4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Molenzeilen-expositie in gemeentehuis Twenterand

{image_text}

VRIEZENVEEN - De Leemansmolen in Vriezenveen bestond in 2012 maar liefst 150 jaar. Een belangrijk onderdeel van de jubileumviering was een educatief kunstproject met leerlingen uit groep 7 van vier basisscholen uit de gemeente Twenterand. Het project werd uitgevoerd onder leiding van molenaar Hans Schouten, kunstenares Louise Bramer en haar collega Wil van der Linden. De destijds door de kinderen beschilderde molenzeilen zijn vanaf zaterdag 1 april 2017 te bekijken in de centrale hal van het gemeentehuis van Twenterand in Vriezenveen.

Foto-expositie ‘overLeven’ in Middendorpshuis Den Ham

DEN HAM - Het Expositiehuis Den Ham heeft rond deze tijd van herdenken en vieren een bijzondere fototentoonstelling van Marijke Talen uit Vroomshoop georganiseerd. Fotograaf Marijke Talen (1965) had al lange tijd de wens om Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog te portretteren en hun verhalen vast te leggen, nu het nog kan. Deze wens is uitgekomen met het boek ‘overLeven’ en de gelijknamige reizende foto-expositie.

Tegelijkertijd houdt de Oudheidkundige Vereniging een aansluitende expositie in het Middendorpshuis: “Jodenvervolging en verzet in Den Ham en Vroomshoop”.

Activiteiten Evenmens in mei

{image_text}

TWENTERAND - Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert in de maand mei een aantal activiteiten voor zorgvragers, mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Voor alle bijeenkomsten geldt: mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met Evenmens voor meer informatie, telefoon: 0548 638830 / e-mail: info@evenmens.nl website: www.evenmens.nl

“Het verzet kraakt”, expositie te Vriezenveen

{image_text}

VRIEZENVEEN - Derk Smoes uit Vriezenveen was de leider van de knokploeg die in november 1944 een bedrag van fl 46.000.000,= buitmaakte bij de Nederlandse bank in Almelo. De grootste bankroof ooit, en bedoeld voor de stakingskas van de spoorwegmensen die ondergedoken zaten.
Deze daad van verzetsmensen in oorlogstijd wordt in het Historisch Museum Vriezenveen herdacht met een expositie die te zien is tot en met 26 augustus. Op zaterdagen van 12.00 tot 16.00 uur en verder op de normale openingstijden van het museum, te weten dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Alfa-college Hardenberg houdt informatieavond Studiekeuze MBO

{image_text}

HARDENBERG - Weet jij nog niet welke mbo-opleiding je gaat kiezen? Kom dan naar de informatieavond Studiekeuze MBO van het Alfa-college in Hardenberg. De informatieavond wordt gehouden op donderdag 1 juni van 19.00 tot 21.00 uur in het LOC-gebouw aan de Parkweg 1a1 in Hardenberg.
Het is het laatste voorlichtingsmoment dit schooljaar om je te oriënteren op het opleidingenaanbod van de school voor middelbaar beroepsonderwijs. Docenten en loopbaanadviseurs geven inhoudelijke informatie over de opleidingen in Hardenberg en het is mogelijk om je voor een mbo-opleiding aan te melden. Docenten van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) zijn ook op de informatieavond te vinden. De opleidingen Bouw, Mechanische techniek, Elektro- en Installatietechniek van het Alfa-college in Hardenberg worden via het RTC aangeboden.

  • Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur

Family Evening in De Schoof

DAARLERVEEN - Ooit begon het met Pinksteren: de kerk! Na de komst van de Heilige Geest ontstond er een beweging die tot op de dag van vandaag door de wereld trekt! Wie leeft uit verlangen kan niet stil blijven zitten, die komt in beweging, want de tijd tussen Pasen en Pinksteren is eigenlijk een groot feest. Donderdag 1 juni organiseert de evangelisatiecommissie een Family Evening in ‘De Schoof’. Een uurtje bekende liederen zingen, afgewisseld met bijzondere filmpjes. We beginnen om 19.30 uur in “De Schoof”, Brugstraat 10, Daarlerveen. Organist is ds. M.A. Bos. De filmpjes vertellen hoe mensen op allerlei plekken meedoen in die beweging. Doe ook mee en luister naar hun verhalen en laat je inspireren!

  • Tijd: 19.30 uur

Oud papieractie Chr. Mannenkoor Vroomshoop

{image_text}

Iedereen met oud papier is weer welkom op zaterdagochtend 1 april tussen 9 en 12 uur bij de papiercontainers op de parkeerterreinen bij de Jumbo en bij fysiotherapie De Haere. De mannen van het koor staan daar klaar om uw papier in ontvangst te nemen.

Geen tijd op dat moment? U kunt uw oud papier ook kwijt in onze twee vaste containers:
- Op de parkeerplaats van Expert Berkhof aan de Tonnendijk te Vroomshoop, tijdens de openingstijden van de winkel.
- Op het terrein van de Larcom (tussen de studio van DeltaFM en de brandweerkazerne), aan de Karel Doormanlaan 5. Daar kunt u gedurende kantoortijden terecht.

  • Tijd: van 09.00 uur tot 12.00 uur

Harmonie Vroomshoop organiseert jeugdfestival in Het Punt

VROOMSHOOP - Op zaterdag 3 juni organiseert muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop, in het kader van hun 75-jarig bestaan, een jeugdfestival in samenwerking met de OBM (Overijsselse Bond van Muziekverenigingen). Aan dit festival doen verschillende jeugdorkesten en jeugdslagwerkgroepen uit de regio mee. Onder andere orkesten en slagwerkgroepen uit Vroomshoop, Den Ham, Rijssen, Vriezenveen, Losser Borne en Vasse doen mee. De optredens worden beoordeeld door een deskundige jury. Zij maken een verslag en geven het optreden punten.

  • Tijd: van 10.30 uur tot 16.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›