4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

‘Kom & Zie’ viering in Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - Op zondagavond 22 september is er een ‘Kom & Zie’ avond. Deze wordt gehouden in de Baptistengemeente ’t Lieniezer, Wingerd 10 te Vroomshoop.
Een enthousiaste zang- en muziekgroep, gevormd door gemeenteleden van ’t Lieniezer, zal medewerking aan deze viering verlenen. Twee toetsenisten, André Doosje & Jeffrey Bakker, gaan deze avond muzikaal invullen. De nummers zullen aanbiddingsliederen zijn uit verschillende liedbundels, waaronder Opwekking, Johannes de Heer en Glorieklokken. De spreker van deze avond is voorganger Ds. Egbert van Rhee.

  • Tijd: 19.00 uur

Vrijdagmiddagborrel in Het Punt!

{image_text}

VROOMSHOOP – Het Punt nodigt op 30 augustus alle bedrijven, (maatschappelijke) organisaties, winkeliers, (basis)scholen uit voor de maandelijkse VrijdagMiddagBorrel! Elke laatste vrijdag van de maand is er gelegenheid om elkaar op gezellige en informele wijze te ontmoeten. Voor de meeste mensen is de vrijdagmiddag namelijk hét moment waarop er één bepaald gevoel overheerst: het is weekend. En juist daarom organiseert Het Punt dé VrijdagMiddagBorrel!

  • Tijd: 16.30 uur

Open dag Natuurwerkplek Zandstuvebos

{image_text}

DEN HAM/VROOMSHOOP - Woensdag 25 september opent Natuurwerkplek Zandstuvebos haar deuren van 10.00 tot 15.00. De Natuurwerkplek biedt een zinvolle werkplek aan mensen die het om welke reden dan ook (tijdelijk) niet kunnen redden in de reguliere arbeidsmarkt. Samen werken we o.a. aan persoonlijke doelen en kwaliteiten, het (opnieuw) leren van werknemersvaardigheden. Aan het eind van de dag zorgen we ervoor dat we met een voldaan gevoel naar huis gaan.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 15.00 uur

Workshop ‘Wandborden maken’ voor Compassion

VRIEZENVEEN - Woensdag 25 september en 9 oktober wordt er een workshop 'Wandborden maken' georganiseerd in Stjäävelin, Vriezenveen. De opbrengst is voor Compassion.

  • Tijd: 19.00 uur

Fruitpersdagen bij Landschap Overijssel

{image_text}

MANDER / BALKBRUG - Landschap Overijssel verzorgt het komende najaar weer twee Fruitpersdagen waar particulieren het fruit van hun eigen bomen tot sap kunnen laten persen. Vanaf 75 kilo appels en peren kun je al bij de mobiele fruitpers terecht en ga je met heerlijke pakken fruitsap weer naar huis. Donderdag 26 september komt de fruitpers in Mander, bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek en zondag 20 oktober is de fruitpers aanwezig bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug.

Extra grote editie van Camperbeurs Hardenberg

HARDENBERG – Eind september vindt een extra grote editie van Camperbeurs Hardenberg plaats. De beurs die voor iedereen toegankelijk is, is uitgebreid met twee extra beurshallen. In totaal zijn er voor Camperbeurs zes beurshallen in gebruik. Ook het vernieuwde bezoekersrestaurant van Evenementenhal Hardenberg wordt in gebruik genomen. Camperbeurs is op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur

Bingo-avond bij DETO Twenterand

VRIEZENVEEN - Op vrijdag 27 september is er in de DETO-kantine een grandioze bingo-avond. De bingoavond begint om 20.00 uur en zoals gebruikelijk zijn er weer de mooiste prijzen te winnen. Iedereen van harte uitgenodigd !

  • Tijd: 20.00 uur

Cursus ‘Maaien met de zeis’ 28 september a.s.

{image_text}

DE LUTTE - In alle rust op de oude, ambachtelijke manier (hoog) gras maaien? Leer maaien met de zeis! Landschap Overijssel organiseert op zaterdag 28 september 2019 voor particulieren en vrijwilligers de cursus ‘Maaien met de zeis’ in De Lutte. Aanmelden kan via kennisrijk.landschapoverijssel.nl

Maaien met de zeis is niet ouderwets! Het is een oud ambacht dat steeds vaker wordt uitgeoefend. Op een natuurlijk erf is het gras vaak langer. Dat heeft als voordeel dat bloemen en planten de tijd hebben om te groeien waardoor insecten de ruimte krijgen. Een grasmaaier is dan niet meer bruikbaar. De zeis is een prima alternatief voor bosmaaier of maaimachine als het gaat om kleinschalig landschapsbeheer. Onregelmatig terrein en lastige hoeken zijn met de zeis vaak handiger en sneller te maaien. Bovendien is een machine duurder in aanschaf, gebruikt brandstof en produceert lawaai. Tot slot is maaien met de zeis goed voor je gezondheid: je bent in beweging en je kunt je hoofd leeg maken.

  • Tijd: van 09.00 uur tot 16.00 uur

Regionale kerkdienst van SIEN in De Krim

{image_text}

DE KRIM - Op zondag 29 september 2019 is er om 15.00 uur in de Protestantse Kerk, Parallelweg 39 te De Krim een aangepaste kerkdienst, die wordt georganiseerd door Sien – Regio Ommen.
Voorganger in deze dienst is. Ds. G. Rohaan. Thema: ‘Groot zat’, n.a.v. het verhaal van Zacheüs.

  • Tijd: 15.00 uur

Gospelzangdienst Den Ham m.m.v. Joke Buis

DEN HAM - Op zondagavond 29 september zal Joke Buis in Den Ham optreden. We kennen Joke van haar Johannes de Heer liederen die ze op geheel eigen wijze ten gehore brengt. Het zijn nieuwe liederen met een knipoog naar het verleden, of oude liederen in een frisse, vernieuwde vorm. Altijd met het doel dichtbij de luisteraar te komen met een boodschap van vertrouwen en hoop. Joke Buis: Ik hoop dat wat mij inspireert en hoop en vertrouwen geeft, ook anderen mag inspireren en dichtbij Hem mag brengen.”

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›