4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Expositie intimiteit en seksualiteit in woonzorgcentra TMZ

VRIEZENVEEN/WESTERHAAR - In de woonzorgcomplexen en verpleeghuizen van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) is vanaf 15 augustus de expositie ‘Er is iets groots, iets wilds en rustigs gaande’ te zien. Het is een landelijke tentoonstelling over ouderen, intimiteit en seksualiteit. Curator Alie Lucas, fotograaf Inge Nicolaij en schrijver Adwin de Kluyver portretteren in deze tentoonstelling in woord en beeld het intieme leven van een generatie. Werk van Nederlandse dichters vult de foto’s en verhalen – vol wellust, weemoed, verlangen en eenzaamheid – aan.
De expositie is een vervolg op het symposium ‘Het blijft iets moois’ dat in mei vorig jaar door TMZ werd georganiseerd rond hetzelfde thema. “Op dat symposium werd er makkelijk en open over gesproken,” zegt geestelijk verzorger Marielle Vlasblom “Toch ervaren wij dat dit bij veel mensen nog steeds niet het geval is. De drempel is hoog. Bij onze bewoners, familieleden, maar ook sommige medewerkers. Dat is begrijpelijk maar ook jammer, want het is toch heel gewoon. Toen wij hoorden van deze expositie zijn wij gaan kijken en hebben haar voor een half jaar naar Twente gehaald.”

Evenementenagenda september 2017

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 25-08-2017, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Louise Bramer in nieuwe expositieruimte Historisch Museum Vriezenveen

{image_text}

VRIEZENVEEN - De ideeën waren er al lang, de aanleiding kwam in mei dit jaar met de expositie over “Het Verzet Kraakt”. Het Historisch museum Vriezenveen denkt al lang over een vervolg op de herinrichting van 2013, toen de Russische afdeling werd vernieuwd. Grote wens was daarbij een speciale ruimte voor tijdelijke exposities op de benedenverdieping, daar waar nu de expositie “Het Verzet Kraakt” te zien is. Deze expositie eindigde op zaterdag 26 augustus. Onze tentoonstellingscommissie werkt echter hard aan een vervolgprogramma.
De expositieruimte beneden zal als eerste gebruikt worden door kunstenares Louise Bramer uit Vroomshoop en wel vanaf zaterdag 9 september. Vanaf die datum zijn haar werken drie weken lang in ons museum te zien, tot en met zaterdag 30 september.

Schilderijen van Betty Stokvisch in het Middendorpshuis

{image_text}

DEN HAM - Het Expositiehuis Den Ham toont een nieuwe tentoonstelling met schilderijen van Betty Stokvisch uit Ommen. De in Barneveld geboren schilderes studeerde in 1997 af aan de docentenopleiding kunst en beeldende vorming van Windesheim. Het beeldend bezig zijn is voor haar een voortdurend spel en onderzoek. Het gaat haar niet zozeer om de afbeelding maar om de verbeelding van de dingen. Betty geeft met verf op doek gestalte aan vaak persoonlijke belevingen, waarin de emotie de hoofdrol speelt. Het zijn realistische beelden, maar eigenlijk heeft het niets met de letterlijke realiteit te maken. Juist door de realiteit los te laten, krijg je veel meer ruimte om vrij te associëren. Vaak treedt een kleurrijke figuur in het schilderij naar voren vanuit een vagere achtergrond.

Expositie Fotoclub Wierden in Bieb Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Nog tot zaterdag 30 september is er in de Bibliotheek Vriezenveen een expositie te zien van de Fotoclub Wierden.

De foto's van de leden zijn tijdens de openingstijden van de Bibliotheek te bekijken. Zie: www.bibliotheektwenterand.nl

Voor meer informatie:
Marieke Stegeman / Herma Loman
tel 0546-562385 / 06-45456336
e-mail: m.stegeman@bibov.nl
herma.loman@chello.nl

  • Entree: Gratis

Speciaalbier, bourbons, BBQ en Livemuziek in en om Het Wapen van Vriezenveen

{image_text}

VRIEZENVEEN - Komend weekend vinden er bij Het Wapen in Vriezenveen 2 evenementen plaats. Op vrijdag 22 september is er een speciaalbierenavond genaamd ‘De Vjeanse Zwarre’. Hier zijn, onder het genot van een hapje en goede muziek, wel 20 verschillende bieren te proeven die geschonken worden door 5 verschillende brouwers. Zondag de 24e is er een USA Summer Day, hier kunt u terecht voor verschillende Amerikaanse whisky’s en bourbons en een goed gevulde BBQ. Dit alles onder het genot van livemuziek van onder andere de Amerikaanse Dudley Taft.

Dansavond voor 50+ in k.c. Irene te Vroomshoop

VROOMSHOOP - Op woensdag 1 november is er de tweede dansavond voor 50+ uit onze omgeving. Deze wordt gehouden in gebouw “Irene” aan de Julianastraat te Vroomshoop. We beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.30 uur.

  • Tijd: van 20.00 uur tot 22.00 uur

Kerkdienst van SIEN in Den Ham met ‘Ancora’

{image_text}

DEN HAM - Op zondag 24 september 2017 is er om 15.00 uur in de Hervormde Dorpskerk, Brink 4 te Den Ham een aangepaste kerkdienst, welke wordt georganiseerd door Sien – Regio Ommen. Voorganger in deze dienst is. Ds. G. de Goeijen uit Den Ham. Muzikale medewerking is van “Ancora” uit Zwolle. Dat is een zang- en muziekgroep van mensen met een verstandelijke beperking. Sien komt op voor belangen van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe omgeving en zet zich in voor een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen meedoen, net als ieder ander.

  • Tijd: 15.00 uur

Evangelisatiedienst met gospelkoor Metanoia

{image_text}

VROOMSHOOP - Op zondagavond 24 september is er een Evangelisatiedienst in de Baptisten Gemeente ’t Lieniezer te Vroomshoop. De dienst begint om 19.00 uur.
Metanoia uit Enschede zal haar medewerking aan deze dienst verlenen.

  • Tijd: 19.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›