4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Evenementenagenda december 2018

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 26-11-2018, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Fototentoonstelling in bibliotheek Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Komende maand hebben we weer een mooie fototentoonstelling in de bibliotheek van Vriezenveen. U kunt hiervan genieten tijdens de openingstijden van de bibliotheek Vriezenveen. De exposeerder stelt zichzelf even voor:

Mindful Opvoeden

{image_text}

VRIEZENVEEN - Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Opvoeden training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan.

• We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik me gejaagd”
• “Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik”
• “De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek”

  • Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur

“Kerstgroepen: van Vriezenveen tot Sint Petersburg.”

{image_text}

VRIEZENVEEN - In het Historisch Museum Vriezenveen is vanaf 11 december tot 4 januari een tentoonstelling te zien van Kerstgroepen uit de landen waar de Vriezenveense kooplieden op reis naar Sint Petersburg doorheen trokken. Er worden Kerstgroepen getoond uit Nederland, Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland en Rusland. De expositie is te zien als passend bij de permanente tentoonstelling van de Rusluie. Twee eeuwen unieke geschiedenis over handelsbetrekkingen tussen Vriezenveen en Sint Petersburg.

Beleef autisme in het ABC-circuit

OMMEN - Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert vanuit Oase (Ouders Autisme Steunen Elkaar) het ABC (Autisme Belevings Circuit). Via tien korte opdrachten brengt het ABC je in de gevoelswereld van autisme. Vanwege de grote behoefte aan deelname, worden meerdere bijeenkomsten georganiseerd. De laatste bijeenkomst voor 2018 is op 11 december.

  • Tijd: van 19.30 uur tot 22.00 uur

Volgeboekte kerstmarkt in Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - De kerstmarkt in Vroomshoop op vrijdag 14 december is volledig volgeboekt. Alle 65 verlichte kramen zijn verhuurd plus alle resterende meters voor een eigen standplaats. Dat betekent dat de kerstmarkt in totaal ruim een halve kilometer lang is. De kerstmarkt vindt plaats in de Koningin Beatrixlaan en Julianastraat met een overdekt gedeelte in kerkelijk centrum Irene.

  • Tijd: van 16.00 uur tot 21.00 uur

Kerstman staat op voor dementie

{image_text}

RIJSSEN/TWENTERAND - Hij wist al een tijdje dat hij iets wilde doen voor de stichting Alzheimer Nederland. Begin dit jaar besloot Rijssenaar Gerrit van de Riet om zijn baard te laten staan om zo geld in te zamelen voor de strijd tegen dementie. “Mijn zwager uit Vroomshoop heeft vroege dementie. Voor hem en zijn mantelzorger (zus Hermien) ben ik deze actie gestart”, benadrukt Gerrit. Meer dan 270.000 mensen in Nederland hebben dementie. Achter ieder van hen gaat een heel leven schuil. Zwager Herman Middag uit Vroomshoop is één van de twaalfduizend Nederlanders jonger dan 65 jaar met een vorm van dementie. Dementie ontwricht het dagelijks leven van mensen die door dementie worden getroffen en dat van hun dierbaren. Alzheimer Nederland is er voor hen. Het is hun missie om dementie te voorkomen of genezen. En tot die tijd maken ze zich sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving.

De Handicamper komt in Daarlerveen

{image_text}

DAARLERVEEN - In de week 20 tot 26 januari 2019 is de jaarlijkse collecte van Stichting Handicamp, die dit jaar 30 jaar bestaat. De volledig op mindervaliden aangepaste reuzencamper komt naar Daarlerveen om de collecte in Daarlerveen en Daarle te ondersteunen. Op zaterdag 15 december van 10.00 tot 14.30 uur – tijdens de voedselinzameling van de Gemeente Groei Groep Daarlerveen en de Alpha Groep Daarlerveen voor de voedselbank Hellendoorn – staat de camper op het kerkplein van “De Schoof”, Brugstraat 10 in Daarlerveen. De camper kan bezichtigd worden en er zijn mensen aanwezig die uitleg kunnen geven over de camper en de manier van reizen met de camper. Het reisprogramma is aanwezig en ook de mogelijkheid om de camper als groep te gebruiken wordt uitgelegd.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 14.30 uur

Samen voor de Voedselbank in Daarlerveen

{image_text}

DAARLERVEEN - De Gemeente Groei Groep Daarlerveen en de Alpha Groep ”De Kruiskerk”/”De Schoof” organiseren voor de 5e keer een Do-Event. Basisschool “De Veenbrug” doet ook weer mee. RTV Oost coördineert voor de laatste keer deze actie. In samenwerking met de voedselbank Hellendoorn gaan we in Daarlerveen op zaterdag 15 december 2018 zoveel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 14.30 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›