4°C
Bewolkt

Agenda

Iedere week zijn er tal van activiteiten in en rondom de gemeente Twenterand. Hieronder vindt u alle aankomende evenementen op een rij. Heeft u een activiteit die u hier graag vermeld zou willen zien? Stuur dan een e-mail naar info@deltafm.nl of neem contact met ons op.

“Het verzet kraakt”, expositie te Vriezenveen

{image_text}

VRIEZENVEEN - Derk Smoes uit Vriezenveen was de leider van de knokploeg die in november 1944 een bedrag van fl 46.000.000,= buitmaakte bij de Nederlandse bank in Almelo. De grootste bankroof ooit, en bedoeld voor de stakingskas van de spoorwegmensen die ondergedoken zaten.
Deze daad van verzetsmensen in oorlogstijd wordt in het Historisch Museum Vriezenveen herdacht met een expositie die te zien is tot en met 26 augustus. Op zaterdagen van 12.00 tot 16.00 uur en verder op de normale openingstijden van het museum, te weten dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Vreugdebloemen en blijde klanken in k.c. Irene Vroomshoop

VROOMSHOOP - Zondag 23 juli werkt het blaasensemble BLAZE mee aan de morgendienst in Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop. Deze kerkdienst heeft als thema: "ontvangen vreugdebloemen geef je door!". Een toepasselijk thema ook voor het inluiden van de schoolvakanties. Hoe zorgen we ervoor dat de bloem in ons hart uitgroeit tot een prachtige bloem, die ons in contact brengt met de wereld om ons heen? Een bloem die vreugde mag uitstralen. Dat heeft vast iets te maken met de hulp van de Geest. Het is een feestelijke dienst met bekende liederen. Een dienst voor jong en oud.

  • Tijd: 09.30 uur

Harmonicadag in Sibculo

SIBCULO - Gezelligheid staat voorop bij de Harmonicadag in Sibculo. Geniet van vrolijke polka's gespeeld door enthousiaste muzikanten uit binnen én buitenland op zondag 23 juli van 11 tot 17 uur.
De bosrijke omgeving bij café Boszicht leent zich uitstekend voor een dagje uit met het hele gezin. De kinderen kunnen zich prima vermaken in de spartelvijver en op het strand, voor pa en ma is er een natje en droogje op het terras en opa en oma zingen mee met de deuntjes van vroeger.
Om de benen te strekken is er een prachtige wandelroute door het bos rondom de vijver.

  • Tijd: van 11.00 uur tot 17.00 uur

Fietsvierdaagse Westerhaar 2017

WESTERHAAR - Dit jaar organiseert Kulturhus De Klaampe van 24 juli tot en met 27 juli in samenwerking met de wandelstichting de jaarlijkse fietsvierdaagse. De routes zijn 25 km, maar op de dinsdag en donderdag kan er ook gekozen worden voor 40 km. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00.
Elke dag zal er onderweg wat lekkers uitgedeeld worden.
Inschrijving en start vanaf Kulturhus De Klaampe 24 juli om 18.00 uur.

  • Tijd: 10.00 uur

Vakantie Bijbel Week in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Van maandag 24 t/m zondag 30 juli wordt op zes locaties in en om Vriezenveen de Vakantie Bijbel Week georganiseerd voor alle kinderen van de Basisschool. Zowel voor de ochtenden als de middagen is er een programma. Voor het ochtendprogramma kunnen de kinderen van groep 1-5 op diverse locaties terecht. De kinderen beleven een aantal feestelijke ochtenden waarin wordt geknutseld, gezongen, spelletjes worden gedaan, een Bijbelverhaal wordt verteld en elke dag zal het geliefde duo Daan&Danootje de locaties bezoeken. De kinderen van groep 6-8 zijn allemaal welkom in de tienertent. Het tienerprogramma is al talloze jaren een begrip. Naast de dagthema’s die op een aansprekende manier worden ingeleid zijn er veel workshops waardoor voor alle tieners iets te kiezen is. Daarbij kun je denken aan houtbewerking (timmeren, werken met een houtbrander), werken met stof en tafelzeil, het bespuiten en slopen van oude auto’s, het maken van iets lekkers, en nog vele andere workshops! Voor de anders begaafde kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar wordt er ook dit jaar in Aadorp een aangepast programma georganiseerd van 10.00 tot 11.30 uur. Het programma is gedeeltelijk samen met de kinderen van de locatie Aadorp en gedeeltelijk apart in een eigen ruimte met eigen activiteiten. Samen waar het kan en apart waar nodig. Elk jaar mogen we weer een leuk, klein groepje kinderen verwelkomen die we ook graag betrekken in het mooie van de VBW. Lijkt het je leuk om ook met dit programma mee te doen of wil je eerst graag wat meer informatie, laat het weten per mail: andersbegaafden.vbw@gmail.com of telefonisch bij Annetta Overweg (0546-564532). We willen graag weten wie er komt. Is het vervoer eventueel een probleem dan zoeken we samen een oplossing.

Sing-in Vakantie Bijbel Week traditie in ere hersteld

VRIEZENVEEN - Terug van weggeweest, een traditie in ere hersteld en elk jaar weer mooier: op de 1e avond van de Vakantie Bijbel Week, maandagavond 24 juli 2017 is er in de tenten bij Stjaavelin/ Hervormd Centrum weer een jaarlijkse SING-IN. Uiteraard sluiten wij aan bij het centrale thema van de VBW en is er muzikale begeleiding en een brede variatie aan liederen voor jong en oud. Mooi alvast om de sfeer te proeven van de VBW en zingend hiervoor te bidden! Juist als u zelf misschien verhinderd bent om mee te doen, maar wel een indruk wilt krijgen van het reilen en zeilen van de Vakantie Bijbel Week. Als je van zingen of muziek houdt: noteer de datum vast in je agenda en zing met ons mee op maandagavond 24 juli bij Stjaavelin, Krijgerstraat 57!

Orgelconcert Jan Jansen Ned. Herv. Kerk Den Ham.

{image_text}

DEN HAM - Het eerste concert in een serie van vier op het Scheuer orgel van de Ned. Herv. Kerk in Den Ham wordt gegeven op dinsdag 25 juli a.s. door de organist Jan Jansen. Aanvang: 20.00 uur.
Jan Jansen studeerde aan het Utrechts Conservatorium orgel bij Cor Kee, piano bij Gérard van Blerk en clavecimbel bij Lenie van der Lee. In 1970 behaalde hij de Prix d'Excellence voor orgel. Hij was gedurende 16 jaar cantor-organist van de Oude Kerk in Soest en van 1987 tot mei 2011 was hij organist van de Domkerk te Utrecht, waar hij naast de drukke liturgische praktijk de landelijk welbekende Zaterdagmiddagmuziek verzorgde, samen met de Domcantorij o.l.v. Remco de Graas.

  • Tijd: 20.00 uur

Kinderactiviteit Oerklei bij Watermolen Frans

{image_text}

MANDER - Een hele middag lekker met je handen in de klei? Kom naar de kindermiddag ‘Oerklei’ op woensdag 26 juli bij Watermolen Frans. Samen met vrijwilligers van Landschap Overijssel banjeren kinderen door de Mosbeek en scheppen ze klei. Ze leren meer over klei en maken zelf leuke kleifiguren. De middag om 15.00 uur bij Infocentrum IJs & Es, de bijdrage is € 2,50 per kind.

  • Tijd: 15.00 uur
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›