4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Evenementenagenda februari 2018

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 26-01-2018, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Tekencursus van Louise Bramer in Historisch museum Vriezenveen

VRIEZENVEEN - “Alles begint met tekenen,”aldus Louise Bramer, kunstenares in Vroomshoop. Tekenen is de basis van de beeldende kunst en zowel voor schilder, beeldhouwer, en architect van belang. Wil je een goed beeld of een goed schilderij maken dan is het van groot belang eerst een tekening te maken.
Een aantal basisprincipes van de kunst van het tekenen wil Louise graag overdragen in een cursus op zes dinsdagen in februari en maart in de raadszaal van het Historisch Museum Vriezenveen. Ze gaat daarbij onder andere in op licht en donker verdelingen, de vorm en opbouw van een portret, de compositie en de verhouding object en achtergrond, en het zelfportret.

Op weg naar Pasen 2018: Bezinning en Onvoorwaardelijke liefde

DEN HAM - In het kader van de periode op weg naar Pasen 2018 heeft de werkgroep Stille Momenten uit Brinkdorp Den Ham dit jaar tijdens de 40-dagentijd de volgende activiteiten ontwikkeld:
a. Zeven Stille Momenten: Onvoorwaardelijke liefde
b. Hammer Bezinningswandeling (Nieuw).

Expositie borduurwerkstukken Elly ter Beek

VRIEZENVEEN - Tot vrijdag 23 maart is in de leeszaal van de Bibliotheek Vriezenveen een deel van het werk van handwerkkunstenaar Elly ter Beek te zien. Afgezien van het feit dat ze oud-medewerkster is van de Bibliotheek, is ze vooral erg vaardig met de borduurnaald. De expositie betreft een selectie van 13 kunstwerken uit haar collectie.

“Kijk dan. Echt Marsman” in Den Ham

{image_text}

DEN HAM - De Stichting Expositiehuis nodigt iedereen van harte uit voor de expositie `Kijk dan. Echt Marsman” in het Middendorpshuis in Den Ham. Daarmee is voor Ger Marsman een cirkel rond: hij zag er in 1942 het levenslicht als zoon van ‘Garrat van de Mute’. Als vijfde in een gezin van zes kinderen kreeg hij de mogelijkheid om naar de Kunstacademie in Enschede te gaan, waar hij de basis legde voor zijn creatieve carrière. Na zijn pensioen heeft Ger penseel, doek én het impressionisme weer omarmd. Voor het eerst worden deze schilderijen geëxposeerd. Een aantal werken is ook te koop.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur

Bingo in Het Punt

VROOMSHOOP - Woensdagavond 28 februari is er weer een grote geld-bingo in Het Punt. Zaal open 19.00 uur en start bingo 19.30 uur. Er worden 10 rondes gespeeld en 1 superronde, ook zijn er speciale kinderkaartjes te koop.
Dit is de woensdag in de voorjaarsvakantie, dus kinderen worden van harte uitgenodigd.

Er zijn uitsluitend geldprijzen te winnen en vol = vol. Voor groepen van 8 personen of meer kunt u plekken reserveren via Facebookpagina Bingo Vroomshoop of via 06-48967322.

  • Tijd: 19.30 uur

Wandeling ‘Rode konen’ Dal van de Mosbeek

VASSE/MANDER - Ga je mee op zoek naar de eerste tekenen van de lente? Donderdag 1 maart organiseert Landschap Overijssel de wandeling ‘Rode konen’ in het Dal van de Mosbeek. Ga mee met deze frisse en gezonde wandeling en ontdek hoe de natuur zich opmaakt voor het voorjaar. De wandeling start om 14.00 uur vanaf Infocentrum IJs & Es in Mander en duurt ongeveer 2 uur.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur

DUO-concert Harmonie Vroomshoop en EMOS Daarle

VROOMSHOOP - Op vrijdag 2 maart 2018 houdt het fanfareorkest van muziekvereniging “De Harmonie Vroomshoop” een DUO-concert met het fanfareorkest van Chr. muziekvereniging EMOS uit Daarle. Voor het orkest van EMOS is dit een try-out concert. Zij gaan namelijk 17 maart deelnemen aan een concertconcours in Zutphen. Onder leiding van Wilbert Sleumer zullen zij hun concourswerken ten gehore brengen.

  • Tijd: 20.00 uur

Verjaardagsweekend Het Punt bomvol activiteiten

{image_text}

VROOMSHOOP/TWENTERAND - Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Het Punt te Vroomshoop haar deuren opende en het Belevingsplein ervoor officieel geopend werd voor (onder andere) de bevolking van de gemeente Twenterand. Uitstekende reden voor een feestje! Het weekend van 2, 3 en 4 maart 2018 zal daarom volledig in het teken staan van dit jubileum, met activiteiten voor jong en oud.

Evenementenagenda maart 2018

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 23-02-2018, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›