4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Evenementenagenda april

Dit overzicht is samengesteld op 27-03-2017, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Activiteiten Evenmens in april

TWENTERAND - Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert in de maand februari een aantal activiteiten voor zorgvragers, mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Voor alle bijeenkomsten geldt: mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met Evenmens voor meer informatie, telefoon: 0548 638830 / e-mail: info@evenmens.nl website: www.evenmens.nl

Molenzeilen-expositie in gemeentehuis Twenterand

{image_text}

VRIEZENVEEN - De Leemansmolen in Vriezenveen bestond in 2012 maar liefst 150 jaar. Een belangrijk onderdeel van de jubileumviering was een educatief kunstproject met leerlingen uit groep 7 van vier basisscholen uit de gemeente Twenterand. Het project werd uitgevoerd onder leiding van molenaar Hans Schouten, kunstenares Louise Bramer en haar collega Wil van der Linden. De destijds door de kinderen beschilderde molenzeilen zijn vanaf zaterdag 1 april 2017 te bekijken in de centrale hal van het gemeentehuis van Twenterand in Vriezenveen.

Foto-expositie ‘overLeven’ in Middendorpshuis Den Ham

DEN HAM - Het Expositiehuis Den Ham heeft rond deze tijd van herdenken en vieren een bijzondere fototentoonstelling van Marijke Talen uit Vroomshoop georganiseerd. Fotograaf Marijke Talen (1965) had al lange tijd de wens om Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog te portretteren en hun verhalen vast te leggen, nu het nog kan. Deze wens is uitgekomen met het boek ‘overLeven’ en de gelijknamige reizende foto-expositie.

Tegelijkertijd houdt de Oudheidkundige Vereniging een aansluitende expositie in het Middendorpshuis: “Jodenvervolging en verzet in Den Ham en Vroomshoop”.

Regionale kerkdienst van SIEN in Gramsbergen

{image_text}

GRAMSBERGEN - Op zondag 23 april 2017 is er om 15.00 uur in de Vlaswiekkerk, Van Riemsdijkstraat 2 te Gramsbergen een aangepaste kerkdienst, die wordt georganiseerd door Sien (voorheen Philadelphia) - Regio Ommen.
Wij hopen weer velen te mogen begroeten in deze SIEN-dienst.

  • Tijd: 15.00 uur

Evangelisatiedienst m.m.v. ‘Gerdie & Combo ’

VROOMSHOOP - Op zondagavond 23 april is er een Evangelisatiedienst in de Baptisten Gemeente ’t Lieniezer te Vroomshoop. De dienst begint om 19.00 uur. Gerdie & Combo zullen medewerking aan deze dienst verlenen. Deze band bestaat uit diverse leden. Zij hebben al vaak meegewerkt aan veel bijzondere diensten: homecoming- en themavieringen, worship- en doopdiensten. Ze zingen naast diverse opwekkingsliederen ook ander repertoire. Ze begeleiden zichzelf op o.a. gitaar, piano en bas. Zij geloven dat God hen de gave van muziek heeft gegeven. Zij willen Hem hiermee dienen door met hun muziek mensen te bemoedigen en God de eer te geven. De spreker van deze avond is Ds. Christiaan Vos.

  • Tijd: 19.00 uur

Oranje Hart Den Ham klaar voor 5e feestjaar

DEN HAM - Stichting Oranje hart Den Ham is na een drukke voorbereiding klaar voor de aankomende feestweek. Met de Orange Obstacle Run heeft het programma op Koningsdag een nieuwe impuls gekregen. Woensdagmiddag 26 april begint het programma met de 65+ middag ‘Oldies but Goldies’, die net als voorgaande jaren al nagenoeg uitverkocht is. Duo Tiz’nix komt met een optreden en ook de prijzen-bingo zal natuurlijk niet ontbreken! Victor Kanters van Oranje hart is blij met de samenwerking met Carintreggeland: “de medewerkers van Carint helpen ons ieder jaar om ook de oudere inwoners van het dorp een mooie middag te laten beleven. Typisch iets voor het dorp Den Ham".

