4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Fototentoonstelling over de Engbertsdijksvenen in gemeentehuis Twenterand

VRIEZENVEEN - In het gemeentehuis van de gemeente Twenterand hangt vanaf 18 oktober de fototentoonstelling: “De seizoenen in de Engbertsdijksvenen”. In de zomer van 2016 heeft de Stichting Engbertsdijksvenen een fotowedstrijd georganiseerd met als thema de seizoenen in de Engbertsdijksvenen. Meer dan 100 foto’s zijn er ingestuurd en hieruit zijn 30 foto’s geselecteerd en zijn inmiddels tentoongesteld in het ’t Haarschut in Kloosterhaar, het Dorpsarchief in Kloosterhaar, de Klaampe in Westerhaar en de Koppel in Hardenberg. Uit alle inzendingen is de foto van Tom Kruissink gekozen als winnende foto met het typerende beeld van pluus en de prachtige wolken boven de Engbertsdijksvenen. Deze foto hangt nu in de Pluus in de Engbertsdijskvenen. De fototentoonstelling is een groot succes omdat het zo goed weergeeft hoe mooi dit unieke natuurgebied is in de gemeente Twenterand.

Expositie Kunstkring Westerhaar in “de Weemelanden” in Vriezenveen

WESTERHAAR-VRIEZENVEEN - De Kunstkring Westerhaar verzorgt haar jaarlijkse expositie van werk van leden dit keer in verzorgingshuis "de Weemelanden" in Vriezenveen. Te zien vanaf 23 oktober aan de Koningsweg 24. Het werk bestaat uit onderwerpen die jaarlijks aan de orde komen tijdens de lesavonden. Dit keer zijn experimenten met mixed-media technieken te zien naast portretten.
Op de bovenverdiepingen hangt vrij werk. De tentoonstelling geeft een goed beeld van datgene wat de Kunstkring als doel heeft. Namelijk haar leden kennis laten maken met tal van vormen van technieken en vormgeving. Het getoonde werk laat zien dat op ieder niveau dit leidt tot prachtig werk.

Evenementenagenda november 2017

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 25-10-2017, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl.

Eetmee in Twenterand

TWENTERAND - Elke week kan er worden gegeten in één van de grotere kernen van de gemeente Twenterand. De maaltijden worden verzorgd door vrijwilligers die, samen met de kok iedere keer weer zorgen voor een betaalbare lekkere maaltijd. Eetmee Westerhaar en Vroomshoop hebben een nieuwe kok. Laat u verrassen en kom eten op één van de locaties van Eetmee Twenterand. Eetmee staat voor ontmoeting en samen eten in een ontspannen sfeer. Heeft u geen zin om alleen te eten, wilt u er even uit zijn met uw gezin, anderen ontmoeten? Schuif dan gerust aan bij één van de Eetmee kernen. Iedereen is welkom.

Eetmee vraagt € 5,- per persoon. Gezinsprijs: volwassenen betalen €5,- per persoon; daarbij zijn 2 kinderen (t/m 12 jaar) gratis. Vanaf 3 kinderen € 2,50 per kind. Bij Eetmee kunt u ook cadeaubon kopen om weg te geven.
Opgave is mogelijk tot 3 werkdagen voorafgaand aan de maaltijd. Telefoonnummer: 0546- 481456, te bereiken tot 13.00 uur! Opgave via de website: www.eetmeetwenterand.nl

Jeugddienst k.c. Irene te Vroomshoop

VROOMSHOOP - Misschien heb je de term “golddigger” wel eens voorbij horen komen. Met een “golddigger” wordt meestal iemand aangeduid die een relatie heeft met een miljonair. Maar is geld nu alles in het leven? Er zullen mensen zijn die zeggen dat het leven er leuker op wordt. Je hoeft namelijk nergens op te letten en je kunt je alles permitteren. Het nadeel is wel dat je hebberig wordt en niet wilt delen. Maar is het niet veel belangrijker dat er in goede en moeilijke tijden iemand is waarmee je geluk en problemen kunt delen? Bij God kan dat. Hij luistert naar je geluk en helpt je bij je problemen. Dus wordt jij in plaats van een “golddigger” een GODDIGGER?

