4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

‘Het hart van Vroomshoop klopt’ ook in Den Ham

{image_text}

DEN HAM - Als vervolg op de tentoonstelling in Het Punt te Vroomshoop is de expositie 'Het hart van Vroomshoop klopt', over de wederopbouwtijd in het centrum van Vroomshoop, tot eind april ook te bewonderen in het Middendorpshuis in Den Ham. Dat gebeurt onder auspiciën van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop. Op 12 grote panelen zijn de veranderingen in Vroomshoop zichtbaar gemaakt, die zich daar vanaf de wederopbouwtijd voltrokken.

  • Tijd: van 13.30 uur tot 16.00 uur

Kennissessie over lancering Vosscan in het Ondernemershuis Twenterand

{image_text}

VRIEZENVEEN - Wil jij als ondernemer of HR-manager antwoord op de vraag hoe jij je personeel kunt binden en boeien? Kom dan naar de kennissessie in het Ondernemershuis te Vriezenveen op donderdag 28 maart as. Op deze avond vertellen drie deskundigen hoe zij denken over binden en boeien van medewerkers. Het programma van deze avond staat dit keer volledig in het teken van personeel en organisatie. Rik Pape, coördinator Ondernemershuis, licht toe; “het Ondernemershuis wil ondernemers en organisaties met elkaar verbinden en daar zijn deze kennissessies een geweldige gelegenheid voor. Er wordt kennis gedeeld en er is gelegenheid om te netwerken, met dit keer als thema binden en boeien van medewerkers in combinatie met de lancering van de managementtool Vosscan.

  • Tijd: 19.30 uur

Ierse sfeer op St. Patricksfestival in Bergentheim

{image_text}

BERGENTHEIM - Guiness-bier staat bekend om z’n markante smaak. Maar tijdens het debuut vorig jaar van het St. Patricksfestival was meteen al duidelijk dat het niet alleen dat robuuste biertje was dat zo in de smaak viel. Het was vooral de sfeer, die wereldbefaamde Ierse gastvrijheid in combinatie met de zorgvuldig geprogrammeerde muziek waarmee de toon werd gezet. Zaterdag 30 maart wordt de tweede editie van dit evenement gehouden. Jeannette Veltink, die het evenement samen met echtgenoot Gerrit organiseert. “Daarmee is een nieuwe traditie voor deze regio geboren.” Dit jaar overigens met een verkiezing: de meest origineel uitgedoste bezoeker wint een reis naar Ierland.

  • Tijd: 20.00 uur

Zwolse zangtoppers la CliQue brengen ode aan Nederlandse muziekmannen

{image_text}

VROOMSHOOP - Vijf Zwolse dames. Ieder met een eigen sound. Maar samen vormen ze één geweldige stem. Een stem die deze dames vol power inzetten, op liedjes van Ramses tot Typhoon. Herkenbare liedjes, omlijst door theatrale anekdotes: zaterdag 30 maart aanstaande is het podium voor la CliQue. Het Punt zorgt deze avond voor extra feest met een glaasje bubbels en lekkere ‘CliQuejes’ uit de keuken van Het Punt! Kortom, een avondvullend muzikaal en culinair programma.

  • Tijd: 20.00 uur

Open Dag tennisvereniging De Bosbaan

VROOMSHOOP - Op zaterdag 30 maart 2019 organiseert TV de Bosbaan haar jaarlijkse open dag, als start van het nieuwe tennisseizoen boordevol tennisplezier en activiteiten, zowel voor kinderen, jeugd en 18+.
Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op ons mooie tennispark en wie wil kan ook meteen de baan op om eens een bal te slaan of meedoen met de andere activiteiten. Kom langs en ervaar hoe leuk tennis en onze tennisvereniging is!
De vereniging organiseert deze OPEN DAG van 12:30 – 17:00 uur aan de Vroomshoopseweg 42, tussen Vroomshoop en Den Ham.

  • Tijd: van 12.30 uur tot 17.00 uur

Voorjaarsconcert SDG Westerhaar

WESTERHAAR - Volgens traditie houdt muziekvereniging SDG op de laatste zaterdag van maart haar jaarlijks voorjaarsconcert in Kulturhus de Klaampe. De fanfare en de slagwerkgroep zullen deze avond verschillende muziekstukken uitvoeren, waarbij natuurlijk ook veel lichte muziek te horen zal zijn. Zo zullen onder andere muziek van Queen en Nederlandse rockmedley te horen zijn.

  • Tijd: 19.30 uur

Geniet van vogelconcerten in maart

VASSE - Staatsbosbeheer introduceert dit jaar 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven. In maart start de lente en de eerste vogels laten zich horen. De Buitengewone Belevenis van maart past perfect bij dit lentegevoel: want wat is er nou mooier dan op de vroege ochtend de vogels te horen fluiten. De mooie concerten vind je wat ons betreft in de natuur! Ga met ons mee om dit mooie natuurfenomeen te ervaren. We nemen je mee door een van onze mooie gebieden, laten de mooiste plekken zien, en leren je een aantal vogels te herkennen zodat je indruk kan maken op je vrienden.

  • Tijd: van 07.00 uur tot 09.30 uur

Vierde thema-avond V & T

VROOMSHOOP - Op maandag 1 april is in Kerkelijk Centrum Irene de vierde thema-avond V & T. Aanvang 20.00 uur. Mevrouw Thea Kroese komt vertellen over: ‘Joodse rituelen ten aanzien van hun spijswetten’.
Binnen de huidige christelijke traditie bestaan er niet of nauwelijks nog religieuze maaltijden. Hoewel in onze streekgewoonten zeker nog sporen te vinden zijn van religie en voeding. Wij hebben uiteraard ook nog het Heilig Avondmaal of de eucharistie, maar dat zijn geen echte maaltijden meer. Een kenmerk van een religieuze maaltijd, met de symboliek die daarin schuilt, is dat het verbindend werkt. In de bekende Joodse religieuze maaltijden worden God en mens verbonden. Denk aan het bekende visioen van Jesaja (Jesaja 25) over het feestmaal op Sion.

  • Tijd: 20.00 uur

Boeiende avond met Heleen Bénard in Daarlerveen

{image_text}

DAARLERVEEN - Op donderdag 4 april is er in Daarlerveen een avond met Heleen Bénard, werkzaam bij Stichting Christenen voor Israël. De evangelisatiecommissie van “De Kruiskerk” en “De Schoof” organiseren deze regionale avond. Het onderwerp waarover zij spreekt is “Van Pesach naar Pasen”. De bijeenkomst vindt plaats in “De Schoof”, Brugstraat 10 in Daarlerveen. Aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis. Wel is er een collecte!

  • Tijd: 19.30 uur

Oud papieractie Chr. Mannenkoor Vroomshoop

Iedereen met oud papier is weer welkom op zaterdagochtend 6 april tussen 9 en 12 uur bij de papiercontainers op de parkeerterreinen bij de Jumbo en bij fysiotherapie De Haere. De mannen van het koor staan daar klaar om uw papier in ontvangst te nemen.

Geen tijd op dat moment? U kunt uw oud papier ook kwijt in onze twee vaste containers:

- Op de parkeerplaats van Expert Berkhof aan de Tonnendijk te Vroomshoop, tijdens de openingstijden van de winkel.
- Op het terrein van de Larcom (tussen de studio van DeltaFM en de brandweerkazerne), aan de Karel Doormanlaan 5. Daar kunt u gedurende kantoortijden terecht.

  • Tijd: van 09.00 uur tot 12.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›