4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Evenementenagenda januari 2018

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 27-12-2017, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Tentoonstelling van oude schoolfoto’s

{image_text}

DEN HAM - De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoo houdt een tentoonstelling met schoolfoto’s van vroeger, die te zien is in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham. Wie zaterdag een bezoek brengt aan het Historisch Schouwspel kan ook deze tentoonstelling even bezoeken en misschien zichzelf terugvinden op een van de foto’s. Op de expositie hangen voornamelijk foto’s van de vroegere lagere scholen uit Den Ham, maar ook andere scholen en foto’s zijn te bekijken.

Beeldententoonstelling ´Facetten van de mens´ van Frieda Waanders

{image_text}

DEN HAM - De Stichting Expositiehuis begint trots het nieuwe jaar met een solo-expositie met beelden van Frieda Waanders. De expositie werd geopend door Ruurd Hallema, vriend en collega uit Borne. Frieda Waanders toont haar esthetisch vormgegeven beelden in marmer. Deels figuratief, uitgehouwen in ruwe steen, met subtiele details die het harde marmer menselijk en zacht laten lijken. Deels gestileerd in een schijnbare eenvoud van strakke lijnen en facetten, die desondanks sensualiteit, beweging of emotie laten zien. Frieda woont in Den Ham en heeft haar atelier aan de Herengracht in Almelo. Hier maakt ze haar sculpturen in natuursteen, zowel vrij werk als werk in opdracht. De beelden worden grotendeels handmatig met hamer en beitel in vorm gebracht, waarna ze door slijpen, schuren en polijsten afgewerkt worden.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 16,00 uur

“Bidden langs het kanaal”

{image_text}

BEERZERVELD, GEERDIJK, VROOMSHOOP, DAARLERVEEN, VRIEZENVEEN - Handelingen 16 vers 13 was de aanleiding van “Bidden langs het kanaal”. In Aadorp / Vriezenveen, Daarlerveen, Vroomshoop, Geerdijk en Beerzerveld staan kerken langs het kanaal. Tijdens de landelijke Week van Gebed zijn er vijf avonden “Bidden langs het kanaal”. Nieuwe gebedskringen ontstaan en bestaande kringen krijgen nieuwe inspiratie. Iedere kerk werkt een eigen programma van 45 minuten uit. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 21 t/m 28 januari. Alle avonden beginnen om 19.15 uur.

  • Tijd: 19.15 uur

Handicamp collecte in Daarlerveen

DAARLERVEEN - In de week van 22 - 27 januari is de jaarlijkse collecte van stichting Handicamp. Om de collecte in Daarlerveen en Daarle te ondersteunen komt de camper op donderdag 25 januari in Daarle bij ‘Tip van 11.00 - 15.00 uur en zaterdag 27 januari staat de camper op het plein in Nijverdal. De camper kan bezichtigd worden en er zijn mensen aanwezig die uitleg kunnen geven over de camper en de manier van reizen met de camper. Het reis programma is aanwezig en ook de mogelijkheid om de camper als groep te gebruiken wordt uitgelegd. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om de camper op de weg te houden. Er zullen ook jongeren met de collectebus op pad gaan voor hun maatschappelijke stage. U bent van harte welkom om de camper te bezichtigen.

  • Tijd: van 11.00 uur tot 15.00 uur

Thema-avond over ‘Het Joodse karakter van de evangeliën ’

VROOMSHOOP - De thema-avond zal, aan de hand van voorbeelden, gaan over de manier van doorgeven aan ons door de vier evangelisten, elk ook weer verschillend. Maar ook over waarnaar ze wilden streven; waar het hun om ging; of beter nog zeggen we: om Wie het hun in wezen ging. Als je kanten en strekkingen uit de evangeliën probeert uit te leggen, komen zulke vragen op ons af. En dan komen facetten naar boven van het joodse karakter van de evangeliën. Dan kun je kijken naar taal en uitdrukkingen, het feit van steeds verstrengeling met en wortels in joodse achtergronden en leefwereld. En ook meteen, in de basis, de manieren van uitleg van toen erbij betrekken.

  • Tijd: 20.00 uur

Veel voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen in Twenterand

TWENTERAND - Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die gehouden worden van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari, is er weer veel aandacht voor het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Bij deze landelijke Voorleescampagne staan kinderen die nog niet kunnen lezen centraal in de Nederlandse bibliotheken. In Twenterand komen tijdens deze voorleesdagen veel peuters van de peuterspeelzalen op bezoek in één van de bibliotheken. Ook hun ouders of opa’s/oma’s zijn daarbij van harte welkom. Tijdens deze bezoeken wordt voorgelezen en er wordt informatie gegeven over het belang van voorlezen.

Israël-lezing Hervormd Centrum Westerhaar

WESTERHAAR - Op 24 januari zullen Kerk en Israël in samenwerking hvg “Martha” een avond organiseren. Op deze avond is er een gastspreekster namelijk Heleen Bénard. Zij zal een lezing verzorgen met als thema “Profetische vreugde”.

  • Tijd: 19.45 uur

Geluk in Peru in de Suite

{image_text}

VRIEZENVEEN - Matthijs en Rosa Geluk-Smelt komen op zondag 21 en woensdag 24 januari naar Vriezenveen om meer te vertellen over hun werk in Peru. Met hun kinderen Joas, Elena, Anna en Thijs wonen zij in de kuststad Chiclayo, in het hoge Noorden van Peru. Peru is een groot land met enorme verschillen in klimaat, cultuur en sociale status. Veel mensen trekken van het platteland naar de steden. Rosa groeide er op in het gezin van Leo & Janet Smelt en is zo terug bij haar wortels. Matthijs is er bevestigd als predikant en toeruster van kerkleiders in de regio. Samen werken ze aan kerkplanting in het centrum van de stad om m.n. ook jongere generaties te bereiken met het Evangelie; een kwestie van veel geduld en gebed. Aanvullende informatie vindt je op www.gzb.nl/gelukinperu met nieuwsbrieven en recepten en op www.facebook.com/gelukinperu met veel beeldmateriaal.

  • Tijd: 19.30 uur

Loes helpt ouders in Twenterand met informatie en tips

VROOMSHOOP - Hoewel ouders soms twijfelen aan de invloed die zij hebben op het gedrag van hun kinderen, is die invloed echt groot. Wat ouders weten en zeggen over drinken, roken, blowen en gamen is belangrijk, net als hun houding ten opzichte van deze middelen en de afspraken die zij maken met hun kinderen. Donderdag 25 januari organiseert Loes een interactieve bijeenkomst voor ouders en verzorgers over dit onderwerp. Wanneer moet je je als ouder zorgen maken over het drinkgedrag van je kind? Hoe maak je je kind weerbaar tegen groepsdruk? Moet je blowen verbieden? Of kun je beter op andere manieren grenzen stellen? Deze vragen en meer komen tijdens de (gratis) bijeenkomst aan de orde.

  • Tijd: van 20.00 uur tot 21.30 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›