Koningsdag Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Vriezenveen staat dit jaar op Koningsdag weer bol van de activiteiten. Een vrijmarkt, live muziek, straatvoetbal, springkussens en een groot gezellig terras op het Tilanusplein zijn de ingrediënten voor een bijzondere dag. De vrijmarkt wordt gehouden ’s ochtends vanaf 8 uur gehouden op de Dorpsstraat vanaf Het Wapen van Vriezenveen tot aan het Tilanusplein. Er zijn geen kosten aan verbonden, reserveren is niet nodig, maar wil je een goede plek dan is het wel verstandig om op tijd te komen.
Rond 10 uur wordt de vlag gehesen door de scouting en wordt er door de burgemeester een toespraak gehouden op het bordes van museum Oud-Vriezenveen. Aansluitend geeft de Vriezenveense Harmonie een groot concert.
Voor de kinderen wordt er in de ochtend een straatvoetbal toernooi georganiseerd en staan er op het Tilanusplein, rondom het terras, diverse springkussens en stormbanen opgesteld. ’s Avonds wordt er ook nog een lampionoptocht gehouden, start om 20:30 vanaf de Elthetoschool.
Vanaf 12 uur is er op het podium voor de Grote Kerk veel livemuziek te horen afgewisseld door een allround DJ. Midden op het Tilanusplein staat een groot terras met gezellige zitjes en goede eterij. Vanaf het terras is er een prima uitzicht op het podium en de springkussens.

  • Tijd: 08.00 uur

Koningsdag Westerhaar

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Op Koningsdag, donderdag 27 april, staan er in Westerhaar-Vriezenveensewijk weer verschillende activiteiten op het programma en u wordt door de Oranjevereniging van harte uitgenodigd om hier aan deel te nemen en/of te komen kijken. Om 10.00 uur starten we met het hijsen van de vlag bij het Haarhuus. Dit wordt gedaan door leden van de Admiraal Kruys groep van de scouting uit Vriezenveen en Muziekvereniging Soli Deo Gloria zal dit muzikaal begeleiden. Aansluitend start de optocht van versierde fietsen en skelters ( +/_10.30 uur)
Kinderen kunnen met hun versierde fiets of skelter meerijden in de stoet, die vooraf gegaan wordt door de muziekvereniging. Het start en eindpunt is bij het Haarhuus waar aansluitend ook de prijsuitreiking is voor de mooiste creaties.
‘s Middags om 13.30 uur start De Strijd.

  • Tijd: 10.00 uur

Koningsdag in Vroomshoop: grootste vrijmarkt ooit mét houtzaagshow

{image_text}

VROOMSHOOP - De vrijmarkt tijdens Koningsdag in Vroomshoop is groter dan ooit: naast bijna honderd grondplekken en tientallen kramen worden dit jaar extra activiteiten aangeboden op de markt, zoals een houtzaagshow, zijn de kinderspelen vernieuwd, is de fietspuzzeltocht vervroegd en laten lokale organisaties zich massaal zien. Ook Stichting Twentsewens Ambulance is aanwezig op de vrijmarkt.
De vrijmarkt begint op donderdag 27 april om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Deelnemers kunnen hun grondplek of kraam inrichten vanaf 8.30 uur. Dit jaar komen de deelnemers aan de vrijmarkt uit heel Overijssel: van Zwolle tot Enschede en van Hardenberg tot Deventer. Ook zijn alle dorpskernen van de gemeente Twenterand vertegenwoordigd, waaronder de Leemansmolen uit Vriezenveen. Zij bieden meelproducten aan welke ambachtelijk gemalen zijn op de Leemansmolen en Korenmolen de Leeuw in Lettele.

  • Tijd: van 11.00 uur tot 16.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›