg, De Blokstoeke, De Smithoek, Kennedyschool en De Maten hebben op school mooie gedichten gemaakt. Dit jaar was er vooraf geen thema gekozen, zodat in de klas kon worden aangesloten bij een thema dat op dat moment centraal stond.
Ook schreven in sommige groepen de leerlingen hun gedicht op basis van de workshop gedichten schrijven, die ze in de klas kregen aangeboden. In de afgelopen maanden zijn er dan ook ruim 300 gedichten geschreven! Al deze gedichten zijn gelezen en uiteindelijk zijn er 16 dichters genomineerd.

  • Tijd: 16.00 uur

Chr. Mannenkoor Vroomshoop en het Groot Twenterands Vrouwenkoor op herhaling in Vriezenveen

{image_text}

VRIEZENVEEN - Het Nieuwjaarsconcert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop op zaterdag 13 januari in de Hervormde kerk te Den Ham was compleet uitverkocht. Dat kwam ongetwijfeld ook, omdat het koor zich liet vergezellen door een projectkoor van bijna 150 zingende dames, het Groot Twenterands Vrouwenkoor. Daarom is besloten met het Nieuwjaarsconcert op herhaling te gaan en wel op vrijdagavond 26 januari in de Grote kerk te Vriezenveen. Ook deze locatie leent zich uitstekend om zo’n groot koor onder te brengen, en bovendien is een flink deel van het Vrouwenkoor afkomstig uit Vriezenveen. Redenen genoeg ook daar dit concert te laten klinken.

  • Tijd: van 20.00 uur tot 21.30 uur

Verzamelbeurs Verzamelaarsvereniging Vroomshoop-Den Ham

VROOMSHOOP - Verzamelaarsvereniging Vroomshoop Den Ham e.o. organiseert net als voorgaande jaren weer verzamelbeurzen in het Irene-gebouw aan de Julianastraat 27 te Vroomshoop. De eerste voor 2018 is op zaterdag 27 januari 2018.
Als u uw verzameling wil uitbreiden of verkopen dan kunt u aan de Julianastraat terecht. De zaal is open vanaf 13.00 uur en de beurs begint om 13.30 uur tot 16.00 uur. De entree is 1 euro dus daar hoeft u het niet voor te laten
Dus kom naar de beurs in Vroomshoop u bent van harte welkom!

  • Tijd: van 13.30 uur tot 16.00 uur

Feestelijk vliegerjaar voor Stichting Vliegerfeest Twente(rand)

{image_text}

WESTERHAAR - Net als voorgaande jaren organiseert Stichting Vliegerfeest Twente(rand) ook dit jaar het Nieuwjaarsvliegeren Twenterand. Op zaterdag 27 januari vindt alweer de 5e editie plaats bij De Johanneshoeve te Westerhaar. De insteek van het nieuwjaarsvliegeren is om het nieuwe vliegerjaar te openen en gezellig een dag samen te gaan vliegeren met allerlei soorten en maten vliegers. Veel vliegeraars zijn in de winter bezig nieuwe creaties te maken voor komend vliegerseizoen en de eersten zullen zaterdag al te zien zijn.

  • Tijd: 10.30 uur

Regionale kerkdienst van SIEN in VROOMSHOOP

{image_text}

VROOMSHOOP - Zondag 28 januari 2018 is er om 15.00 uur in het Kerkelijk Centrum ‘Het Anker’, Hoofdstraat 35 te Vroomshoop een aangepaste kerkdienst, die wordt georganiseerd door Sien – Regio Ommen. Voorganger in deze dienst is. Ds. F. Schipper uit Vroomshoop. Het thema is “Maak je geen zorgen”. Sien komt op voor belangen van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe omgeving en zet zich in voor een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen meedoen, net als ieder ander.

  • Tijd: 15.00 uur

Regionale kerkdienst van SIEN in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Zondag 28 januari 2018 is er om 15.00 uur in het Kerkelijk Centrum ‘Het Anker’, Hoofdstraat 35 te Vroomshoop een aangepaste kerkdienst, die wordt georganiseerd door Sien – Regio Ommen. Voorganger in deze dienst is. Ds. F. Schipper uit Vroomshoop. Het thema is “Maak je geen zorgen”. Sien komt op voor belangen van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe omgeving en zet zich in voor een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen meedoen, net als ieder ander.

  • Tijd: 15.00 uur

Gezinsdienst in Kloosterkerk Sibculo

SIBCULO - Gezien de ontwikkelingen van Onze Kerk Onze Toekomst wil ook de Jeugddienst mee ontwikkelen. Daarom hebben we naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek en nieuwe toekomst plannen besloten om de Jeugddienst voortaan een Gezinsdienst te noemen. De inhoud van de preek is nog steeds gericht op de Jeugd, maar we willen hiermee uitstralen dat het gehele gezin welkom is. Voor de jongere kinderen is oppas of kindernevendienst. Daarnaast hebben we het tijdstip van de dienst aangepast van 9.30 uur naar 10.30 uur ditmaal in de Kloosterkerk te Sibculo!

  • Tijd: 10.30 uur

Evangelisatiedienst met gospelgroep Free uit Vroomshoop

VROOMSHOOP - Op zondagavond 28 januari is er een Evangelisatiedienst in de Baptisten Gemeente ’t Lieniezer te Vroomshoop. De dienst begint om 19.00 uur. De gospelgroep Free zal meewerken aan deze dienst. De groep Free (Vrij) bestaat uit enkele enthousiaste en muzikale jongeren uit de Pinkstergemeente. In de Pinksterkapel begeleiden ze zangdiensten en treden daar op in thema- en jongerendiensten. Hun repertoire bestaat uit bekende christelijke liederen, zowel Engels als Nederlandstalige, o.a. uit de bundel Opwekking. Zij willen door middel van hun zang en muziek getuigen van Jezus Christus. Hij kan je werkelijk vrij maken.

  • Tijd: 19.00 uur

‘Met mekaar veur mekaar’ gaat weer op pad!

VRIEZENVEEN - Sinds oktober van dit jaar komen ze bij elkaar, mannen tussen de 40 en 65 jaar die om welke reden dan ook niet meer deel kunnen nemen aan het arbeidsproces. Zo gaat het ook Dick Koers, hij is initiatief nemen van deze groep. “Vooral de wintermaanden zie ik er tegenop, dan wil ik wel graag wat extra om handen hebben”, zoals Dick het zelf zo mooi weet te verwoorden. De groep is nu een aantal keren bij elkaar gekomen bij Het Wapen in Vriezenveen. Ook hebben ze vorig jaar hun eerste uitje gehad. Ze hebben van Aalderen Twen – Tyre bezocht, dit is goed bevallen. Het is elke keer als we samenkomen weer gezellig, de groep groeit mooi en telt momenteel al zo’n negen personen.

  • Tijd: 10.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›