4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Tentoonstelling “Trots op Den Ham”

{image_text}

DEN HAM - Het Expositiehuis Den Ham nodigt ieder van harte uit voor de nieuwe tentoonstelling “Trots op Den Ham” met werk van (ex)Hammenaren. Als Stichting Expositiehuis Den Ham willen we graag op een creatieve wijze ons dorp presenteren met deze groepsexpositie. Op 1 juli 1818 werd Den Ham burgerlijk zelfstandig, dus 200 jaar geleden. Ruim twintig kunstenaars hebben in eigen stijl en met eigen keuze van materialen een of twee kunstwerken gemaakt. Daarmee geven zij antwoord op vragen, die gesteld werden door het Expositiehuis, zoals: Hoe beleef je Den Ham? Wat spreekt je aan in Den Ham? Welke inspiratie geeft Den Ham je? Wat emotioneert je? Welk plekje wil je vereeuwigen? Welke herinnering komt er in je op als je terugkijkt?

Evenementenagenda augustus 2018

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 27-07-2018, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Openingstijden Bijenstal Vriezenveen

{image_text}

VRIEZENVEEN - De bijenstal in het Herman Jansenpark in Vriezenveen is gedurende de zomer op een aantal woensdagmiddagen open voor belangstellenden. Om jong en oud kennis te laten maken met de bijzondere wereld van bijen en bijen houden is de bijenstal dan bemand door meerdere imkers die veel kunnen vertellen over de bijen.

  • Tijd: van 13.00 uur tot 16.00 uur

Struinen door de heide van het Springendal

{image_text}

HEZINGEN - Augustus is dé maand om de hei op te gaan. In deze maand kleuren grote delen van het Springendal paars door de bloeiende heide, een prachtig gezicht en een ware beleving er door heen te struinen. De term heide is een begrip, maar er zijn vele plant- en diersoorten naast de werkelijke heideplant die thuis horen in de verschillende typen heide. Ook bij het beheer van een gezonde hei komt veel kijken, tijdens deze heide-excursies gaan we in op ontstaan, flora en fauna en het heidebeheer van vroeger en nu.

  • Tijd: 18.45 uur

Expositie en Boerenmarkt Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Op woensdag 22 augustus is er tijdens de Boerenmarkt weer een expositie in CCK2. Dit keer komen de cursisten van Lenie de Kruijff exposeren. In de wintermaanden volgen ze een cursus in het Westerdok op woensdagmorgen.
Nu is de tijd rijp dat de groep van plusminus 12 personen hun "werken" willen delen tijdens de expositie. De stijlen zijn zeer verrassend; iedere schilder heeft zijn of haar eigen voorkeur. Eén ding is zeker: de bezoekers worden verrast met prachtige schilderkunsten!

  • Tijd: van 07.30 uur tot 13.00 uur

Boerenmarkt Vriezenveen belooft gezellig spektakel te worden

{image_text}

VRIEZENVEEN - Al vakantie of plannen aan het maken? Hou dan in ieder geval een plekje vrij op de kalender voor de Boerenmarkt in Vriezenveen. De derde woensdag in de bouwvakvakantie, dit jaar dus op woensdag 22 augustus, wordt het weer super gezellig in Vriezenveen. Een prominente plek is gereserveerd voor de kinderrommelmarkt. Kinderen hoeven zich niet vooraf op te geven, maar kunnen ’s morgens een plekje uitzoeken. Voor 5 euro mogen ze hun spulletjes verkopen.
De Veemarkt is als vanouds weer het domein van de paardenmarkt. De oude trekkers zijn natuurlijk aanwezig, veel kramen op de braderie, de wekelijkse warenmarkt en dat allemaal gelardeerd met muziek.
Dit jaar heeft men de Stroatklinkers uit het Groninger land uitgenodigd. Ze zijn al jaren op elkaar ingespeeld en stralen dat men hun muziek ook uit. Zij treden een aantal keren op en doen dat op het Tilanusplein. De Boerenmarkt duurt dit jaar tot 13.00 uur.

Zomerzangavond Grote Kerk Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Op D.V. woensdag 22 augustus 2018 hopen we samen liederen te zingen rond het thema “Jezus, ga ons voor!” De samenzang zal worden begeleid door organist Niek Nijland en de trompettisten Henjo Lemans en Aniek Otten. Deze zangavond zal gehouden worden in de Grote Kerk, Westeinde 39 te Vriezenveen en begint om 19.30 uur. De deuren van de kerk staan open vanaf 19.00 uur. De toegang is vrij. Aan de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten, na afloop wordt u een kopje koffie, thee of limonade aan geboden in CCK2. U en jij zijn van harte uitgenodigd met ons mee te zingen.

  • Tijd: 19.30 uur

Zomerfeest in De Pollen/West-Geesteren

DE POLLEN/WEST-GEESTEREN - Het laatste week van de bouwvak, 24 en 25 augustus, wordt voor de zestiende keer het Zomerfeest gehouden op de gemeentegrens van Tubbergen en Twenterand. Iedereen kijkt weer uit naar dit altijd gezellige feestweekend voor iedere leeftijdsgroep.

Geerdijks Brugfeest

{image_text}

GEERDIJK – De rommelmarkt is, na een korte afwezigheid, terug tijdens het Geerdijks Brugfeest. Dit jaar is het evenement in het centrum van Geerdijk op zaterdag 25 augustus. Inmiddels kunnen belangstellenden die willen deelnemen aan de rommelmarkt van het Geerdijks Brugfeest zich opgeven via Facebook: @geerdijksbrugfeest.

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›