4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Schilderijententoonstelling “Ter herinnering aan Dinie Regeling”

VRIEZENVEEN - Dinie Regeling uit Vroomshoop was een creatief persoon, maakte kaarten en kaarsen met allerlei gecombineerde technieken, ze schilderde en gaf schilderles. Ze stond ook met haar producten op beurzen en kerstmarkten. Wel 40 jaar heeft ze haar creatieve geest gebruikt om iets moois te maken. Helaas is ze ons vorig jaar ontvallen. Haar leerlingen hebben in de loop der jaren onder haar bezielende leiding veel schilderkunstwerken gemaakt. Zelf heeft Dinie les gehad van de heer Beulakker. Ze heeft bij velen geprobeerd de kennis en vaardigheden van het schilderen bij te brengen, en te begeleiden waar nodig. Één van haar leerlingen memoreerde: “was je zelf nog niet helemaal tevreden met je werkstuk, dan kon Dinie met een streepje of een accentje precies aangeven wat er aan mankeerde”.

Evenementenagenda april 2018

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 23-03-2018, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Expositie ‘Surrealisme met een knipoog’ in Den Ham

{image_text}

DEN HAM - De Stichting Expositiehuis Den Ham houdt de expositie “Surrealisme met een knipoog” met actueel werk van Kees Visser uit Almelo. Zijn werk is te bewonderen in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham. De tentoonstelling is open op woensdag t/m vrijdag van 14.00 uur t/m 16.00 uur in de periode 18 april t/m 25 mei. Toegang gratis.

Eerste Nationale Bijentelling

TWENTERAND - In het weekend van 21 en 22 april organiseert Nederland Zoemt de eerste Nationale Bijentelling. Doe ook mee aan dit landelijk onderzoek door in je tuin gedurende een half uur bijen te tellen. Dit onderzoek is belangrijk, omdat het niet goed gaat met wilde bijen. Ruim de helft van de bijna 360 bijensoorten is bedreigd. Wilde bijen zijn belangrijk voor bestuiving van onze gewassen en wilde bomen en planten. Om de bij beter te kunnen helpen, is meer informatie nodig over waar bijen voorkomen en met hoeveel ze zijn. Ook in Overijssel.

Groninger troubadour sluit theatertour en -seizoen af in Twenterand

{image_text}

VROOMSHOOP – Herkenbare liedjes en verhalen over stress, verlies, vaderschap, ouder worden en liefde. Thema’s die allemaal voorbij komen in Tachtig Tammo, de eerste solo-theatertour van troubadour Jan Henk de Groot. Op zaterdag 21 april 2018 zal De Groot mensen in Het Punt kennis laten maken met Platenzaak ‘Evelyntje’, jeugdliefde ‘Janine’, het therapeutische ‘Vuurtje kieken’ en het zoeken naar ‘Evenwicht’. Maar ook 'Mamme van Michel', ‘Dubbelcassettedeck’ en ‘Kielsterachterweg’ van het album ‘Weerom’, waar hij de Dagblad van het Noorden streektaalprijs voor ontving, komen voorbij. Twenteranders kunnen zich opmaken voor een avond met mooie liedjes en anekdotes!

  • Tijd: 21.00 uur

Dubbelconcert Kamerkoor Pro Musica in Den Ham

DEN HAM - Op zaterdag 21 april a.s. geeft Kamerkoor Pro Musica zowel ’s middags als ’s avonds een concert in “De Fontein” te Den Ham. Samen met organist Gerrit Hoving voert het koor een gevarieerd en sfeervol programma uit met composities van o.a. Hassler, Bach, Mozart, Duruflé en Brewer.

  • Tijd: 16.30 uur en 20.00 uur

Kinderpraise ‘Ik zie jou!’ Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Zondag 22 april is de kinderpraise, jullie hebben vast wel gelezen of gehoord dat we leden zochten voor het kinderpraise koor! Nou dat koor gaat nu met de kinderpraise hele mooie liedjes zingen, hoe leuk is dat?! Het thema is Ik zie jou! En Anne Minkjan zal wat vertellen over de barmhartige Samaritaan.

  • Tijd: van 18.30 uur tot 19.30 uur

Jeugddienst in Frederikskerk Kloosterhaar

KLOOSTERHAAR - Zondag 22 april organiseert de jeugddienstcommissie ter afsluiting van het jeugdwerk een slotdienst. Deze gezinsdienst is om 11.00 uur in de ‘Frederikskerk’ in Kloosterhaar. Vanaf 10.00 uur is er gelegenheid om koffie/thee en ranja te drinken in ‘het Haarschut’!
Het thema van deze dienst is “De wereld is mooier met jou!”

  • Tijd: 11.00 uur

Regionale kerkdienst van SIEN in Nijverdal

{image_text}

NIJVERDAL - Zondag 22 april 2018 is er om 15.00 uur in de ‘De Schaapskooi’, Kuperserf 49 te Nijverdal (de Kruidenwijk) een aangepaste kerkdienst, die wordt georganiseerd door Sien – Regio Ommen. Voorganger is ds. R.J. Perk uit Nijverdal. Het thema is “De vier vrienden van het dak”.

  • Tijd: 15.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›