4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Folk & Bock het gezelligste bokbierfestival van Twente

VRIEZENVEEN - Folk & Bock heeft zichzelf opnieuw uitgevonden dit jaar. Lekker bokbier drinken onder het genot van heel veel livemuziek, lekker eten en zelfs een authentieke Oktoberkermis, dat is en blijft het recept van Folk & Bock. Maar dit jaar is het een heus festival met 6 folkbands en een internationaal tintje. Het gezellige festival is voor iedereen gratis te bezoeken. Er zijn maar liefst acht bijzondere soorten bokbier van tap en in glas te proeven.

  • Tijd: van 13.00 uur tot 21.00 uur

Lampionoptocht in Westerhaar

{image_text}

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Om de herfstvakantie feestelijk af te sluiten nodigt de Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk i.s.m. Kulturhus de Klaampe alle kinderen uit om deel te nemen aan de lampionoptocht. De optocht is op vrijdagavond 26 oktober en de jury zit om 18.30 uur in Kulturhus “De Klaampe” klaar om de verklede kinderen te beoordelen.

  • Tijd: 18.30 uur

Ongelofelijke leuke concerten van Juliana Den Ham

{image_text}

DEN HAM - Op zaterdag 27 oktober organiseert muziekvereniging Juliana weer de jaarlijkse Autumn-concerten waarbij de jeugd ook haar volle aandacht krijgt tijdens het middagprogramma.

Na een weergaloos Maestro-concert op 5 mei zijn het Autumn-concert en jeugdconcert de volgende twee leuke concerten om te bezoeken. Tijdens het Autumn-concert op het avondprogramma treden de volgende onderdelen op: het A-orkest, de Malletband en de Majorettes. Deze avond is er een speciale gast namelijk de winnaar van Maestro Juliana 2018 ‘Margreet Hallink’. Margreet Hallink gaat het welbekende stuk Music dirigeren bij het A-orkest.

Wandeling Galgenberg tijdens Nacht van de Nacht

{image_text}

MANDER/VASSE - Zin in een donkere wandeling? Ga mee op stap met de gids tijdens de Nacht van de Nacht in het Dal van de Mosbeek. Je wandelt in het donker naar de top van de Galgenberg. Geniet hier van de sterren terwijl de gids een oud verhaal vertelt. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en duurt ongeveer 2 uur, aanmelden is noodzakelijk.

  • Tijd: 19.00 uur

Jongerendienst Vroomshoop: ‘Geboren om te vliegen’

VROOMSHOOP - Geboren om te vliegen is het thema van de jongerendienst op zondag 28 oktober, waarvoor we iedereen uitnodigen. Spreker deze morgen zal zijn Ruben Peters. De aanvang is om 10 uur en de dienst duurt tot ongeveer 11.30 uur. De zaal is open om half 10.
Voor de allerkleinsten is er kinderoppas aanwezig. Na de dienst is er gelegenheid om samen een gratis kopje koffie te drinken, met iets lekkers erbij. Jij komt toch ook?

Deze dienst zal plaatsvinden In de Pinkstergemeente te Vroomshoop, Lindenlaan 43.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 11.30 uur

Mbo-beroepenmanifestatie op Het Noordik Vriezenveen

VRIEZENVEEN – Groot spektakel woensdagavond 31 oktober in de kantine van Het Noordik Vriezenveen. Op het programma staat de jaarlijkse mbo-beroepenmanifestatie, waar naar verwachting zo’n 600 à 700 ouders en leerlingen op afkomen.
Leerlingen uit het derde en vierde leerjaar (en hun ouders) kunnen zich uitgebreid laten voorlichten over de verschillende vervolgopleidingen na het behalen van hun vmbo-diploma.

  • Tijd: 19.00 uur

Lezing: Van Ommerschans naar bedevaartskolonie

{image_text}

DEN HAM - Op woensdagavond 31 oktober 2018 organiseert de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop we een lezing over de Ommerschans.
Op het voormalige verdedigingswerk De Ommerschans uit 1628 stichtte Johannes van den Bosch precies 200 jaar geleden een zogenaamde onvrije kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid. Deze Maatschappij had als doelstelling arme mensen, bedelaars, onderwijs te geven en een beroep te leren. Tot 1890 hebben tienduizenden, vaak verplicht, daar verbleven onder een strak regiem.

  • Tijd: 19.30 uur

TenX9 Vriezenveen, mensen vertellen een persoonlijk en echt gebeurd verhaal

VRIEZENVEEN - Op 31 oktober aanstaande wordt er in Vriezenveen alweer de vierdeTenX9 (spreek uit: ten by nine) avond gehouden. TenX9 is een concept dat in 2011 in Belfast, Noord-Ierland is bedacht.
Een handvol mensen hebben daar het idee uitgewerkt om mensen dichter bij elkaar te brengen door aan elkaar persoonlijke verhalen te vertellen. Verhalen waar iedereen zich in kan herkennen en bijdraagt aan wederzijds respect en begrip voor elkaar. Vooral in Noord-Ierland waar decennialang strijd is gevoerd tussen Protestanten en Katholieken en waar bevolkingsgroepen elkaar bestreden was TenX9 een mooi initiatief om mensen weer bij elkaar te brengen door het vertellen van en het luisteren naar elkaars persoonlijke verhalen.

  • Tijd: 20.00 uur

Regionale Bijbelquiz in Daarlerveen

{image_text}

DAARLERVEEN - Donderdag 1 november 2018 zal in “De Schoof” de jaarlijkse Bijbelquiz worden gespeeld. Ieder jaar zijn de Bijbelquizzen een groot succes. De quiz is weer mooi vormgegeven met illustraties en filmpjes. Goed voor een avondje ontspanning en leren rondom de Bijbel! Het thema van de Bijbelquiz is ‘Met andere ogen’ en komt uit het verhaal van de genezing van Bartimeüs uit Marcus 10. De quiz bestaat uit een aantal rondes met meerkeuzevragen en een finaleronde. Een finale zorgt natuurlijk voor extra spanning! Welk team of individuele speler scoort dit jaar het hoogst? Wie gaan er naar huis met een leuke prijs? Iedereen ontvangt een goed gevulde goodiebag.

  • Tijd: van 19.30 uur tot 22.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›