4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Expositie ‘Winters in Vjenne’

{image_text}

VRIEZENVEEN - Het Historisch Museum opent 2020 met een tentoonstelling over winters in Vriezenveen. De expositie geeft een overzicht van allerlei winterse gebeurtenissen in het dorp Vriezenveen. De ijsclubs Vooruit en de Eendracht hebben medewerking verleend bij de opbouw van de tentoonstelling.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur

Rick Brink opent de E-healthweek Vechtdal

HARDENBERG/OMMEN - Van 28 t/m 30 januari is de E-healthweek Vechtdal. In de E-healthweek kunnen inwoners, patiënten en zorgverleners op een laagdrempelige manier kennis maken met digitale hulpmiddelen in de zorg. Daarnaast is er de aftrap van Zorgtechnologie in het Vechtdal, een samenwerkingsverband van regionale organisaties die samen optrekken om de kennis over e-health te verbinden en te verstevigen zodat betere implementatie van zorgtechnologie kan plaatsvinden. In heel Nederland worden er tijdens de landelijke E-healthweek activiteiten georganiseerd om de digitale mogelijkheden in de zorg te laten zien. In het Vechtdal kunnen geïnteresseerden drie activiteiten bezoeken.

Tentoonstelling Hens Runhaar: Reflecteren

{image_text}

DEN HAM - Het nieuwe jaar 2020 gaan we beginnen met een bijzondere expositie “Reflecteren op de wereld en jezelf” van de Almelose kunstenaar Hens Runhaar. Runhaar werd geboren in Goor in 1945 en volgde de opleiding 1e graad Beeldende Vorming. Hij werd docent CKV aan het Noordik in Almelo, en hij geeft al 46 jaar lang les aan de Kunstkring Westerhaar.

Als beeldend kunstenaar schildert hij in acryl en olieverf o.a. stillevens, landschappen en portretten. Hij maakt van deze onderwerpen vaak series zoals die van slachtoffers van geweld, bewoners van een verzorgingshuis of stillevens van glas met reflecties. Twee jaar geleden maakte hij speciaal tien schilderijen voor een expositie in de oude synagoge in Borne met als onderwerp het geweld in Syrië. Zijn stijl van schilderen varieert van realistisch tot expressief. Altijd wel naturalistisch.

Nieuwjaarsontbijt in Ondernemershuis Twenterand

{image_text}

VRIEZENVEEN - Het Ondernemershuis Twenterand staat als een huis. Al ruim drie jaar biedt het onderdak aan zelfstandige professionals uit diverse vakgebieden. Het ondernemershuis wordt ondanks een klein verloop, continu bewoond door zo’n 12 ambitieuze huurders. Het afgelopen jaar werden er diverse kennissessies voor ondernemende Twenteranders georganiseerd. Eén van de succesfactoren was het ondernemersontbijt, daar wordt het nieuwe jaar op vrijdag 31 januari dan ook mee afgetrapt.

  • Tijd: van 07.30 uur tot 08.30 uur

Feestelijke opening Repair Café Twenterand in Westerhaar

{image_text}

WESTERHAAR - Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Kulturhus de Klaampe en de Bibliotheek Twenterand organiseren op vrijdag 31 januari 2020 om 13.00 uur het eerste Repair Café in Twenterand.
In Kulturhus de Klaampe draait het die dag allemaal om repareren. Tussen 13.00 en 16.00 uur staan vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, kunnen van thuis kapotte spullen meenemen. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, ... alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

  • Tijd: van 13.00 uur tot 16.00 uur

Leden TennisClub Vriezenveen knappen zelf de kleedkamers op

{image_text}

VRIEZENVEEN - Tennis is booming in Vriezenveen. Het aantal leden van de Tennisclub Vriezenveen is vanaf 2017 met 25% gestegen tot 250 leden. Ook is het ledenaantal dat, in competitieverband en/of tijdens toernooien, wedstrijden speelt toegenomen. Voor de voorjaarscompetitie 2020 hebben zich maar liefst 27 teams ingeschreven. Dit vraagt ook meer van de accommodatie. Een groepje leden heeft hierom het initiatief genomen om de kleedkamers op te knappen.

  • Tijd: 19.30 uur

Oud papieractie Chr. Mannenkoor Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - Iedereen met oud papier is weer welkom op zaterdagochtend 1 februari 2020 tussen 9 en 12 uur bij onze papiercontainers op de parkeerterreinen bij de Jumbo en bij fysiotherapie De Haere. De mannen van het koor staan daar klaar om uw papier uit uw auto te tillen en in ontvangst te nemen.

Geen tijd op dat moment? U kunt uw oud papier ook kwijt in onze twee vaste containers:

- Op de parkeerplaats van Expert Berkhof aan de Tonnendijk te Vroomshoop, tijdens de openingstijden van de winkel.
- Op het terrein van de Larcom (tussen de studio van DeltaFM en de brandweerkazerne), aan de Karel Doormanlaan 5. Daar kunt u gedurende kantoortijden terecht (NIET in de vakantietijd).

  • Tijd: van 09.00 uur tot 12.00 uur

Excursie ‘Boerenerven’ Dal van de Mosbeek

{image_text}

MANDER/VASSE - Wil je ontdekken hoe het Twentse boerenleven van oudsher is verweven met het landschap? Ga zaterdag 1 februari mee met de wandeling ‘Boerenerven’ van Landschap Overijssel. Met een gids wandel je langs diverse Twentse boerenerven en geniet je van de mooie Twentse natuur. Tijdens deze extra lange wandeling hoor je meer over de geschiedenis, karakteristieke elementen van de erven én de omgeving. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ca 3 uur.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 17.00 uur

Toneelvereniging Open Doek speelt “De gouden theepot?”

{image_text}

DEN HAM - Op zaterdag 1 februari, vrijdag 7 februari en zaterdag 8 februari a.s. treedt toneelvereniging “Open Doek” uit Den Ham weer op in De Rank. Het stuk dat dit jaar gespeeld wordt is “De gouden theepot” van D.J. Eggengoor. Vanaf half september 2019 hebben de leden van “Open Doek” met veel enthousiasme en plezier geoefend om begin 2019 weer drie gezellige toneelavonden te kunnen bieden.

  • Tijd: 19.45 uur

Gezinsdienst “Bouwvakkers gevraagd”

DEN HAM - Op D.V. 2 februari zal in de Hervormde kerk te Den Ham in de morgendienst een gezinsdienst gehouden worden. Met als thema “Bouwvakkers gevraagd”
Ds. G. de Goeijen zal in deze dienst voorgaan. We worden muzikaal begeleid door ‘Chavarim’ waarin onder andere onze Hammenaren Kees Huigen en Harry en Elisabeth Kottier spelen.
Op het orgel zal Gijsbert Meulman ons muzikaal begeleiden.

  • Tijd: 09.30 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›