4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

Twee Kerstconcerten van Twenterands Vrouwenkoor en Mannenkoor Vroomshoop

{image_text}

DEN HAM / VRIEZENVEEN - Ongeveer 130 zangeressen van het Groot Twenterands Vrouwenkoor en zo’n 85 mannen van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop gaan op vrijdagavond 13 december in de Hervormde kerk te Den Ham en op zaterdagavond 14 december in de Grote Kerk te Vriezenveen een Kerstconcert geven.
Dit grote 200 stemmen tellende koor, dat soms zes-stemmig zal zingen, heeft onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman een concert voorbereid dat klinkt als een klok, en dat nog eens extra glans krijgt door de aanwezigheid van de uit Iran afkomstige tenor en geweldenaar Reza Ranjazmay. Albert Wessels van het Vroomshoopse mannenkoor verleent eveneens zijn medewerking. En ook de negenjarige Lisanne de Graaf zal de beide concerten opluisteren, want een van de stukken die te horen is heet ‘Little drummergirl’!

  • Tijd: van 20.00 uur tot 21.45 uiur

Volgeboekte kerstmarkt in Vroomshoop met opblaasbare kroeg op horecaplein

{image_text}

VROOMSHOOP – De kerstmarkt in Vroomshoop krijgt op vrijdag 13 december een opblaasbare Irish pub op het horecaplein. In deze metershoge kroeg kunnen bezoekers terecht voor een (warm) drankje en vormt het één van de eyecatchers van de kerstmarkt. Rondom deze kroeg wordt een sfeervol terras ingericht met (sta)tafels, vuurkorven en muziek. Ook worden hier zogeheten ‘Vroomshoop-burgers’ verkocht. De kerstmarkt in Vroomshoop is inmiddels zo goed als volgeboekt. Alle verlichte kramen zijn gereserveerd. Er is alleen nog plek voor deelnemers met een eigen kraam of iets dergelijks.

  • Tijd: van 16.00 uur tot 21.00 uur

Pop-up Gallery in d’Oale Skoele in Vroomshoop

{image_text}

VROOMSHOOP - Kunstcollectief d’Oale Skoele organiseert weer een Pop-up Gallery weekend. De voorbereidingen zijn in volle gang om het gebouw op tijd schoon en de muren mooi geschilderd te krijgen. Regelmatig is er een handje vol vrijwilligers aanwezig dat de handen flink uit de mouwen steekt, zodat straks de exposanten en bezoekers straks een mooi en fris gebouw aantreffen.

Kerstmiddag De Zonnebloem

{image_text}

VRIEZENVEEN - De lokale Zonnebloem afdeling van Aadorp, Vriezenveen en Westerhaar organiseert een kerstmiddag. Deze middag is speciaal gericht op mensen met een lichamelijke beperking. Wanneer u tot deze doelgroep hoort, nodigen wij u van harte uit voor deze kerstmiddag.
De kerstviering wordt gehouden op woensdag 11 december van 14:00 tot 17:00 uur en vindt dit jaar plaats bij Restaurant Koebrugge aan het Oosteinde 18 in Vriezenveen. De zaal is open vanaf 13:30 uur.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 17.00 uur

Samen voor de Voedselbank Daarlerveen

DAARLERVEEN - De Gemeente Groei Groep Daarlerveen en de Alpha Groep ”De Kruiskerk”/”De Schoof” organiseren voor de 6de keer een Do-Event. Basisschool “De Veenbrug” doet ook weer mee. In samenwerking met de voedselbank Hellendoorn gaan we in Daarlerveen op zaterdag 14 december 2019 zoveel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Op woensdag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 december nemen kinderen van “De Veenbrug” levensmiddelen mee naar school. Kinderen uit de bovenbouw zullen helpen om op vrijdagmiddag het ingezamelde voedsel naar “De Schoof” te brengen.

  • Tijd: van 10.00 uur tot 14.30 uur

Vierde editie verlichte truckrit door Twenterand

TWENTERAND - Een stoet van zo’n 40 verlichte voertuigen zal op zaterdag 14 december door Twenterand rijden. Het is alweer de vierde editie van de zeer succesvolle en door toeschouwers zeer gewaardeerde verlichte truckrit. Vanaf 17.00 uur zullen de trucks zich opstellen op de Geerdijk tussen de Noorderweg en de spoorwegovergang. Om die reden zal de Geerdijk tussen de Eerste Blokweg en de Noorderweg afgesloten zijn tussen 16.30 uur en 19.00 uur. De organisatie van de verlichte truckrit is in handen van Auto- en Bandenservice Hekman uit Vroomshoop en Café Cafetaria De Brug uit Geerdijk. Initiatiefnemer is Roy Kruiskamp.

  • Tijd: van 17.00 uur tot 21.25 uur

Kerst met Ballen: Écht het grootste, gezelligste en muzikaalste kerstfeest

{image_text}

VROOMSHOOP - Het lijkt haast onwaarschijnlijk dat het alweer bijna zover is en hét muzikale kerstspektakel weer gaat losbarsten in Het Punt! Eric ten Bos, zanger van ENorm, kan het bijna niet geloven. Maar toch komt Kerst met Ballen op zaterdag 14 december, ook dit jaar mede mogelijk gemaakt door Colpro en Schoonmaakbedrijf Klaas Harms, écht weer naar Twenterand. Kerst vieren doe je dan ook mét muziek, in Het Punt. De band speelt naast in Het Punt ook in Enschede, Oldenzaal en op de Kerstmarkt in Oelde (Duitsland).

  • Tijd: 20.00 uur

Kerst met de Country Trail Band

{image_text}

VROOMSHOOP - Op zaterdagavond 14 december houdt Zusterhulp Tabitha haar jaarlijkse kerstavond. De reden dat wij deze avond houden is, om de mensen te vertellen dat de Here Jezus niet voor een selectief groepje is gekomen, Maar Hij kwam voor de hele wereld.
Hij heeft uw en mijn zonden betaald met het bloed van Hem zelf. En Hij deed dat uit onbaatzuchtige liefde.

Deze avond wordt gehouden m.m.v. De Country Trail Band. Deze groep is bekend van radio en tv.

  • Tijd: 20.00 uur

Winterwandeling Dal van de Mosbeek

{image_text}

MANDER/VASSE - Zin in een frisse neus? Ga zaterdag 14 december mee met de Winterwandeling door het Dal van de Mosbeek. In de winter gebeurt meer in de natuur dan je denkt. De gids van Landschap Overijssel neemt je mee en vertelt onderweg over het winterse leven in de natuur. De wandeling start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Ook geschikt voor kinderen.

  • Tijd: van 14.00 uur tot 16.30 uur

Kerstspecial in Gereformeerde kerk Den Ham

{image_text}

DEN HAM - Na een enerverende KerstSpecial in 2018 organiseren we er ook dit jaar één. Het wordt een muzikale zaterdagavond. Het thema is 'Coming Home'. We zingen samen oude kerstnummers en bekende nummers van artiesten als Marco Borsato, Coldplay en OG3NE. Ook dit jaar is er een gelegenheidskoor, medewerking van de combo's, dans, filmmateriaal met een mooie boodschap en vooral hele mooie muziek. Wij zijn met heel veel plezier hard aan het werk om er een mooie, sfeervolle én betekenisvolle avond van te maken.

  • Tijd: 19.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›