4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Evenementenagenda april 2019

TWENTERAND - Dit overzicht is samengesteld op 26-03-2019, wijzigingen voorbehouden.
Zie: www.puurtwenterand.nl voor actuele en uitgebreidere gegevens

Huis-aan-huiscollecte Overijsselse Zieken Omroep (O.Z.O.)

TWENTERAND - In de week van 22 t/m 27 april gaan in de gemeente Twenterand weer ruim 200 collectanten op pad om voor het werk van de Overijsselse Zieken Omroep midden Overijssel huis aan huis een bijdrage te vragen.
De Overijsselse Zieken Omroep is een stichting, die zich inzet voor de zieke jonge en oudere mens en senioren in het algemeen. Hiervoor zijn 70 vrijwilligers vanuit het studiogebouw in Nijverdal actief, om voor deze doelgroep radio- en muziekprogramma’s te maken, die via regionale zenders, internet en in verzorgingshuizen, uitgezonden worden. Ook de huidige moderne Kerkradio is een OZO kernactiviteit.

Expositie José Elfrink in bibliotheek Vriezenveen

{image_text}

VRIEZENVEEN - Tijdens de openingsuren van de bibliotheek te Vriezenveen kunt u genieten van de prachtige schilderijen van José Elfrink. Jose Elfrink is geboren in 1957 en woonachtig in Vriezenveen.
Ze is begonnen aan de DEVA vakschool in Almelo. Daar heeft ze de basistechnieken geleerd. Daarna heeft ze jarenlang weinig gedaan met haar schildertechniek. Totdat ze terechtkwam bij schilderschub Artilo in Almelo, waar ze haar technieken weer opgefrist heeft.
De voorliefde van José gaat uit naar portretten van dieren. Ook schildert ze in opdracht en komen belangstellenden met foto's van hun eigen huisdier.

Soweco viert 50-jarig bestaan met reizende tentoonstelling

{image_text}

VRIEZENVEEN - Voor SOWECO is 2019 een jubileumjaar. Al 50 jaar zetten wij ons in voor mensen aan de basis van de arbeidsmarkt. Opgericht in 1969 om uitvoering te geven aan de Wet sociale werkvoorziening voor onze aandeelhouders, de gemeenten Almelo, Wierden, Tubbergen, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Twenterand. Maatschappelijke veranderingen hebben ervoor gezorgd dat wij een transformatie hebben doorgemaakt van productiebedrijf naar professionele dienstverlener.

Henk Blokhuis exposeert met “Beelden in steen en op papier”

{image_text}

DEN HAM - De Stichting Expositiehuis Den Ham heeft een bijzondere expositie “Beelden in steen en op papier” met werk van Henk Blokhuis uit Almelo. Henk Blokhuis volgde zijn opleiding aan de Kon. Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna gaf hij jarenlang les in tekenen en kunstgeschiedenis aan de inmiddels opgeheven PABO in Almelo, later aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Blokhuis is op beeldend gebied heel veelzijdig. Hij tekent en schildert, maar de laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met grafiek - met name de linoleumsnede- en met beeldhouwen in harde gesteenten. Zijn onderwerpen liggen min of meer naast de deur, zoals revaliderende of musicerende mensen, landschappen of gewone dingen.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur

Koningsnacht Vroomshoop

VROOMSHOOP - Vorig jaar een geweldig mooi feest voorafgaande aan Koningsdag. Ook dit jaar zal de zaal volledig in het oranje en rood-wit-blauw gekleurd zijn. “Het wordt één groot Oranjefeest”, aldus voorzitter Lute Gombert. Tijdens deze muziekavond op vrijdag 26 april in Het Punt treedt de band Jetset Live Top 40 band op. Koningsnacht begint om 21.00 uur en eindigt om 01.00 uur. De dresscode voor dit muziekfeest is oranje. Kaarten voor Koningsnacht in Vroomshoop zijn online te verkrijgen voor 11 euro i.p.v. 15 euro aan de kassa. Voor meer informatie en ticketverkoop: www.feestweekvroomshoop.nl

  • Tijd: van 21.00 uur tot 01.00 uur

Koningsdag in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Doordat er geen signalen kwamen van de Oranjevereniging Vriezenveen en ook MDZK (Mooi Dat ‘t Zo Kan) dit jaar geen kans zag om Koningsdag te organiseren, is op initiatief van de Vriezenveense Harmonie besloten om samen met DOS ‘37 en de Admiraal Kruysgroep Koningsdag te organiseren. Alle activiteiten vinden plaats op en rond de terreinen van de Vriezenveense Harmonie en DOS ‘37.

  • Tijd: van 08.00 uur tot 20.30 uur

Koningsdag in Vroomshoop met vrijmarkt, kinderspellen en brandweerdemonstratie

{image_text}

VROOMSHOOP - Het programma voor Koningsdag in Vroomshoop is vernieuwd ten opzichte van andere jaren. Zo is de vrijmarkt dit jaar verspreid over twee pleinen in plaats van één, zijn er demonstraties van de brandweer, keert de fietstocht na een jaar overgeslagen te hebben terug in het programma en heeft de organisatie de kinderspellen vernieuwd. De officiële opening en het hijsen van de vlag is om 11.00 uur.

  • Tijd: 11.00 uur

Welkom in de kerk (dienst) in Daarlerveen

DAARLERVEEN - Zondag 28 april is er een dienst met een bijzonder karakter in “De Schoof”, Brugstraat 10 te Daarlerveen. Aanvang: 19.00 uur. Het thema is: ‘Een rotsvast geloof’. Wij zingen een aantal bekende Psalmen die ons bemoedigen, troost en hoop geven.
Beste Psalmdichters, als ik aan jullie denk… Aan jullie wil ik wel een brief schrijven. De Psalmen zijn mijn pocketbijbel, een kleine bijbel in de grote bijbel. Hoe deze brief aan de Psalmdichters er verder uitziet? Ook nieuwsgierig en/of wil je bemoedigd worden?

  • Tijd: 19.00 uur

Free viering in Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - Free (‘Vrij’) bestaat uit enkele enthousiaste en muzikale jongeren uit de Pinkstergemeente. In de Pinksterkapel begeleiden ze zangdiensten en treden daar op in thema- en jongerendiensten. Begin 2018 hebben ze ook meegewerkt aan een dienst in ‘t Lieniezer. Dat was zeer de moeite waard, vandaar dat zij nogmaals mee willen werken aan deze viering. De groep Free wil door middel van zang en muziek het evangelie verkondigen. De spreker van deze avond is broeder Burger uit Ommen.
Na afloop van de viering is er koffie of thee. Allen van harte welkom in ’t Lieniezer te Vroomshoop. Aanvang: 19.00 uur

  • Tijd: 19.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›