4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Vrijdagmiddagborrel in Het Punt!

{image_text}

VROOMSHOOP – Het Punt nodigt op 30 augustus alle bedrijven, (maatschappelijke) organisaties, winkeliers, (basis)scholen uit voor de maandelijkse VrijdagMiddagBorrel! Elke laatste vrijdag van de maand is er gelegenheid om elkaar op gezellige en informele wijze te ontmoeten. Voor de meeste mensen is de vrijdagmiddag namelijk hét moment waarop er één bepaald gevoel overheerst: het is weekend. En juist daarom organiseert Het Punt dé VrijdagMiddagBorrel!

  • Tijd: 16.30 uur

Speels, uitdagend en leerzaam: Free Energy!

{image_text}

VRIEZENVEEN - Twente wil bij uitstek de regio zijn die mogelijkheden biedt voor ontwikkeling, innovatie en onderzoek. Als innovatieve maakregio heeft Twente burgers nodig die geïnteresseerd zijn in techniek en in staat zijn om in een technologische omgeving te werken. Vandaar dat Tetem deze zomer het High Tech programma “Free Energy” presenteert voor kinderen in heel Twente. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen tijdens de zomervakantie zelf energie opwekken. Kinderen worden zo op speelse wijze bewust gemaakt van het belang van duurzaamheid en groene energie.

Op zaterdag 24 augustus zijn er twee workshops bij Bibliotheek Twenterand in Vriezenveen, van 10.00 uur tot 11.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en van 12.00 uur tot 13.30 uur voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 13.30 uur

Jaarlijks dressuurconcours Diamant van Twenterand weer van start.

{image_text}

DEN HAM - Op 24 en 25 augustus is het terrein van de Rijvereniging de Bosruiters weer het decor van de jaarlijkse dressuurwedstrijd ‘Diamant van Twenterand’
Tijdens deze dressuureditie van de Diamant van Twenterand komen vele ruiters en amazones uit de regio aan de start, om te strijden om mooie prijzen. Hierbij rijden ze een dressuurproef op verschillende niveaus.

  • Tijd: 08.30 uur

Natuur en milieufietstocht van Milieuraad Den Ham - Vroomshoop

DEN HAM/VROOMSHOOP - De natuur- en milieufietstocht, georganiseerd door Milieuraad Den Ham-Vroomshoop, wordt gehouden op zaterdagmiddag 24 augustus. Er is een mooie route in de omgeving van Den Ham met een lengte van 25 km. De start tussen 13.00 en 14.00 uur vanaf het erf van de familie Plaggenmars, Vroomshoopseweg 27A in Den Ham (achter Profile Tyrecenter Heuver).

  • Tijd: van 13.00 - 14.00 uur tot 17.00 uur

‘Kom en Zie viering’ met ‘Vrienden’ in Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - Op zondagavond 25 augustus is er een Openluchtviering. Deze wordt gehouden op het parkeerterrein van Baptistengemeente ’t Lieniezer,
De groep ‘Chaverim’ (‘t Hebreeuwse woord voor ‘Vrienden’) zal medewerking aan de Openluchtdienst verlenen. Al heel wat jaren werken Kees Huigen en zijn muzikale vrienden, in wisselende samenstellingen mee in aan bijzondere diensten (homecoming-en worship). Zij zingen voornamelijk Nederlandstalige liederen en spelen op diverse instrumenten. Zij willen met hun muziek getuigen van Jezus Christus en anderen bemoedigen!
De spreker van deze avond is broeder Pieter Eleveld uit Vroomshoop

  • Tijd: 19.00 uur

Optreden Regio Accordeon Orkest, Beeklustpark Almelo

ALMELO - Het 1e optreden in het Beeklustpark na de zomervakantie komt er al weer aan. Op zondag 25 augustus treedt om 15.00 uur het Regio Accordeon Orkest uit Neede op.
Het orkest is in 1983 opgericht. Op dit moment bestaat het orkest uit circa 20 enthousiaste muzikanten. Onder de deskundige leiding van Frank Sterenborg laten zij horen dat het accordeon vele muzikale mogelijkheden biedt. Niet alleen een gangbare tango of wals, maar ook popmuziek zit in het repertoire.

  • Tijd: 15.00 uur

Ontmoetingsdienst in Daarlerveen

DAARLERVEEN - Op zondag 25 augustus 2019 organiseert de evangelisatiecommissie van “De Schoof” en “De Kruiskerk” een ontmoetingsdienst in Daarlerveen. We beginnen om 17.00 uur in de sporthal te Daarlerveen (ingang vanaf Spoorstraat). Waarom in de sporthal? Aan deze ontmoetingsdienst werkt de Vakantie Bijbel Week (die op dinsdag 20 en woensdag 21 augustus in de sporthal wordt gehouden) mee. Alles staat dan klaar en de sporthal is feestelijk aangekleed. Voorganger is ds. M.A. Bos. Het thema is ‘SchatRijk!’

  • Tijd: 17.00 uur

Jongerenraad Twenterand: ‘’pimp de krimp!’

TWENTERAND - De Jongerenraad wil met hun volgende initiatief een beter beeld krijgen van wat er speelt onder jongeren in de gemeente Twenterand. ‘’Wij zijn nog hard op zoek naar deelnemers!’’

Pimp de Krimp is een initiatief van Plattelandsjongeren.nl. Met het project wil de landelijke vereniging in lokale gemeenten jongeren en professionals bij elkaar brengen via een interactieve workshop. Tijdens de workshop gaan de deelnemers in gesprek over een onderwerp dat in hun gemeente speelt. Als belangstellende heeft de Jongerenraad het voortouw genomen om het project naar de gemeente Twenterand te halen. De Jongerenraad wil namelijk weten hoe we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat jongeren met plezier in de gemeente Twenterand blijven wonen.

  • Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›