4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Schilderijententoonstelling in Vriezenveen

{image_text}

VRIEZENVEEN - In de bibliotheek van Vriezenveen zijn tot en met 15 april schilderijen te bewonderen van de heer Peter Wiltvank. De heer Wiltvank is lang geleden begonnen met schilderen. Tot aan zijn overlijden, bijna 2 jaar geleden, is menig werkstuk uit zijn handen gekomen. Op de basisschool ontstond al zijn belangstelling voor tekenen en schilderen. In de jaren 90 van de vorige eeuw ontwikkelde zich de schilderkunst door zelfstudie en liefde en plezier in de hobby. De natuur, dieren en personen, exacte weergaves, abstracte en vrije vormen, klein en groot, alles vindt u in de tentoonstelling.
Graag wil mevrouw Wiltvank u laten genieten van de gevarieerde verzameling.

Evenementenagenda maart 2017

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 27-02-2017, wijzigingen voorbehouden. Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Toneelvereniging Hildebrand speelt ‘Extra hulp op de eerste hulp’

{image_text}

VRIEZENVEEN - Toneelvereniging Hildebrand speelt op vrijdag 24, zaterdag 25 en vrijdag 31 maart in CCK2 te Vriezenveen. De aanvang is 20.00 uur. ‘Extra hulp op de eerste hulp’ van schrijver Henk Roede, is een komische klucht die zich afspeelt in de wachtruimte van een regionaal ziekenhuis. Dokter Hogebaum is een oude dokter die nogal vergeetachtig is. Hij gaat om die reden stoppen, maar moet nog eerst zijn opvolger inwerken. Dan komt uitzendkracht Joop langs voor schoonmaakwerkzaamheden. Echter ziet Dokter Hogebaum hem per ongeluk aan voor zijn opvolger, wat tot bizarre situaties leidt. Gelukkig beschikt het ziekenhuis over het kordate verplegersduo Joke en Annie, maar of die twee de boel kunnen redden...?

  • Tijd: 20.00 uur

Een terugblik op Farce Majeure, te zien in Het Punt in Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - Op donderdag 30 maart aanstaande is de theatervoorstelling ‘Dat is uit het leven gegrepen!’ te zien in Het Punt in Vroomshoop. Farce Majeure coryfee Henk van der Horst blikt, wegens groot succes, nòg een seizoen terug op het legendarische televisieprogramma Farce Majeure. Bob van der Houven (bekend van Rail Away en Radio 4) vraagt Henk bij deze nostalgische terugblik naar zijn leukste anekdotes en bijzondere belevenissen achter de schermen. In deze theatervoorstelling wordt u mee op reis genomen langs nostalgische beeldfragmenten en oude sentimenten.
In september 1966, nu exact 50 jaar geleden, was bij de NCRV de eerste uitzending van het TV-programma Farce Majeure te zien. Farce Majeure, dat werd gevormd door Alexander Pola, Fred Benavente, Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak, ging op humoristische wijze in op de actuele gebeurtenissen in ons land en de wereld.

  • Tijd: 20.00 uur

OASE (Ouders Autisme Steunen Elkaar) samen aan de wandel

NIJVERDAL - Ook in 2017 pakt Evenmens, informele zorg voor elkaar de OASE-wandelingen op, onder begeleiding van onze vaste gids. Binnen OASE worden ouders van kinderen met autisme in contact gebracht met andere ouders van kinderen met autisme. OASE boort de bron van kennis en ervaring van ouders van kinderen met autisme aan. Samen wandelen biedt de mogelijkheid elkaar tips te geven en het levert nieuwe inzichten op.

  • Tijd: 10.00 uur

Kledingbeurs voor Diaconaal Project Den Ham

DEN HAM - Vrijdag 31 maart van 18.30 uur – 21.30 uur en zaterdag 1 april van 09.30 uur – 12.00 uur houden we weer een grote verkoop van gebruikte kleding in De Rank, Brinkstraat 6 te Den Ham. De gehele opbrengst gaat naar het diaconale werkgroep Den Ham. “De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren en financieren van bouwprojecten in binnen- en buitenland, die worden uitgevoerd door jongeren. Naast deze bouwprojecten worden er activiteiten met kinderen gedaan om ze op een leuke, speelse manier kennis te laten maken met het evangelie van Jezus Christus.”
Er is een aparte afdeling voor mooie kinderkleding! Het gaat om (mooie, goede) kinder- en volwassen kleding en schoenen. Dit alles is door de vrijwilligers netjes is uitgezocht. Wilt u ons helpen als vrijwilliger(ster)? Kom dan vrijdag om 10.00 uur en/of zaterdag om 13.00 uur in de Rank!

Vijfde Stille Moment 2017 en expositie Kruiswegstaties in Den Ham

Naar goede gewoonte, wordt ook dit jaar tijdens de veertigdagentijd wekelijks een “Stille Moment” van een half uur gehouden in één van kerken die Den Ham rijk is.
De locatie: Hervormde Kerk aan de Brink 4 te Den Ham.
Datum : 31 maart; aanvang: 19.30 uur.

Thema: Judica. Dat betekent: Verschaf mij recht o God

Invocabit,
Het “moment” bestaat uit: Schriftlezing, gebed, samenzang, een moment van Stilte en Passie-muziek. Tijdens elk Stille Moment wordt een kruiswegstatie getoond.

De expositie ‘’Kruiswegstaties in Den Ham’’ is te bezichtigen, een half uur direct na het Stille Moment en op de openingstijden in het Middendorpshuis aan de Grotestraat 4 te Den Ham.

Evenementenagenda april

Dit overzicht is samengesteld op 27-03-2017, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Oud papieractie Chr. Mannenkoor Vroomshoop

{image_text}

Iedereen met oud papier is weer welkom op zaterdagochtend 1 april tussen 9 en 12 uur bij de papiercontainers op de parkeerterreinen bij de Jumbo en bij fysiotherapie De Haere. De mannen van het koor staan daar klaar om uw papier in ontvangst te nemen.

Geen tijd op dat moment? U kunt uw oud papier ook kwijt in onze twee vaste containers:
- Op de parkeerplaats van Expert Berkhof aan de Tonnendijk te Vroomshoop, tijdens de openingstijden van de winkel.
- Op het terrein van de Larcom (tussen de studio van DeltaFM en de brandweerkazerne), aan de Karel Doormanlaan 5. Daar kunt u gedurende kantoortijden terecht.

  • Tijd: van 09.00 uur tot 12.00 uur

Open Huizen Dag Bouwhuis Makelaardij & Hypotheken

{image_text}

VROOMSHOOP - Bouwhuis Makelaardij & Hypotheken nodigt u van harte uit voor de Open Huizen Dag op zaterdag 1 april a.s. De uitgelezen mogelijkheid om verschillende woningen vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen. Van 11.00 – 15.00 uur stellen diverse huiseigenaren hun woning open, zodat woningzoekenden er vrijblijvend rond kunnen kijken. Op onze site kunt u zien welke woningen deelnemen aan de Open Huizen Dag. U kunt dan zonder afspraak vrijblijvend even binnenkijken.

  • Tijd: van 11.00 uur tot 15.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›