4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

“Zussenstreken” in Expositiehuis Den Ham

{image_text}

DEN HAM - Zoals de titel al duidelijk maakt exposeren van 14 januari 2017 tot en met 24 februari 2017 twee zussen in het Middendorpshuis in Den Ham: Rieke Walraven-Mast en Adriana Mast. Rieke Walraven-Mast (1947, Paramaribo) woont en schildert in Den Ham. Na een werkzaam leven in het onderwijs ging Rieke zich na haar pensionering intensiever met schilderen bezig houden. Sinds 2012 schildert ze bijna iedere dag. Ze volgt wekelijks lessen bij haar zus in Ruinen. Rieke maakt werk in olieverf en acryl; meestal modern realistisch, maar soms ook abstract. De onderwerpen zijn portretten, bloemen, stillevens en situaties die ze tegenkomt. Zij nam deel aan diverse exposities in Overijssel en Drenthe.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur

Schilderijententoonstelling in Vriezenveen

{image_text}

VRIEZENVEEN - In de bibliotheek van Vriezenveen zijn tot en met 10 maart schilderijen te bewonderen van de heer Peter Wiltvank. De heer Wiltvank is lang geleden begonnen met schilderen. Tot aan zijn overlijden, bijna 2 jaar geleden, is menig werkstuk uit zijn handen gekomen. Op de basisschool ontstond al zijn belangstelling voor tekenen en schilderen. In de jaren 90 van de vorige eeuw ontwikkelde zich de schilderkunst door zelfstudie en liefde en plezier in de hobby. De natuur, dieren en personen, exacte weergaves, abstracte en vrije vormen, klein en groot, alles vindt u in de tentoonstelling.
Graag wil mevrouw Wiltvank u laten genieten van de gevarieerde verzameling.

Expositie in het gemeentehuis van Twenterand in Vriezenveen.

{image_text}

VRIEZENVEEN - Het gemeentehuis van de gemeente Twenterand beschikt sinds kort over een echte expositieruimte. Deze bevindt zich in de hal van het gemeentehuis in Vriezenveen. De expositiewanden vormen een prachtige aanvulling op de vitrine voor klein 3-D werk. En daarnaast op de Digitale Kunstmuur waarop filmpjes te zien zijn van beeldende kunstenaars uit de gemeente Twenterand.

Natuurfotografen exposeren in de Peddemorsboerderij

{image_text}

VRIEZENVEEN - De Stichting Peddemorsboerderij organiseert in februari voor de tweede keer een expositie, die gaat over de natuur en dan vast gelegd door fotografen uit Twenterand. De fotogroep van de KNNV afd. Vriezenveen gaat evenals vorig jaar samen met de Stichting deze expositie organiseren.
Vorig jaar deden aan de expositie 24 fotografen mee met ongeveer 240 prachtige natuur foto’s uit de gemeente Twenterand. Deze expositie was een geweldig succes en werd bezocht door een groot aantal bezoekers, die lovend waren over de kwaliteit van de foto’s.
De fotografen waren zelf ingenomen met het idee om als amateurfotografen te laten zien hoe zij hun liefde voor de natuur in dit gebied hebben vereeuwigd op beeld en dat voor een groter publiek in deze boerderij te exposeren. Landschapsfoto’s werden afgewisseld met een stiekeme blik op de vele dieren die in en rond Twenterand werden gespot. Dit alles heeft het bestuur van de St. Peddemorsboerderij doen besluiten ook dit jaar deze expositie weer op haar programma te plaatsen. De expositie begint op donderdag 9 februari en eindigt op zaterdag 25 februari.

Activiteiten Evenmens in februari

TWENTERAND - Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert in de maand februari een aantal activiteiten voor zorgvragers, mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Voor alle bijeenkomsten geldt: mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met Evenmens voor meer informatie, telefoon: 0548 638830 / e-mail: info@evenmens.nl website: www.evenmens.nl

Geef aan de Jantje Beton collectant van SJDH!

{image_text}

DEN HAM - Van 13 t/m 25 februari 2017 wordt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte georganiseerd: een collecte vóór en dóór organisaties bij u in de buurt. In Den Ham lopen de vrijwilligers van Stichting Jongerenwerk Den Ham (SJDH), samen met jongeren, voor de Jantje Beton Collecte. Met de collecte is 50% van de opbrengst voor de clubkas en de andere 50% besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. Want buitenspelen is gezond en leuk!

Kunstzinnig project met bijzondere activiteiten in Het Punt

{image_text}

VROOMSHOOP - Tot 18 maart is er, in samenwerking met bibliotheek Vroomshoop, een speciale tentoonstelling in het Punt te zien. Sasha Smits uit Westerhaar heeft een vriend van haar, Ben Acket uit ‘s Hertogenbosch, bereid gevonden naar Vroomshoop te komen en een aantal van zijn schilderkunstwerken genaamd “Cosmic Explosion” te vertonen en mensen te betrekken bij het zelf schilderen.

  • Tijd: 11.00 uur

Bingo voor leden van Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Op vrijdag 24 februari wordt de jaarlijkse bingo voor onze leden georganiseerd. Het begint om 19.30 uur in de Klaampe. De zaal is om 18.45 uur open.
Op vertoon van de ledenkaart krijgen de leden een gratis bingokaart. Er mag per kaart 1 introducé meegenomen worden. Deze krijgt ook een kaart. Er kunnen in de zaal bingokaarten bijgekocht worden.
Wij hopen op een goede opkomst en een gezellige avond

  • Tijd: 19.30 uur

Zangdienst in Het Anker te Vroomshoop in een nieuw jasje

VROOMSHOOP - A.s. zondag, 26 februari, is er in de Kerkelijk Centrum het Anker een zangdienst. Het is een zangdienst met een unieke begeleiding van de samenzang. De begeleiding wordt verzorgd door een blazersensemble o.l.v. Pieter Ekkel, een combo o.l.v. Peter Botter en het orgel, dat wordt bespeeld door Gezinus Veldman. Deze combinatie is hopelijk een start voor een mooie samenwerking.

  • Tijd: 19.00 uur

Kindertheater ‘Je bent een parel’ komt naar Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - Zondagmiddag 26 februari 2017 om 16.00 uur zal Kindertheater ‘Je bent een parel’ -in de Baptisten Gemeente ’t Lieniezer te Vroomshoop - een voorstelling geven. Het thema is: ‘Goed genoeg!’. Marieke Sleurink gaat een gevarieerd programma brengen met een eenvoudige, heldere boodschap. Kinderen kijken niet alleen naar de voorstelling maar beleven mee. Samen met hen beleeft zij bijzondere avonturen. Dat zal een boeiend geheel zijn met de nodige interactie. De voorstelling heeft (een verhaal uit) de Bijbel als uitgangspunt. Haar show spreekt vooral kinderen in de basisschoolleeftijd aan, maar is zeker ook voor volwassenen de moeite waard!

  • Tijd: van 16.00 uur tot 17.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›