4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Evenementenagenda juni 2019

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 28-05-2019, wijzigingen voorbehouden.
Zie: www.puurtwenterand.nl voor actuele en uitgebreidere gegevens

Mannenkoor Vroomshoop werkt mee aan muziektheater De Groene Jager in Den Ham

{image_text}

DEN HAM - De stichting Midzomeravond Den Ham (MZA) organiseert al sinds 2009 een cultureel evenement in de midzomer, namelijk een kunstmarkt in combinatie met een muzikale activiteit rondom de Brink in Den Ham. Dit jaar is dat de muzikale vertolking van de sage van De Groene Jager. Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop werkt daaraan mee, en ook een kinderkoor, gevormd uit (klein)kinderen van mannenkoorleden. Beide staan onder leiding van Gezinus Veldman, die ook de muzikale leiding heeft over de gehele muzikale avond.

  • Tijd: van 18.30 uur en 20.30 uur tot 19.45 uur en 21.45 uur

Schilderijententoonstelling van Anni Weits

{image_text}

VRIEZENVEEN - In de bibliotheek van Vriezenveen hangt t/m eind juli een 19-tal schilderijen van Anni Weits. Anni is pas op latere leeftijd begonnen met tekenen en schilderen. Toen ze om gezondheidsredenen moest stoppen met haar baan, vrijwilligerswerk en hobby, kreeg ze het advies iets te gaan doen op het gebied van tekenen en schilderen. Het heeft even geduurd voor het zover was, maar toen ze na 5 jaar een oproep zag in een plaatselijke krant voor een aquarelgroep is ze daar eens gaan kijken. Dat was in 2005 en nog steeds is ze bij die schildersgroep, waar niet alleen met aquarel, maar ook met andere verfsoorten en krijt wordt gewerkt. In de winterperiode komen die creatievelingen elke week op dinsdag bij elkaar, de laatste tijd in Buurthuis Westerdok aan de Sportlaan in Vriezenveen.

Dubbelkwartet G-Groot sluit seizoen af in Willibrorduskerk te Geerdijk

GEERDIJK -Na twee geslaagde uitvoeringen van de Stabat Mater in Mariënheem en Heeten april j.l. en op 17 mei 2019 het huiskamerconcert in de Reggestee te Hellendoorn zal Dubbelkwartet G-Groot nog één keer schitteren in een zomerconcert te Geerdijk.
Het concert zal plaats vinden in de Willibrorduskerk aan de Schoolstraat te Geerdijk. Bekende maar vooral ook nieuwe werken zullen ten gehore worden gebracht, waaronder de première van de Gregoriusmis (C.Rodijk). Tijdens dit concert zal een prachtige pianowerk (C.Rodijk) en soliste Gerdien Paalman niet ontbreken.

  • Tijd: 20.00 uur

Emmaüswandeling in ‘Het Veenschap’

DAARLERVEEN - Donderdag 20 juni 2019 wordt een Emmaüswandeling gehouden voor wie de drukte van alledag even wil ‘ontvluchtten’ en zich wil laten inspireren door stiltemomenten, ontmoetingen en verhalen. Ontdek hoek leuk het is om met een groep mensen een mooie wandeling te maken! Op een ongedwongen manier nieuwe mensen leren kennen. In de wandeling van ±4½ kilometer zijn een aantal korte stops opgenomen.

  • Tijd: 19:00 uur
  • Entree: €2,50 per persoon

Avond van gebed voor de vervolgde kerk in Daarlerveen

Diverse mensen in de Bijbel bidden ’s nachts. De Heere Jezus trok zich terug om de hele nacht te bidden (Lucas 6:12). Paulus en Silas gingen om middernacht in de gevangenis in gebed (Handelingen 16:25) en de gemeente van Petrus bleef ’s nachts vol vuur bidden toen Petrus gevangen zat (Handelingen 12:5) Zij vonden de nacht bij uitstek geschikt om zich tot God te wenden. Wereldwijd worden ruim 245 miljoen christenen vervolg omdat ze geloven in de Heere Jezus. Zij vragen keer op keer gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed (nacht van vrijdag 21 juni op zaterdag 22 juni) op diverse locaties in Nederland. Als christen maken we deel uit van hetzelfde Lichaam van Christus. Bid je mee voor je broers en zusters zoals Hea-Woo uit Noord-Korea, Nadhir uit Noord-Afrika of Mojtaba uit Iran?

  • Tijd: van 19.30 uur tot 20.30 uur

Midzomeravond in Den Ham: Een avond vol gezelligheid op de Brink

{image_text}

DEN HAM - Op zaterdag 22 juni wordt de Brink in Den Ham van 16.00 tot 23.00 uur omgetoverd tot Midzomeravond. Met diverse kunststijlen, prachtige muziek en vooral veel gezelligheid viert Den Ham de langste dag van het jaar. De toegang tot deze gezellige avond is geheel gratis.
Wanneer de klok 17.30 uur slaat, wordt Midzomeravond 2019 officieel geopend door burgemeester mevr. A. van der Kolk. De dag heeft dit jaar een verrassend programma.

  • Tijd: van 16.00 uur tot 23.00 uur

Open Dag bij de Vriezenveense Harmonie

{image_text}

VRIEZENVEEN - Op zaterdag 22 juni organiseert de Vriezenveense Harmonie haar jaarlijkse Open Dag in Odeon. Altijd al eens op een klarinet willen spelen, of op een dwarsfluit of een trompet? Op de Open Dag kan het allemaal. En wat te denken om te spelen op stoer slagwerk in soorten en maten, of de gevoelige snaar te raken op een viool? Dat kan ook. De Vriezenveense Harmonie biedt lessen aan in blaasinstrumenten, slagwerkinstrumenten en strijkinstrumenten. Ook worden het komende seizoen weer lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV)/ gegeven. Op deze ochtend kan kennis worden gemaakt met alle instrumenten en zijn docenten aanwezig voor informatie. Een instrument uitproberen en dan al meteen meedoen met een concert. Zo’n uitdaging kan alleen bij de Vriezenveense Harmonie. Deze concertjes zijn om 10.45 en 11.45 uur.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 12.00 uur

Rommelmarkt en Veiling van Amicitia Vriezenveen

{image_text}

VRIEZENVEEN - Op zaterdag 22 juni 2019 wordt weer de jaarlijkse rommelmarkt en veiling van korfbalvereniging Amicitia gehouden. Het is traditioneel een geweldige festiviteit in Vriezenveen, met duizenden verzamelaars, kopers en bezoekers.

  • Tijd: 12.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›