  • Tijd: 19.00 uur

Kleindierenshow van H.P.K.V. Den Ham

DEN HAM - Heb jij al eens een grote tamme kip geaaid of een superzacht konijn geknuffeld? Het kan bij H.P.K.V. Den Ham! Zij organiseren namelijk op 23, 24 en 25 november hun jaarlijkse kleindierenshow. Een mooie show waarbij bijna 300 kippen en konijnen in ruim 40 verschillende soorten en kleuren te bekijken zijn. De show is dit jaar anders dan anders en je bent van harte welkom!

9e en 10e voorstelling van De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - Op 23 en 24 november organiseert de Stichting Levend Vroomshoop de 9e en 10e voorstelling van De Winterkraaien. Na vier succesvolle voorstellingen in De Voorveghter te Hardenberg keert de theatervoorstelling terug naar theater Het Punt in Vroomshoop. Beide voorstellingen zijn lang geleden uitverkocht. De belangstelling blijft onverminderd groot en al meer dan 150 mensen hebben zich op een wachtlijst laten plaatsen voor mogelijk een 11e voorstelling in het voorjaar 2018. Belangstellenden kunnen mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen naar Klaas Dragt, telefoon 0546-642191. De entreeprijs bedraagt € 17,50 incl. een fraai programmaboekje van 24 pagina’s.

  • Tijd: van 20.00 uur tot 21.45 uur

Zendingsverkoopmiddag Monica in actie voor Peru

VRIEZENVEEN - De zendingsverkoopmiddag van Monica voor de zending is op vrijdag 24 november 2017, van 15.00 -17.30 uur. Er zijn verschillende activiteiten voor alle leeftijden, o.a. een rad van fortuin, diverse leuke activiteiten voor kinderen en er valt weer van alles te raden en te winnen!
Met de opbrengst wordt het project ondersteund van Matthijs en Rosa Geluk in Noord-Peru voor kerkplanting, opleiding van predikanten en hulpprojecten voor een grote groep armen in vooral de grotere steden. Peru is het afgelopen jaar geteisterd door heftige regenval en modderstromen. Vanaf januari 2018 komen zij op verlof naar Nederland. Via Geluk in Peru kunt u hen op Facebook volgen, maar ook via hun nieuwsbrief op de website www.gzb.nl Iedereen is van harte welkom vrijdagmiddag 24 november in CCK2!

  • Tijd: van 15.00 uur tot 17.30 uur

Aadje Piraatje komt met Sinterklaasvoorstelling naar Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP – Op zaterdag 25 november aanstaande komt theaterduizendpoot Ton Meijer, bekend van talloze films, tv-series en toneelstukken, met kinderboekenheld Aadje Piraatje naar Het Punt in Vroomshoop. Deze levendige vertelvoorstelling met Sinterklaas-thema, waar Meijer kinderen zelf aan mee laat spelen, zal als enige locatie in Overijssel in Het Punt te zien zijn.

  • Tijd: 14.30 uur

Sinterklaas op bezoek in De Pollen

DE POLLEN - Ook dit jaar komen de Sint en zijn pieten weer naar de Pollen en het Oosten van Vriezenveen. En wel op zaterdag 25 november. Om 13.45 wordt de Sint verwacht bij Attent Peddemors in de Pollen, om 14:00 vertrekken zij over de oude Hoevenweg richting de Paterswal.
Om ca.15:00 vertrekken ze vanaf de kruising Oosteinde/Hofmansweg naar ’t Kooykershuus, waar ze om 15.30 verwacht worden voor een gezellige afsluiting. Tevens worden de winnaars van het mooist versierde nepcadeautje bekendgemaakt!
Bij slecht weer gaat de intocht niet door, maar worden de Sint en zijn pieten om 14.30 ontvangen in het ‘t Kooykershuus.

  • Tijd: van 13.45 uur tot 17.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›